2024.július.26. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Fujitsu PalmSecure-ral újra kézben tarthatja személyazonosságát!

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/69372"><img class="image image-preview" src="/files/images/palm-secure-lt.jpg" border="0" width="468" height="377" /></a></span>A<strong> </strong>Fujitsu bejelentette a PalmSecure technológiára épülő innovatív személyazonosító megoldások piaci bevezetését. A PalmSecure a felhasználó egyedi tenyérvéna-mintázatát használja a személyazonosság-lopás megelőzésére. A Fujitsu PalmSecure technológia a felhasználó tenyérvéna-mintázatának érintkezés nélküli beolvasásával elvégzi a személyazonosítást, ami biztonságosabb, csalásbiztosabb és könnyebben kezelhető a hagyományos személyazonosító módszereknél (pl. lapka és PIN). A Fujitsu PalmSecure bemutatására a hannoveri CeBIT-en került sor. </p> <p> 

palm secure ltA Fujitsu bejelentette a PalmSecure technológiára épülő innovatív személyazonosító megoldások piaci bevezetését. A PalmSecure a felhasználó egyedi tenyérvéna-mintázatát használja a személyazonosság-lopás megelőzésére. A Fujitsu PalmSecure technológia a felhasználó tenyérvéna-mintázatának érintkezés nélküli beolvasásával elvégzi a személyazonosítást, ami biztonságosabb, csalásbiztosabb és könnyebben kezelhető a hagyományos személyazonosító módszereknél (pl. lapka és PIN). A Fujitsu PalmSecure bemutatására a hannoveri CeBIT-en került sor.

 

palm secure ltA Fujitsu bejelentette a PalmSecure technológiára épülő innovatív személyazonosító megoldások piaci bevezetését. A PalmSecure a felhasználó egyedi tenyérvéna-mintázatát használja a személyazonosság-lopás megelőzésére. A Fujitsu PalmSecure technológia a felhasználó tenyérvéna-mintázatának érintkezés nélküli beolvasásával elvégzi a személyazonosítást, ami biztonságosabb, csalásbiztosabb és könnyebben kezelhető a hagyományos személyazonosító módszereknél (pl. lapka és PIN). A Fujitsu PalmSecure bemutatására a hannoveri CeBIT-en került sor.

 

Az elektronikus személyazonosító technológiákkal (pl. lapka és PIN) való visszaélés több millió dolláros problémát jelent a bankok és a kormányzati szervek számára világszerte. A tenyér oxigénmentes hemoglobint tartalmazó ereinek egyedi mintázatát leolvasó Fujitsu PalmSecure segítségével másodpercek alatt elvégezhető a tenyerét az érzékelő fölé tartó személy azonosítása.

 

A Fujitsu PalmSecure hibatűrő, jól skálázható nagyvállalati megoldás, amely könnyen hozzáigazítható a vertikális iparágak különféle alkalmazásaihoz. Az ICT-infrastruktúrák fejlesztésében szerzett szakértelmét és globális szolgáltatószervezete erősségeit bevetve a Fujitsu több lehetséges felhasználóval is tárgyalásokat folytat a PalmSecure bevezetéséről többféle iparágban – a légi közlekedéstől (ahol a PalmSecure a beszállókártya kiváltására használható) a szórakoztatóiparon át a kiskereskedelemig.1 A PalmSecure megoldások kliensszoftvereket és műszaki támogató szolgáltatásokat is tartalmaznak,

 

UniCredit Papillon – fizetés tenyérrel

A Fujitsu PalmSecure használatakor a kéz a személyazonosítás eszköze. Nincs szükség bankkártyára, megjegyzendő kódra vagy PIN-számra, ujjlenyomatra, sem bonyolult és drága íriszbeolvasásra. A felhasználó egyszerűen és minden kétséget kizáróan tenyerével igazolhatja személyazonosságát. Ezért döntött Európa egyik vezető kereskedelmi bankcsoportja, a UniCredit is a Fujitsu mellett. A bank hamarosan megkezdi a Fujitsu PalmSecure technológiára épülő Papillon fizetési rendszer kiterjesztését.

 

A vezető európai kereskedelmi bankcsoport 2012 decemberében hajtotta végre a Papillon rendszer koncepciójának működőképességét igazoló vizsgálatokat. A Fujitsu szállította a fizető személy egyedi vénamintázatát rögzítő érzékelőt, és a cégspecifikus alkalmazás és megoldás független kifejlesztését segítő fejlesztői csomagot (SDK), továbbá biztosította a projekt támogatását. A bank fokozatosan vezeti be a Papillont elsősorban mobil fizetési módszerként és más fizetési módok kiegészítésére.

 

Dr Joseph Reger, a Fujitsu Technology Solutions műszaki vezérigazgató-helyettese

„A PalmSecure kiváló bizonyíték rá, hogy a Fujitsu fokozottan törekszik az élet valós problémáit megoldó, teljes körű technológiai megoldások fejlesztésére. A PalmSecure kipróbált, bevált technológia a személyazonosság-lopás megelőzésére. Ahogy a vállalatok – mérettől függetlenül – egyre inkább támaszkodnak üzletvitelükben a technológiai innovációra, az ehhez hasonló megoldások óriási versenyelőnyhöz juttatják a korai bevezetőket."

 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu PalmSecure testre szabott biztonsági megoldásként, közvetlenül a Fujitsutól vásárolható meg Közép-Európa, a Közel-Kelet, Afrika és India területén. Ára a komponensek konfigurációjától és az igénybe vett kapcsolódó szolgáltatásoktól függően változik.

 

A Fujitsu PalmSecure technológia működése

A Fujitsu PalmSecure a tenyér egyedi vénamintázatát olvassa be. Mivel a vénák a testen belül találhatók és sokféle, magas bizonyossági szintet garantáló, egyedi jellemzővel rendelkeznek, a személyazonosság hamisítása szinte lehetetlen. Az iparágvezető személyazonosítási pontosságot és alacsony hamis találati arányt nyújtó, nem-invazív, érintkezésmentes leolvasóeszköz könnyen kezelhető, és használata gyakorlatilag mindenki számára lehetséges. Az érintkezésmentes jelleg a kórokozók és betegségek kézzel történő terjesztését is megakadályozza.

 

A felhasználó tenyérereiben áramló oxigénmentes hemoglobin elnyeli a PalmSecure tenyérvéna-olvasó egysége által kibocsátott közel infravörös sugarakat. Az egyedi algoritmus digitalizált biometrikus sablonná alakítja az egység által a tenyér ereiről készített képet, és összehasonlítja azt az előregisztrált sablonok adatbázisának tartalmával. Ha tökéletes egyezést talál, a személyazonosítás sikeres.

 

1 Releváns alkalmazási területek

  • Légi közlekedés: fizikai belépés a repülőgép fedélzetére
  • Repülőterek: beléptető megoldások
  • Gépkocsihasználat: lopásmegelőzés, szolgáltatáshozzáférés
  • Bank: ATM-készpénzfelvétel, infrastruktúra-hozzáférés, online bankszolgáltatások
  • Adatközpont: infrastruktúra-védelem, beléptetés
  • Nagyvállalatok: belépés és egyszeres bejelentkezés (SSO) az IT-infrastruktúrába, fizikai beléptetés, munkaidő- és jelenlét-nyilvántartás
  • Szórakoztatóipar: beléptető megoldások kaszinókba, edzőtermekbe, luxushajókra
  • Kormányzat: betegazonosítás, társadalombiztosítás, személyazonosítás, adóigazgatás
  • Ipar: beléptető megoldások, munkaidő- és jelenlét-nyilvántartás
  • Kiskereskedelem: pénztárvezérlés és -hozzáférés, készpénz nélküli fizetés
  • Felhő: biztonságos hozzáférés a felhőhöz

 

A Fujitsu PalmSecure érintkezésmentes tenyérvéna-azonosító technológia jellemzői

  • Kis méret: 35×35×27mm
  • Gyors azonosítás: 1 másodpercen belül
  • Széles hőmérsékleti tartomány működés közben: max. 60°C – sokféle szabad téri alkalmazási lehetőség
  • Sokoldalú csatlakozás: USB csatlakozás vagy közvetlen beágyazás az asztali gép billentyűzetébe
  • Globális műszaki támogatás: dedikált PalmSecure támogató webhely
  • Egyediség: a vénamintázat mindenkinél egyedi és részletes tulajdonságokat tartalmaz1
  • Pontosság: a fejlett illesztő algoritmus magas szintű pontosságot garantál2
  • Egyetemes alkalmazás: gyakorlatilag bárki által használható technológia
  • Sokoldalúság: sokféle területen könnyen alkalmazható
  • Higiénia: az érintkezésmentes jelleg eloszlatja a higiéniával kapcsolatos aggályokat
  • Nem invazív: a könnyen kezelhető felhasználói felület nagyfokú felhasználói elfogadottságot eredményez
  • Megbízhatóság: gyakorlatban bevált technológia beépített hamisítás elleni védelemmel
  • Tanúsítás: a PalmSecure Common Criteria Certification EAL 2 tanúsítást kapott a BSI német információbiztonsági hivataltól

 

1      A Fujitsu kutatásai alapján

2      A PalmSecure kísérletileg igazolt téves elutasítási aránya 0,01%, téves elfogadási aránya pedig kevesebb mint 0,00008%.

A téves elfogadás azt jelent, hogy a rendszer valaki mást azonosít a tényleges személy helyett, a téves elutasítás pedig azt, hogy a rendszer nem ismeri fel pontosan az adott személyt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.