Joghurtfagylalt-üzlet nyílt a belvárosban
Magyar és francia magánszemélyek közös vállalkozása az a joghurtfagylalt-üzlet, amely a minap nyitott meg a VI. kerületben. A hagyományos fagyinál jóval egészségesebb édesség receptje Olaszországból származik, az elkészítéséhez használt friss tejet és joghurtot azonban magyarországi partnerektől szerzik be. A tulajdonosok a következő két évben további Yogurt Fabbrica üzletek nyitását tervezik Budapesten és az ország nagyvárosaiban.
Magyar és francia magánszemélyek közös vállalkozása az a joghurtfagylalt-üzlet, amely a minap nyitott meg a VI. kerületben. A hagyományos fagyinál jóval egészségesebb édesség receptje Olaszországból származik, az elkészítéséhez használt friss tejet és joghurtot azonban magyarországi partnerektől szerzik be. A tulajdonosok a következő két évben további Yogurt Fabbrica üzletek nyitását tervezik Budapesten és az ország nagyvárosaiban.
Friss tejjel és friss joghurttal készül az úgynevezett joghurtfagyi, amelyet egyebek mellett alacsony cukor-, kalória- és zsírtartalma tett népszerűvé a világ számos országában (100 g termék energiatartalma 122,2 kcal). Az Opera közelében, a Hajós utca 21-ben megnyitott Yogurt Fabbrica üzlet kínálatában a fagyasztott joghurt klasszikus és ízesített változatai, valamint a számos különböző feltét mellett friss gyümölcslevek, üdítők, továbbá kávék és teakülönlegességek is szerepelnek.
Az üzlet magyar és francia magánszemélyek közös vállalkozása. A Yogurt Fabbrica „története" egy közös amerikai utazás alkalmával kezdődött, itt ismerkedett meg Ferenczy Emil és Henri Boulgakov a fagyasztott joghurttal. Az íze, valamint a hagyományos fagyinál jóval alacsonyabb cukor-, kalória- és zsírtartalma miatt nyomban megkedvelték, és mivel hazánkban akkor még nem volt elérhető a termék, úgy döntöttek, hogy elhozzák Budapestre is.
A Yogurt Fabbricát 2012-ben alapították. A tervek szerint a következő két év során további üzleteket nyitnak Budapesten és az ország nagyobb városaiban, amelyeket a Yogurt Fabbrica márkanév alatt működtetnek majd.