2024.április.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2. meed + 9. madeinhungary

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/74674"><img class="image image-_original" src="/files/images/V%20(1)_18.jpg" border="0" width="473" height="394" /></a></span>2013. szeptember 26-án nyílik a VAM Design Centerben a 2. meed + 9. madeinhungary tárlat. A program a Design Hét Budapest 2013 eseménysorozat hivatalos része. Az est háziasszonya Teszári Nóra televíziós műsorvezető, a kiállítást Martinkó József kritikus, az Octogon Magazin főszerkesztője nyitja meg.</p> <p> 

v%20(1) 182013. szeptember 26-án nyílik a VAM Design Centerben a 2. meed + 9. madeinhungary tárlat. A program a Design Hét Budapest 2013 eseménysorozat hivatalos része. Az est háziasszonya Teszári Nóra televíziós műsorvezető, a kiállítást Martinkó József kritikus, az Octogon Magazin főszerkesztője nyitja meg.

 

v%20(1) 182013. szeptember 26-án nyílik a VAM Design Centerben a 2. meed + 9. madeinhungary tárlat. A program a Design Hét Budapest 2013 eseménysorozat hivatalos része. Az est háziasszonya Teszári Nóra televíziós műsorvezető, a kiállítást Martinkó József kritikus, az Octogon Magazin főszerkesztője nyitja meg.

 

A kilencedik évébe lépő"madeinhungary" a magyar iparművészek és designerek tárlata, immáron második alkalommal kerül megrendezésre a "meed" (Meeting of European and Central Eastern European Designers) cseh, lengyel és szlovák tervezők kiállításával Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész szervezésében.

 

A rendezvénysorozat keretében a kollekcióikat, egyedi és kisszériában készült tárgyaikat

önállóan fejlesztőbútor-, textil-, és formatervezők alkotásait ismerheti meg a közönség.

A "madeinhungary" magyar designereket és iparművészeket bemutató tárlatot ebben a formában 2004 óta a Lakástrend kiállítás önálló kiállításaként a Műcsarnokban, a Gödör Klubban és a Millenárison láthattuk. 2013-ban első ízben a Design Hét Budapest programja.

A tárlat sikerét bizonyítja, hogy 2011-ben és 2012-ben a londoni 100% Design kiállításon és 2013 tavaszán a bécsi "Wohnen und Interieur" kiállításon a madeinhungary tárlat tervezői képviselték Magyarországot.

 

A madeinhungary tárlat a Visegrad Fund támogatásával 2012 óta kiegészül a cseh, lengyel és szlovák tervezők munkáit bemutató "meed" című kiállítással. A rendezvénysorozat egyik legfontosabb része a szeptember 27-i szakmai nap előadássorozata, melynek keretében a kiállító tervezők prezentációin keresztül az alkotók munkáival ismerkedhetünk.

A program jelentőségét növeli, hogy a "madeinhungary" tárlat szervezőinek sikerült megnyerni együttműködőként Európa és a világ egyik legjelentősebb művészeti alapítványát, a stuttgarti Akademie Schloss Solitude-t.

 

Az érdeklődők a szakmai napon – többek között – a stuttgarti Akademie Schloss Solitude Ösztöndíj-és az "Eastern-European Network" programjával és a kiállító tervezők munkáival ismerkedhetnek meg.

Szeptember 28-án, szombaton a meghosszabbított nyitvatartás keretében 19.00 órától társművészek mutatkoznak be. A korábbi évek hagyományaihoz híven, a Góbi Rita Társulattal közösen, komolyzenészek bevonásával összművészeti produkció gazdagítja a kiállítás programját, ezt követően a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakosai lépnek fel.

 

Szakmai nap Szeptember 27-én, pénteken. A program:

11:00-12:30

Akademie Schloss Solitude, Stuttgart Ösztöndíjlehetőségei és az "Eastern-European Network" Programja.

Előadó: Angela Butterstein referens

12:30-13:00

1. Perszonalizálható termékek az internetes kereskedelemben.

    A NIKE iD-től a konfigurálható design bútorig

2. DesignShop.eu rövid bemutatása.

    Előadó: Józsa István DesignShop.eu

14:00-tól a kiállító tervezők prezentációi

Moderátor: Martinkó József kritikus, az Octogon Magazin főszerkesztője

 

Meghosszabbított nyitvatartás szeptember 28-án szombaton 10-22 óráig.

19 órakor Góbi Rita Társulat kortárs táncművészeti előadása

20 órától Jazzkoncert, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakos hallgatóinak

előadásában.

 

2013. szeptember 26-30

2. meed + 9. madeinhungary

VAM Design Center

Budapest VI.Király u.26.

Megnyitó: szeptember 26-án 18 órakor

 

Nyitvatartás: szeptember 27-30 10 órától 18 óráig, szeptember 28-án 10 órától 22 óráig.

 

http://madeinhungary.co.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.