2024.május.01. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Jazz Szilveszter és Születésnapi party a Budapest Jazz Clubban

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/76509"><img class="image image-_original" src="/files/images/bjc%20(1).jpg" border="0" width="479" height="640" /></a></span>Két, szinte közvetlenül egymást követő, karakterében különböző, ám egyaránt izgalmas programra invitál a megújult Budapest Jazz Club.</p> <p> 

bjc%20(1)Két, szinte közvetlenül egymást követő, karakterében különböző, ám egyaránt izgalmas programra invitál a megújult Budapest Jazz Club.

 

bjc%20(1)Két, szinte közvetlenül egymást követő, karakterében különböző, ám egyaránt izgalmas programra invitál a megújult Budapest Jazz Club.

 

December 31-én a BJC mostanra védjeggyé vált Jazz Szilveszter fesztivál-jellegű összeállítása idén is a legnépszerűbb hazai előadókat sorakoztatja fel. A koncerteket a külön erre az alkalomra összeállított, könnyed repertoárral készülő Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint párosa nyitja. A műfaj instrumentális vonulatának kedvelőit a duót követően a szilveszteri összeállítás nélkülözhetetlen alakja, a hazai jazz elsőszámú zongoristája, Szakcsi Lakatos Béla triója szórakoztatja. A koncertterem programjaival párhuzamosan a klubteremben a legismertebb sztenderdek közül szemezget a bőgős Egri János és a Japán turnéjáról nemrégen hazatért Tzumó Árpád jazz-zongorista. Produkciójukat a műfajhoz illő könnyed, vokális improvizációival az est prózai átkötéseiért is felelős házigazdája, Berki Tamás színesíti.

 

Szilveszterről lévén szó a zenei élmények mellett a gasztronómiai élvezetek is szavatoltak. A különleges előétel-válogatást svédasztalról kínált ínycsiklandó főételek és desszertek követik. A kulináris élvezeteket a közös koccintás is csak az éjféli menü szervírozásáig szakítja meg, és éjfél után természetesen a zenei produkciók folyama sem ér véget, sőt!

 

A BJC-ben rendszeresen fellépő Micheller Myrtill ezúttal szolidabb duója helyett, a táncolni vágyók legnagyobb örömére, Swinguistique névre keresztelt, energikus gipsy-swing stílusú formációjával gondoskodik a hangulatról, egyben az önfeledt, vidám évkezdésről.

Azoknak, akik családi, „logisztikai", vagy egyéb érthetetlen okból más szilveszteri programot választottak, esetleg későn próbálnának jegyet vásárolni és így lemaradnak, idén kevésbé kell csüggedniük! A BJC év elején szokásos nagyszabású partiját a szilveszteri mulatozástól idén mindössze négy nap választja el.

 

A január 4-én hatodik születésnapját ünneplő klub programját 19.00 órakor az egyik legígéretesebb vokális formáció, a Röné.jazz fiatal csapata indítja. Az utószilveszteri programot a hazai szaxofonosok két legerőteljesebb egyéniségének formációja, a népzenei hagyományokat a jazz zenével mesterien ötvöző Borbély-Dresch Quartet folytatja. Szinte mohóságnak tűnhet a szervezőktől, ám az igazi jazz rajongók legnagyobb örömére, a születésnapi koncertek ezzel nem érnek véget. A hazai jazz dobosok fenoménje, Balázs Elemér újjáalakult zenekarának produkciója valódi jazzbuli hangulatot ígér. Mindezt Szőke Nikoletta és Szakonyi Milán lebilincselő vokálja mellett a zenekar megújult repertoárja is szavatolja.

 

A születésnapi jazz-örömünnep elengedhetetlen kelléke, a hatalmas BJC-torta mellett a klub ingyenes belépéssel is kedveskedik rendszeres és új, a születésnapi partit követően minden bizonnyal visszatérő vendégeinek.

 

2013. december 31. 21:00 – Jazz Szilveszter

2014. január 4. 19:00 – Születésnapi Party

Budapest Jazz Club

1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7.

 

www.jazzszilveszter.hu

www.bjc.hu

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.