Két, szinte közvetlenül egymást követő, karakterében különböző, ám egyaránt izgalmas programra invitál a megújult Budapest Jazz Club.

 

Két, szinte közvetlenül egymást követő, karakterében különböző, ám egyaránt izgalmas programra invitál a megújult Budapest Jazz Club.

 

December 31-én a BJC mostanra védjeggyé vált Jazz Szilveszter fesztivál-jellegű összeállítása idén is a legnépszerűbb hazai előadókat sorakoztatja fel. A koncerteket a külön erre az alkalomra összeállított, könnyed repertoárral készülő Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint párosa nyitja. A műfaj instrumentális vonulatának kedvelőit a duót követően a szilveszteri összeállítás nélkülözhetetlen alakja, a hazai jazz elsőszámú zongoristája, Szakcsi Lakatos Béla triója szórakoztatja. A koncertterem programjaival párhuzamosan a klubteremben a legismertebb sztenderdek közül szemezget a bőgős Egri János és a Japán turnéjáról nemrégen hazatért Tzumó Árpád jazz-zongorista. Produkciójukat a műfajhoz illő könnyed, vokális improvizációival az est prózai átkötéseiért is felelős házigazdája, Berki Tamás színesíti.

 

Szilveszterről lévén szó a zenei élmények mellett a gasztronómiai élvezetek is szavatoltak. A különleges előétel-válogatást svédasztalról kínált ínycsiklandó főételek és desszertek követik. A kulináris élvezeteket a közös koccintás is csak az éjféli menü szervírozásáig szakítja meg, és éjfél után természetesen a zenei produkciók folyama sem ér véget, sőt!

 

A BJC-ben rendszeresen fellépő Micheller Myrtill ezúttal szolidabb duója helyett, a táncolni vágyók legnagyobb örömére, Swinguistique névre keresztelt, energikus gipsy-swing stílusú formációjával gondoskodik a hangulatról, egyben az önfeledt, vidám évkezdésről.

Azoknak, akik családi, „logisztikai", vagy egyéb érthetetlen okból más szilveszteri programot választottak, esetleg későn próbálnának jegyet vásárolni és így lemaradnak, idén kevésbé kell csüggedniük! A BJC év elején szokásos nagyszabású partiját a szilveszteri mulatozástól idén mindössze négy nap választja el.

 

A január 4-én hatodik születésnapját ünneplő klub programját 19.00 órakor az egyik legígéretesebb vokális formáció, a Röné.jazz fiatal csapata indítja. Az utószilveszteri programot a hazai szaxofonosok két legerőteljesebb egyéniségének formációja, a népzenei hagyományokat a jazz zenével mesterien ötvöző Borbély-Dresch Quartet folytatja. Szinte mohóságnak tűnhet a szervezőktől, ám az igazi jazz rajongók legnagyobb örömére, a születésnapi koncertek ezzel nem érnek véget. A hazai jazz dobosok fenoménje, Balázs Elemér újjáalakult zenekarának produkciója valódi jazzbuli hangulatot ígér. Mindezt Szőke Nikoletta és Szakonyi Milán lebilincselő vokálja mellett a zenekar megújult repertoárja is szavatolja.

 

A születésnapi jazz-örömünnep elengedhetetlen kelléke, a hatalmas BJC-torta mellett a klub ingyenes belépéssel is kedveskedik rendszeres és új, a születésnapi partit követően minden bizonnyal visszatérő vendégeinek.

 

2013. december 31. 21:00 – Jazz Szilveszter

2014. január 4. 19:00 – Születésnapi Party

Budapest Jazz Club

1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7.

 

www.jazzszilveszter.hu

www.bjc.hu

Lantai József