2024.szeptember.02. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hagyományos banner vs. rich media banner.

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/77389"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image58.jpg" border="0" width="464" height="324" /></a></span>Lengyelországban a hagyományos hirdetési formátumoktól eltérő bannerek elterjedtebbek. A Gemius közzé tette jelentését a legnépszerűbb online hirdetési formákról, a közép-kelet európai régióban.

image58Lengyelországban a hagyományos hirdetési formátumoktól eltérő bannerek elterjedtebbek. A Gemius közzé tette jelentését a legnépszerűbb online hirdetési formákról, a közép-kelet európai régióban.

image58Lengyelországban a hagyományos hirdetési formátumoktól eltérő bannerek elterjedtebbek. A Gemius közzé tette jelentését a legnépszerűbb online hirdetési formákról, a közép-kelet európai régióban.

 

Lengyelország esetében a rich media kampányok részesedése kiemelkedően magas a többi piachoz képest.,. Ezzel szemben Lettországban és Szlovéniában még nagyon alacsony a rich media bannerek elterjedtsége. A régió többi piacán viszonylag egységes képet mutat a hagyományos bannerek és rich media megoldások alkalmazásának aránya az online kampányokban

 

A fent említett rich média formátumok jóval magasabb hatékonysága mellett, még mindig a hagyományos banner hirdetések a leginkább elterjedtek a régióban.

Egyetlen kivétel ez alól Lengyelország, ahol a hagyományos banner kampányok aránya 66 százalék, és 46 százaléka rich media formátum. Így elmondható, hogy Lengyelországban ritkábban futnak hagyományos bannerek, mint a szomszédos országokban. Fokozatosan nyertek teret az újabb, látványosabb formátumok. Ezt a trendet jól szemléltetik az adatok más piacokon is, mint például Szlovákiában (kampányok 86 százaléka alkalmaz hagyományos banner formátumot, míg 23 százalék használ rich mediát), Bulgáriában (90 százalék és 32 százalék), a Cseh Köztársaságban (89 százalék és 33 százalék) és Magyarországon (87 százalék és 34 százalék).

 

Ács Tamás, a Gemius internetes hirdetési szakértője szerint ezek az adatok mind azt mutatják, hogy, bár rendkívül meggyőző a rich media eszközök hatékonysága a hirdetések szempontjából, egyelőre mégis a banner alapú kampány a legnépszerűbb választás a közép-kelet európai országokban.

 

Fenti adatok a gemiusAdMonitor-ból származnak, mely egy átfogó jelentés a legnépszerűbb hirdetési formátumokról, a leggyakrabban hirdetett iparágakról és trendekről a digitális reklám területén. Az adatok a gemiusDirectEffect, a Gemius online hirdetési kampányok hatékonyságának mérése és az AdOcean, a Gemius hirdetés kiszolgáló rendszerének adatai alapján állnak rendelkezésre. A kutatásban 11 közép-kelet európai ország adatai szerepelnek; Magyarország mellett Bulgária, a Cseh Köztársaság, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia. A jelentés félévente készül és 2011-óta áll rendelkezésre.

 

Letölthető: http://www.gemius.hu/hu/jelentesek-riportok-prezentaciok/2014-01/01

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.