2014 januárjától valamennyi telefonos értékesítést végző cég számára elérhető az értékesítési pontot előrejelző szoftver. Az Xdroid Kft. fejlesztőmérnökei három hazai call-center segítségével öntötték végleges formába az uniós támogatással készült szoftvert.

2014 januárjától valamennyi telefonos értékesítést végző cég számára elérhető az értékesítési pontot előrejelző szoftver. Az Xdroid Kft. fejlesztőmérnökei három hazai call-center segítségével öntötték végleges formába az uniós támogatással készült szoftvert.


A sikeres értékesítések számának növelésén túl a rendszer segítségével egyértelműen csökkenthető a felesleges hívásidő, ami további költségoptimalizálást tesz lehetővé bármely telefonos értékesítést végző cég számára iparágtól függetlenül.

 

A több mint egy éves fejlesztés eredményeként létrejött szoftver az ügyfélszolgálati telefonbeszélgetések alatt valós időben jelzi az ügyintéző számára a megfelelő értékesítési pillanatot. Az értékesítési pillanat azonnali jelzése az ügyintéző képernyőjén egy olyan eszköz, amely hozzájárul az új ügyfelek megszerzéséhez és a meglévők megtartásához, növelve ezzel az üzleti sikerességet.

A fejlesztőmunka utolsó szakaszában három közepes méretű hazai call-center segítette a szegedi fejlesztő csapat munkáját. A közvetlenül a jövőbeni felhasználóktól kapott információk és tanácsok segítségével került kialakításra a végleges termék prototípusa. A rendszer kialakítása és végső formába öntése során a megfelelő értékesítési pillanat előrejelzésén túl nagyobb hangsúlyt kapott a felesleges hívásidő csökkentése. A munkanevén OSPP, vagyis Online Selling Point Prediction elnevezésű program ugyanis nem csupán a megfelelő értékesítési pillanatot képes előre jelezni, de segítségével gyorsabban lezárhatóak a sikertelen értékesítési próbálkozások. Az intelligens szoftver a beszélgetés folyamán ugyanis méri, és időben jelzi, hogy érdemes-e folytatni az adott beszélgetést, vagy célszerűbb azt mielőbb lezárni.

A sikeres értékesítések számának, és ez által a várható bevételek növelésén túl a rendszer segítségével tovább javítható a hatékonyság a felesleges hívásidő csökkentésével, tehát a működési költségek optimalizálásával.

A hazai piacon minden olyan cég számára érdekes lehet az új rendszer, ahol jelentős mértékű telefonos értékesítés zajlik. A bíztató eredmények tudatában a hazai piacon túlmenően az Xdroid csapata számos külpiacot is célba kíván venni a 2014-es év folyamán.

A kutatás-fejlesztési projekt a cég szegedi innovációs központjában valósult meg. A GOP-1.1.1-11/2012-0045 azonosító számú beruházást az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió 90.172.750 forinttal támogatta.