2024.május.02. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Számok, és ami mögöttük van – PÉCSEXPO számmágia

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/79867"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_267.jpg" border="0" width="468" height="179" /></a></span>Harminc, kétszáz, kétezer és tízezer - ezek az idén június 5-8. között megrendezett PÉCSEXPO legfontosabb számai. De mit is takarnak ezek pontosan? </p>  <p><strong>

Harminc, kétszáz, kétezer és tízezer – ezek az idén június 5-8. között megrendezett PÉCSEXPO legfontosabb számai. De mit is takarnak ezek pontosan?

 

Harminc, kétszáz, kétezer és tízezer – ezek az idén június 5-8. között megrendezett PÉCSEXPO legfontosabb számai. De mit is takarnak ezek pontosan?

 

Harmincadik alkalommal gyűlnek össze Pécs és Baranya kisebb-nagyobb cégei, hogy bemutassák termékeiket és szolgáltatásaikat a nagyközönségnek és továbbvigyék a város ipari vásárainak hosszú hagyományát.

 

A rendezvény impozáns méreteire jellemző, hogy várhatóan kétszáznál is több kiállító standját tekinthetik meg az érdeklődők. A legnagyobb számban az építőipar képviselteti majd magát: építőanyagok, épületgépészeti eszközök, burkoló- és szigetelőanyagok, nyílászárók, barkácskellékek széles választékával találkozhatnak majd a vendégek. De természetesen más gazdasági ágak képviselői is részt vesznek a vásáron: többek között autókereskedések, biztosítók, környezetvédelmi és egészségmegőrzési célú termékek gyártói és forgalmazói és még sokan mások.

 

A PÉCSEXPO teljes alapterülete mintegy 10 000 m2, ennek nagyságrendileg 80%-át régi, visszatérő kiállítók foglalják el, a fennmaradó 20% pedig az újoncoké. Közel egy kilométert kell majd gyalogolni annak, aki minden standot felkeresve be akarja járni az egészet. A terület nagy része gazdára lelt már, csak mintegy 420 m2 kiadó azoknak a cégeknek, akik most döntenének a részvétel mellett.

Érdekesség, hogy még ez a jelentős alapterület is eltörpül a száz évvel ezelőtti országos kiállítás, az Expó-korszakot megelőző legsikeresebb vásár mellett. Az akkor öt hónapig nyitva tartó monstre rendezvény a mai Szabadság út, a Mártírok útja és a Petőfi utca között terült el becslések szerint legalább 100 ezer m2-en!

 

A PÉCSEXPO június elején négy napon keresztül, összesen több mint kétezer percig tart nyitva. Ezalatt a várakozások szerint akár 15 ezer ember is megfordulhat az Expo Centerben, ami napi átlagban a századelő fénykorának adatait idézi.

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.