2022.augusztus.18. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Eni válaszok a gázpiaci- és nemzetközi változásokra

2 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/79869"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_268.jpg" border="0" width="203" height="248" /></a></span>A változó nemzetközi helyzetre reagálva az Eni tárgyalásokat kezdeményezett a Statoil-lal a hosszú távú gázszerződések feltételeinek módosításáról, valamint Jurij Prodan, ukrán energetikai miniszterrel az ország könnyebb földgáz-hozzáférhetőségének biztosításáról.

A változó nemzetközi helyzetre reagálva az Eni tárgyalásokat kezdeményezett a Statoil-lal a hosszú távú gázszerződések feltételeinek módosításáról, valamint Jurij Prodan, ukrán energetikai miniszterrel az ország könnyebb földgáz-hozzáférhetőségének biztosításáról.

A változó nemzetközi helyzetre reagálva az Eni tárgyalásokat kezdeményezett a Statoil-lal a hosszú távú gázszerződések feltételeinek módosításáról, valamint Jurij Prodan, ukrán energetikai miniszterrel az ország könnyebb földgáz-hozzáférhetőségének biztosításáról.

A változó gázpiaci körülmények miatt szükségessé vált az Eni és a Statoil között, 2014. február 27-én aláírt hosszú távú gázszerződés feltételeinek megvitatása. Az előszerződést követő megegyezés a korábban az Eni által kezdeményezett választott bírósági eljárás végét jelzi.

Az egyezmény, amely a legfrissebb nemzetközi politikai fejleményeknek köszönhetően különös jelentőséggel bír, az Eni azon törekvésének képezi részét, amely az összes harmadik féllel kötött, hosszú távú, gázellátásról szóló szerződés újratárgyalását célozza meg annak érdekében, hogy 2016. január elsejére a vállalat egy versenyképes portfolióval tudjon előállni.

A változó nemzetközi helyzet okán Paolo Scaroni, az Eni vezérigazgatója Jurij Prodannal, az ukrán energetikai miniszterrel is tárgyalásokat folytatott az ország könnyebb földgáz-hozzáférhetőségének biztosításáról és annak jelentőségéről.

A felek az Eni ukrajnai aktivitásairól is egyeztettek, valamint egyetértettek abban, hogy összefogásra van szükség a pala- és szárazföldi hagyományos gáz kitermelésének növelése érdekében, amely az új kutatási területek kiosztását is magába foglalja.

A miniszter kérésére az Eni beleegyezett abba, hogy Ukrajna felé új gázellátási módszerek kifejlesztését kezdje meg, leginkább a fordított áramlási rendszerek területén, melyek a meglévő tárolókapacitást is teljes mértékben ki tudnák használni.

Az Eni 2011 óta van jelen Ukrajnában, ahol a Dnyeper-Donyec medencében található két gázmező engedélyeivel rendelkezik. A vállalat 2012-ben 50,01%-os részesedést szerzett az LLC Westgasinvest működtetésében, amely jelenleg kilenc, összesen 3800 km²-t kitevő nem hagyományos gázmező jogait birtokolja a Nyugat-Ukrajnában található lvivi medence területén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.