2023.március.30. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

„Kapj rá!” a halra a Generali Gyerekszigeten is

3 perc olvasás

egyel_te_is_halat.jpgA halak húsa az egyik legegészségesebb táplálék, hiszen szervezetünk számára nélkülözhetetlen zsírsavakat, teljesértékű fehérjéket, számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ezért fogyasztása már gyerekkorban is ajánlatos. A halak egyszerűen és gyorsan előkészíthetőek, a megfelelően előkészített halas ételek pedig nemcsak finomak, de fogyasztásakor sem kell a szálkákkal bíbelődni. Erről június 23-24-én a Generali Gyereksziget közönsége is meggyőződhet, ha ellátogat a „Kapj rá!” 50-es számú standjához. A stand két hétvégén keresztül várja a családokat az Óbudai Hajógyári Szigeten. Az ízletes falatok mellett természetesen gyermekprogramokban sem lesz hiány.

A „Kapj rá!” kampányt a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) Irányító Hatósága az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. közreműködésével koordinálja. A kampány  felhívja a figyelmet a halfogyasztás pozitív egészségtani hatásaira valamint arra, hogy a halak húsa nemcsak egészséges, de finom is. A gyermekek számára különösen fontosak a halak húsában található teljesértékű fehérjék, vitaminok (pl.: A-, B1-, B2-, B12-, és D-vitamin), illetve ásványi anyagok valamint omega-3, -6, -9 zsírsavak, amelyek a szív- és érrendszert védő hatásáról ismertek.

A halak rendkívül változatos módon, szálkamentesen is elkészíthetőek. Ehhez a Generali Gyereksziget „Kapj rá!” standján és az ott elérhető kiadványokból is ötleteket meríthetnek a látogatók. Az ízletes falatokat meg is kóstolhatják, például a zöldfűszeres halgolyót házi paradicsomszósszal, vagy a fetasajtos halgolyót tzatzikivel.

Az izgalmas programok sem hiányozhatnak! Többek között papírfestéses haldíszítéssel, akrilfestéssel és papírmozaik készítéssel várunk kicsiket és nagyokat a pénztárcakímélő rendezvényen, amely ingyenesen látogatható.

A hazai halfogyasztás növelése az elsődleges célja az Európai Tengerügyi és Halászati Alap (ETHA) és Magyarország társfinanszírozásával megvalósuló „Kapj rá!” kampánynak. A kampány weboldalán, a www.kapjra.hu oldalon a látogatók információs anyagokat, receptgyűjteményeket és konyhatechnológiai írásokat találnak, amelyek segíthetik eligazodásukat a halgasztronómia világában. A kampány egyszerre igyekszik felhívni a figyelmet az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás fontosságára, valamint a fogyasztók számára is megmutatni a halételek sokféleségét és változatos

 

 

ízvilágát. Az Európai Unió 2006-ban döntött úgy, hogy a halászati támogatásokat leválasztja az agrártámogatási rendszerről, és így hívta életre a 2007-2013-as programozási időszakra az Európai Halászati Alapot. A

2014-2020-as pénzügyi időszakban Magyarország számára a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP 2014-2020) keretében az előző időszakhoz képest 12%-kal több forrás – a hazai társfinanszírozással együtt valamivel több, mint 16 milliárd forint – áll rendelkezésre a haltermeléshez, a halfeldolgozáshoz és a halastavak természeti értékeinek megőrzéséhez kapcsolódó intézkedésekre, illetve a halételek fogyasztásának népszerűsítésére.

www.kapjra.hu

https://www.facebook.com/kapjra/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.