Budapest kulturális életének ismerői elcsodálkoznak, hogy még csak öt éves? Olyan, mintha minden idők óta itt lenne, de legalább tíz- tizenöt éve. Tehát öt év alatt sikerült arra a szintre eljutni ennek a lelkes csapatnak, amellyel nemcsak Budapesten, nemcsak hazánkban, de határainkon túl is komoly helyet vívtak ki a maguk számára, az ismertséget, az elismertséget.

Budapest kulturális életének ismerői elcsodálkoznak, hogy még csak öt éves? Olyan, mintha minden idők óta itt lenne, de legalább tíz- tizenöt éve. Tehát öt év alatt sikerült arra a szintre eljutni ennek a lelkes csapatnak, amellyel nemcsak Budapesten, nemcsak hazánkban, de határainkon túl is komoly helyet vívtak ki a maguk számára, az ismertséget, az elismertséget.

Az ismertséget elérni csak nagyon kemény munkával lehet, mégis, érdekes módon erről sem Vasák Benedek művészeti vezető, sem Bognár Attila nem beszélt, ők csak sorolták, hogy mi várható ebben az évben, milyen együttműködők szereplése fogja színesíteni az A 38 programját, vagyis ők egészen egyszerűen teszik a dolgukat, és valamennyiünk örömére elérhető közelségbe hozzák a kultúrát.

Mi azt nem tudhatjuk, hogy mennyit kell lobbizni egy-egy előadás létrejöttéig, mert ők keresik a támogatókat, hiszen a belépők áraiból soha nem lehetne megoldani ilyen programokat. Most még azzal is meglepik a közönséget, hogy pl. Harcsa Veronika január 17-i koncertjén a 2.900.-Ft-os belépő mellé egy CD-t is kap a vendég. Akik vásároltunk már CD-t, tudhatjuk, hogy ez a belépő + CD mennyire kedvezményes lehetőség. Akik ismerik a Harca Veronika Quartet zenéjét, szeretik a dzseszt, bizony érdemes felkeressék az A 38-at ezen a napon (is).

Vasák Benedek elmondta, hogy szeretik az együttműködést, mert ezzel új színeket hozhatnak az amúgy sem szürke palettára. Legújabb partner a Katona József Színház, akik a Jazztelést kimondottan az A 38-ra írták. A színészek elmondják majd, hogy milyen kemény fél évet jelentett a  zenetanulás, de bizonyára megérte,  DVD  is készült a bemutatóról, amelyet azok is megvásárolhatnak, akik személyesen nem jutnak el az előadásra.

Az „Én városom = My City" sorozat következő állomása: Amsterdam. Február második felében az A 38-on és a Millenárison bemutatkozó programok tanui lehetünk. A program védnöke Tellstar, az Oszkar-díjas rendező. Az én városom idején arany színű szemeteskocsi – amelyen zenekar játszik – járja be Budapestet, és irányítja a figyelmet a programra. A My City nemcsak annyit jelent, hogy Budapesten bemutatkozik Amsterdam, hanem csereprogramokkal mi is jelen lehetünk Hollandiában.

Az ötéves szülinap április 30-án lesz, és a szülinapi torta fényeit remélem sokan fogjuk élvezni. A Műcsarnok  vezetősége mindenképpen, hiszen lehetőséget adtak az A 38 csapatának, hogy a „szárazföldön" is bemutatkozzanak, és néhány napig a Műcsarnokban  találkozhatunk az öt év történetével. A jeles alkalomra fotóalbumot is kiad az A 38 csapata, hiszen van mit összefoglalniuk.

Bognár Attila elmondta, hogy a fotóalbum ötletét egy moszkvai klub kiadványából merítette. Ezért érdemes nyitni a világ felé. Apropó Moszkva! Lucskov polgármester is eljött az A 38-ra, hogy egy moszkvai fesztivál részleteit megbeszéljék. Mindent rendben talált, érdekli a dolog, de megkérdezte a tárgyaló partnereket, hogy „nincs egy kicsivel nagyobb hely is?" – A rendezők puhatolták, hogy mire gondol, hiszen a hajó akkora, amekkorát láthatott. Kiderült, hogy kb. a Hősök tere méret érdekené…

Én azt gondolom, nem a méret számít, hanem a minőség, azt pedig az A 38-at felkereső közönség megtalálja. Erre garancia a szervezők, rendezők elhivatottsága, igényessége, és a fellépők profizmusa.

http://www.a38.hu/

Lenhardt Ibolya

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük