Az Allen & Overy bejelentette, hogy az öt korábbi kelet-közép-európai SABMiller leányvállalat Asahi által történő felvásárlása az eddigi legnagyobb, japán sörgyártó által végrehajtott külföldi akvizíciónak számít. A tranzakció az Asahi 127 éves történetének legnagyobb értékű ügylete.

 

Az Allen & Overy bejelentette, hogy az öt korábbi kelet-közép-európai SABMiller leányvállalat Asahi által történő felvásárlása az eddigi legnagyobb, japán sörgyártó által végrehajtott külföldi akvizíciónak számít. A tranzakció az Asahi 127 éves történetének legnagyobb értékű ügylete.

 

Az A&O mint vezető tanácsadó segíti az Asahi-t a tranzakció vállalatfelvásárlási (M&A), kereskedelmi, versenyjogi, bankjogi, adóügyi és munkajogi kérdéseinek megoldásában, amelynek során a japán sörgyártó felvásárolja az AB InBev csehországi, szlovákiai, lengyelországi, magyarországi és romániai leányvállalatait, valamint azokat a kapcsolódó vagyonelemeket, amelyek a SABMiller tulajdonában álltak ­- az AB InBev-vel végrehajtott fúzió előtt.

 

A 7,3 milliárd euró értékű tranzakció lezárása 2017-ben várható. 2016 első felében az Asahi 2,55 milliárd euróért felvásárolta a Peroni, Grolsch and Meantime sörmárkákat. Ebben az ügyletben szintén az A&O volt az Asahi jogi tanácsadója.

 

A tranzakciót az A&O londoni irodájának vállalati partnere, Richard Hough irányítja, a lengyelországi, csehországi, szlovákiai, magyarországi és romániai A&O irodák bevonásával. A helyi szakemberekre jelentős szerep hárul az ügyletben, amely rendkívüli mérete miatt kiterjedt átvilágítást igényel, továbbá számos helyi jogi szempont figyelembevételét teszi szükségessé. Az átvilágítást Prokop Verner vezető ügyvéd, a prágai A&O iroda munkatársa koordinálta a régióban, országonként az alábbi munkatársak irányításával: Jakub Cech (ügyvéd, Prága), Thomas Bury (ügyvéd, Pozsony), Tomasz Ciecwierz (ügyvéd, Varsó), Kása Imre (ügyvéd, Budapest) és Adrian Cazan (vezető ügyvéd, RTPR Allen & Overy, Bukarest).

 

„Sikeres évet zárunk a kelet-közép-európai régióban, ahol számos jelentős tranzakciót hajtottunk végre, azokon a piacokon, ahol jelen vagyunk. Említést érdemel közülük a Grupa Allegro 3,25 milliárd dolláros értékesítése (ami Lengyelország történetének második legnagyobb M&A tranzakciója), a Profi Rom eladása Romániában, a Corvinus és az EBRD befektetése az Erste Bank Hungary pénzintézetbe, valamint a Slovenske elektrarne értékesítése Szlovákiában. Az Asahi/SABMiller tranzakció tovább erősíti a pozíciónkat, mint a legjelentősebb kelet-közép-európai válallatfelvásárlási (M&A) tranzakciók stratégiai tanácsadója" – mondta Hugh Owen, az A&O partnere, a tranzakcióban résztvevő magyarországi munkatársak és a South Eastern Europe Desk vezetője.

Az Allen & Overy nemzetközi ügyvédi iroda közel 5200 munkatársat, ezen belül 530 partnert foglalkoztat a világ különböző pontjain működő 44 irodájában.

www.allenovery.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük