2022.szeptember.24. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Budaörsi Halpiac magyar pisztrángja mindent vitt Párizsban

8 perc olvasás
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/65491"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image21_13.jpg" border="0" width="254" height="127" /></a></span>A magyarországi kategória győzelem után a Budaörsi Halpiac SELFISH<sup>®</sup> termékcsaládjának pisztrángja Montreálban, majd Párizsban is tarolt, s megnyert minden elnyerhető díjat 29 ország, 243 versengő terméke közül, a SIAL nemzetközi élelmiszeripari kiállítás SIAL d'Or nemzetközi versenyében.

image21 13A magyarországi kategória győzelem után a Budaörsi Halpiac SELFISH® termékcsaládjának pisztrángja Montreálban, majd Párizsban is tarolt, s megnyert minden elnyerhető díjat 29 ország, 243 versengő terméke közül, a SIAL nemzetközi élelmiszeripari kiállítás SIAL d'Or nemzetközi versenyében.

image21 13A magyarországi kategória győzelem után a Budaörsi Halpiac SELFISH® termékcsaládjának pisztrángja Montreálban, majd Párizsban is tarolt, s megnyert minden elnyerhető díjat 29 ország, 243 versengő terméke közül, a SIAL nemzetközi élelmiszeripari kiállítás SIAL d'Or nemzetközi versenyében.

global%20dij%20atadasa szinpad.thumbnailMár majdnem 50 éve a SIAL nemzetközi kiállítás a világ élelmiszeriparának a fókuszpontja. Nincs még egy ilyen esemény a világon, amely ennyire széles körben ismert lenne, vagy ami ekkora lelkesedést keltene: 100 országból, 5 900 kiállító, 140 000 látogató, 1 500 újságíró járul hozzá egy „világkörüli út" élményéhez Párizsban, október 21-25. között. S mindenki várja a kiállítás csúcspontjának tartott GLOBÁL díj átadását, melyet a Sial d'Or termékversenyre hónapokkal korábban benevezett 243 innovatív termékek egyike nyerhet el. Ez volt az első alkalom a SIAL d'Or történelmében, hogy magyar termék kategóriadíjat nyert, sőt a Global díjat is elhozta!

 global%20dijjal%20palotas%20peter.thumbnail

Az idei párizsi SIAL kiállítás különösképpen kedves lehet számunkra, magyarok számára, mert a rangos Sial d'Or GLOBAL díjat 2012-ben a Budaörsi Halpiac egyik tulajdonosa, Palotás Péter vehette át, melyet a versenybe nevezett innovatív kiszerelésű, sütőben süthető, fűszervajas magyar pisztrángjával nyert el.

A Budaörsi Halpiac által gyártott és fejlesztett SELFISH® Pisztráng tavasszal, Montrealban elnyerte a „hűtött nem tejtermék" kategória díját, valamint a SIAL d'Or ország díjat is, s ezek után most mindent vitt Párizsban a GLOBÁL díjjal.

 a%20gyoztes selfish%20pisztrang magyarorszag.thumbnail

A SELFISH® Pisztráng sok szempontból innovatív termék és az itthoni halfogyasztás legfőbb gátjaira ad egyszerű megoldást. A SELFISH® Pisztráng és a SELFISH® termékcsalád minden tagja (http://plpseafood.hu/selfish-.html) szagmentes, cseppmentes, az eltarthatóságot meghosszabbító biztonságos, Cryovac® csomagolásban kerülnek forgalomba. A SELFISH® Pisztráng a csomagolással együtt megsüthető, ráadásul az elkészítéshez segítséget ad a csomagoláson megjelenített recept, pl. Sütőfóliában sült pisztráng mandulás vajjal: http://plpseafood.hu/sutofoliaban-sult-pisztrang-mandulas-vajjal.html

A Budaörsi Halpiac halfeldolgozó üzemébe naponta érkezik friss hal szállítmány a világ minden pontjáról. A cég gazdag a friss hal választékát gyorsfagyasztott termékek egészítik ki.

A SELFISH® termékcsalád innovatív megoldásai a Budaörsi Halpiac ötlete alapján születtek, a termék nevének kitalálásában és a csomagolástervezésben az Avalanche Kreatív Ügynökség közreműködött, a speciális Cryovac® sütőtasak a Sealed Air által kifejlesztett megoldás, a SELFISH® Pisztránghoz csomagolt zöldfűszeres vaj a Meggle terméke, és a SIAL termékversenyre benevezést SIAL d'Or kizárólagos magyarországi szakmai médiapartnere, Trade Magazin szorgalmazta. Példás koprodukció, elsöprő siker.

Az 1986-ban alapított SIAL d'Or, egy az élelmiszeripari sajtóból és a kiskereskedelmi szektorból 29 tagú nemzetközi, professzionális kereskedelmi folyóiratok partnerségével szervezett esemény. A SIAL d'Or díjjal támogatják, jutalmazzák azokat az élelmiszeripari innovációkat, amelyek 2010. november és 2011. október között indultak, és amelyek bizonyítottan értek el jelentős kereskedelmi és élelmiszeri sikereket mind az élelmiszeriparban, mind a nemzetközi piacokon. Ebben 29 ország képviseltette magát: Argentína, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Chile, Csehország, Dánia, Dél Afrika, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Görögország, Hollandia, India, Írország, Izrael, Japán, Kanada, Kína, Lengyelország, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Portugália, Spanyolország, Törökország, Új-Zéland.

 

A termékek a 9 kategóriában versenyeznek: friss tejtermékek, friss nem tejtermékek, ízesített élelmiszer termékek, édes élelmiszer termékek, ízesített fagyasztott termékek, édes fagyasztott termékek, szeszes italok, alkoholmentes italok és bor.

 

A SIAL d'Or zsűri országok év elején a benevezett, 29 országban mindösszesen közel kétezer termékből hazai fordulóban kiválasztották az országukban jeleskedő és a kategóriát a második, nemzetközi fordulóban képviselő termékeket. A zsűri kizárólagos tagja Magyarországról a Trade magazin, amely a hazai fordulót kétévente  megszervezi, majd a hazai fordulós nyertes termékeket a nemzetközi fordulóban prezentálja a zsűri előtt. A 29 országból érkező 1-1 fő idén Montréalban találkozott a SIAL kanadai eseménye során, ahol 2012. május 9-10. között, a 243 második, nemzetközi fordulóba jutott termék közül kiválasztották a 9 SIAL d'Or kategória győztest, a 29 SIAL d'Or ország nyertest, valamint titkos szavazással a Global SIAL d'Or díj győztesét. A Global díj győztes termék megnevezése és a díj átadása 2012. október 21-25. között Párizsban megrendezésre kerülő SIAL nemzetközi kiállítás, a világ élelmiszeripari vásáron történik.  Ez volt az első alkalom, hogy Magyarországról érkező termék a versenyben kategóriát nyert, és az első alkalom, hogy a Global díjat is nyert!

 

A 9 SIAL d'OR kategória nyertes 2012-ben:

1.       Mammoth Yoghurt (Új-Zéland)

        kategória: Friss tejtermékek, sajt

 

2.       Selfish Pisztráng (Magyarország)

        kategória: Friss nem tejtermékek

 

3.       Lagris boil-in-bag tészta (Csehország)

kategória: Ízesített élelmiszer termékek

 

4.       Guzzle Puzzle (Egyesült Királyság)

        kategória: Édes élelmiszer termékek

 

5.       Granular jégkrém (Oroszország)

        kategória: Édes fagyasztott termékek

 

6.       Foglia a foglia (Olaszország)

kategória: Ízesített fagyasztott termékek

 

7.       Gotas del marqučs (Spanyolország)

        kategória: Szeszes italok

 

8.       Turbo Tango (Egyesült Királyság)

        kategória: Alkoholmentes italok

 

9.       Naturae (Franciaország)

 kategória: Bor

 

A SIAL d'OR GLOBAL DÍJ nyertes termék 2012-ben: 

Selfish Pisztráng (Magyarország),   kategória: Friss nem tejtermékek

selfish%20termekcsalad.thumbnail

 

MITŐL INNOVATÍV A SELFISH PISZTRÁNGBAN?

 

1.       SPECIÁLIS SÜTŐFÓLIA

A Budaörsi Halpiacon (https://www.facebook.com/Halpiac) gyártott SELFISH® termékcsalád konyhakész, friss halakat tartalmaz, melyeket a Sealed Air Magyarország Kft által kifejlesztett frissen tartó és egyben süthető, különleges Cryovac® tasakba csomagolnak.  A frissen tartó és süthető fóliát most először fejlesztették ki és alkalmazták halak esetében a világon! A hal 7 napig friss marad a fóliában, csak egyszerű hűtést igényel, majd fóliával együtt, a benne lévő fűszervajjal csak egyszerűen behelyezzük a sütőbe, és 10 perc múlva tálaljuk.

 

A SELFISH® pisztráng más szempontból is innovatív termék. Az itthoni halfogyasztás legfőbb gátjaira ad egyszerű megoldást. A magyar fogyasztók ellenállásának fő oka, hogy sokan nem szeretik a halszagot, félnek a szálkától, és továbbra sem tudják, hogyan készítsék el a halat. Ebben segít a SELFISH® Pisztráng és a SELFISH® termékcsalád minden tagja (http://plpseafood.hu/selfish-.html), mert szagmentes, cseppmentes, az eltarthatóságot meghosszabbító biztonságos, Cryovac® csomagolásban kerülnek forgalomba.

 

2.       FŰSZERVAJ ÉS RECEPT A TERMÉKKEL EGYÜTT

A SELFISH® pisztráng tehát a csomagolással együtt megsüthető, ráadásul bárkiből percek alatt konyhatündért tud varázsolni. A friss pisztráng fűszerezésében a termékkel együtt csomagolt Meggle fűszervajjal segít, s elkészítéshez is ad ötletet a csomagoláson megjelenített recepttel: Sütőfóliában sült pisztráng mandulás vajjal: http://plpseafood.hu/sutofoliaban-sult-pisztrang-mandulas-vajjal.html

 

A PLP Seafood Hungary Kft budaörsi halfeldolgozó üzem, ahova naponta érkezik friss hal szállítmány a világ minden pontjáról. A cég a friss hal választékát egészíti ki a gyorsfagyasztott termékekkel. Magyarországon egyedülálló módon, a cég -70 C fokos, ultra mélyfagyasztó hűtőkapacitással is rendelkezik, így a kínálatban a legfrissebb tengeri termékek mellett megtalálhatóak a különböző gyorsfagyasztott halak, rákok, kagylók épp úgy, mint a legkifinomultabb Japán sashimi követelményeknek is megfelelő ultra-mélyfagyasztott termékek.

 

A Budaörsi Halpiacot üzemeltető cég legfontosabb küldetésének érzi, hogy megszerettesse a halat itthon (https://www.facebook.com/selfish.hu), s tettekkel is hozzájáruljon, hogy növekedjen a magyarországi halfogyasztás. A halpiac nyitásával szeretnék megmutatni a fogyasztóknak, hogy mit is jelent a professzionális friss hal kínálat, hogyan kell friss halat választani és elkészíteni. A boltban a halakon kívül minden kapható, ami egy vacsorához kellhet, fűszer, bor stb. rendszeresen lehet kóstolni, és helyben fogyasztani osztrigákat, friss halakból sashimit, füstölt halakat.

 

Nyáron, mintegy 1000 meghívott vendéggel megtartott lazac party eseménnyel megnyitotta kapuit a Budaörsi Halpiac Dokk büfé, ahol a helyben kapható friss tengeri halakat, olasz szakács mesteri kezei sütik készre az igazi ínyencek számára. A nyitás óta szinte zarándokhelyévé vált Dokk büfé felöltötte téliesített formáját is, így 4 évszakos trendi hellyé varázsolva várja a hal ínyenceket.

 

Sial d'Or, 29 ország: http://www.sialparis.com/Sponsors-and-Partners/SIAL-d-Or-press-partners2

Sial d'Or Global díjra versengő termékek: http://www.sialparis.com/Press/Press-information/SIAL-d-Or

A díjnyertes Selfish pisztráng: http://plpseafood.hu/sutofoliaban-sult-pisztrang-mandulas-vajjal.html

Selfish termékcsalád gyártója, a Budaörsi Halpiac (PLP Seafood Hungary Kft):  http://plpseafood.hu/

Budaörsi Halpiac: https://www.facebook.com/Halpiac?fref=ts

Selfish sütőben süthető termékek, fűszervajjal: http://plpseafood.hu/sutoben-sutheto-termekek.html

Selfish termékcsalád: http://plpseafood.hu/selfish-.html

Budaörsi Halpiac: https://www.facebook.com/Halpiac?fref=ts

A Budaörsi Halpiac, 'Halban nagy' edukációs Facebook oldala: https://www.facebook.com/selfish.hu?fref=ts

A Budaörsi Halpiac hétköznapi ínyenceknek szánt innovatív termékcsaládja jelenleg 8 kiszerelésben kapható köztük a Montrealban és Párizsban győztes termék, a SELFISH® Pisztráng zöldfűszeres vajjal – az Interspar és Tesco áruházakban, valamint

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.