A GE Healthcare új, innovatív CT berendezései közül ma két készüléket adtak át a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházában.

A GE Healthcare új, innovatív CT berendezései közül ma két készüléket adtak át a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházában.

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Dr. Zombor Gábor Magyarország egészségügyért felelős államtitkára, Szabó István dandártábornok, MH Egészségügyi Központ parancsnok és Vasilis Sakkas, a GE Healthcare regionális igazgatója közösen helyezték üzembe a RevolutionTM EVO és a RevolutionTM GSI szkennereket, melyek a beteggondozás széles skáláján segíthetnek az orvosoknak. A GE félmilliárd forintos újgenerációs képalkotó berendezéseinek köszönhetően az eddigieknél is gyorsabban és pontosabban kezelhetik majd a betegeket a Honvédkórházban. Az új berendezések hatékony segítségül szolgálnak a trauma, a stroke, a daganatos és a szív- és érrendszeri betegségek korai diagnózisában és értékelésében egyaránt. A Magyarországon egyedülálló szkennerek a korábbi GE technológiával szemben számos előnnyel bírnak, így a kórház még hatékonyabban támogathatja a hazai egészségügy jövőbeni szükségleteit.

 

"Az MH Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegellátó Centrum munkáját és a Központi Radiológiai Diagnosztika Osztály ellátását szolgáló új CT készülékek a központ folyamatos infrastrukturális fejlesztések iránti elkötelezettségét, a betegellátás színvonalának emelésére és az egészségügy megújítására tett törekvését szimbolizálják. Határozott célunk a Honvédkórház, mint csúcskórház szerepének megőrzése" – hangsúlyozta Szabó István dandártábornok, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka.

 

A GE Healthcare RevolutionTM EVO az egyre növekvő betegszámmal is képes felvenni a versenyt. Az egyébként túlzsúfolt diagnosztikai osztályokon akár 40%-kal1 hatékonyabb munkafolyamatokat eredményezhet, így több beteg megvizsgálására nyílik lehetőség, jóval rövidebb idő alatt. A szkenner minden eddiginél pontosabb képekkel segíti az orvosokat az apró anatómiai részletek kiértékelésében, így biztosítva a gyors és pontos diagnózist. A betegeket érő röntgen sugárzás csökkentését célzó legújabb európai irányelvekkel összhangban a szkenner olyan technológiával2 rendelkezik, amely a dózist akár 82%-kal csökkenheti.

 

A GE Healthcare azonos termékcsaládjából származó RevolutionTM GSI szkenner segít a klinikai kiválóságot rutinná formálni, folyamatosan biztosítani a nagy felbontású képalkotást, emellett a diagnosztikai képesség szélesítését is lehetővé teszi olyan betegségek esetében, mint a daganat és a szívbetegségek. A szkenner segítségével az orvosok a klasszikus anatómiai értékelésen túl a CT-t a szövet kvantitatív jellemzésére és fejlett funkcionális képalkotásra is alkalmazhatják.

 

Nagy öröm számunkra, hogy a Honvédkórház diagnosztikai képalkotó csapata a GE technológiáját választotta – mondta el Vasilis Sakkas, a GE Healthcare regionális igazgatója.  „Hiszünk abban, hogy az új technológia még inkább erősíti a radiológiai osztályt, aki képes felvenni a harcot az egészségügy állandóan növekvő igényeivel. Küldetésünk, hogy olyan technológiai újításokat fejlesszünk ki, melyek segítségével az orvosok még hatékonyabban végezhetik munkájukat, és a lehető legjobb ellátást nyújthassák betegeiknek. A GE Healthcare által Magyarországon fejlesztett innovatív szoftverek nagyban hozzájárulnak az egészségügy hatékonyságának növeléséhez hazánkban és a világon mindenhol" – hangsúlyozta Vasilis Sakkas.

 

 

1. Tényleges eredmények a körülményektől függően eltérhetnek, ide tartozhatnak, de nem kizárólagosan, a vizsgálat típusa, az orvosi gyakorlat és képalkotó rekonstrukciós technika. Az információ a GE Healthcare Optima* CT660 berendezését használó modellezésen alapszik és csak szemléltetetésként használtuk.

2. A klinikai gyakorlatban az ASiR-V alkalmazásával csökkenthető a CT-vizsgálat alatt a beteget érő sugárdózis a klinikai feladattól, a beteg testméreteitől, az anatómiai helytől és a klinikai gyakorlattól függően. Egy adott klinikai feladathoz szükséges diagnosztikai képminőség eléréséhez szükséges sugárdózis meghatározásához radiológussal és szakemberrel kell konzultálni.

A GE Healthcare 1991-ben kezdte meg működését hazánkban az üzletág helyi kereskedelmi képviseleteként. Ma már a hazánkban több mint 400 alkalmazottat foglalkoztató GE Healthcare kelet- és közép-európai regionális értékesítési- és szerviz központja is Magyarországon található. 1999-ben elindult a klinikai alkalmazások kutatása és fejlesztése, és a bővítés azóta is folyamatosan zajlik. A Budapesten és Szegeden kiépült világszínvonalú kutató-fejlesztő központban jelenleg több mint 200 szoftvermérnök dolgozik. A hazai kutatás-fejlesztéi központok célja a daganat és az érrendszeri megbetegedések elleni küzdelem. Az egészségügyi szakemberek munkáját olyan fejlett képalkotó szoftverekkel segítjük, amelyekkel az orvosok a kóros elváltozásokat korábban és pontosabban diagnosztizálhatják

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük