Canon  VB-M600DCanon VB-M600DA Canon Europe három új 1,3 megapixel felbontású hálózati kamerát – a VB-M600D, a VB-M600VE és a VB-M700F modelleket -, valamint egy hálózati videorögzítő szoftvercsomagot mutatott be. Az RM-64/RM-25/RM-9, megapixeles kamerákhoz használható új szoftvercsomag – típustól függően – akár 64, 25 vagy 9 kameráról teszi lehetővé a felvételt.

Canon  VB-M600DCanon VB-M600DA Canon Europe három új 1,3 megapixel felbontású hálózati kamerát – a VB-M600D, a VB-M600VE és a VB-M700F modelleket -, valamint egy hálózati videorögzítő szoftvercsomagot mutatott be. Az RM-64/RM-25/RM-9, megapixeles kamerákhoz használható új szoftvercsomag – típustól függően – akár 64, 25 vagy 9 kameráról teszi lehetővé a felvételt.

A biztonsági megfigyelési megoldásokhoz ideális VB-M600D, VB-M600VE és VB-M700F kamerák nagy felbontással, ultraszéles látószögű objektívvel, 3-szoros optikai zoommal és beépített elemző funkciókkal rendelkeznek. A kamerák a különböző külső borításnak köszönhetően minden biztonsági környezethez megfelelő megoldást biztosítanak.

  • A VB-M600D modell egy diszkrét, kupola alakú hálózati kamera, amely mennyezetre vagy falra szerelhető például a közösségi közlekedési állomásokon, repülőtereken, bankokban, szállodákban, szórakoztatóhelyeken, parkolókban és bevásárlóközpontokban.
  • A VB-M600VE hálózati kamera a VB-M600D modell megerősített, vandalizmus ellen védett változata, amely 50 joule nagyságú erőhatásig ütésálló, vízálló és IP66 minősítésig porálló. Üzemi hőmérséklete -30 °C és 50 °C közötti1, így ideális a nagyobb veszélynek kitett helyeken, vagy kültéri használatra, mint például közösségi közlekedési állomások és csomópontok, irodák, parkolók, bankok, áruházak, és repülőterek.
  • A VB-M700F modell burkolatát szigorú szabványok szerint alakították ki. Ez a kiegészítő kültéri burkolattal is elérhető hálózati kamera olyan videomegfigyelési alkalmazásokhoz ideális, amelyek egy épület külső részére rögzített fix megfigyelést igényelnek.

A modellek megfelelnek az ONVIF (v1.02) specifikációnak, így könnyen beépíthetők az ONVIF-kompatibilis eszközökből álló rendszerekbe.

Objektív innováció

A VB-M600D, a VB-M600VE és a VB-M700F modellek egy ultraszéles, több mint 100°-os vízszintes látómező befogására és 3-szoros optikai zoomra képes objektívvel rendelkeznek, amellyel nagy szélességű és mélységű felvételek készíthetők. A kamerák így alkalmasak a nyílt tereken – mint például városi terek, raktárak, kritikus infrastruktúrák és kereskedelmi egységek -, vagy zárt, szűk terekben – mint például egy bankon belüli ATM, egy iroda vagy egy bevásárlóközpont folyosója – való használatra is.

A motoros fókusznak és zoom objektívrendszernek köszönhetően – amelyet elsőként a Canon kupolás típusú hálózati kamerájába építettek be – a modellek már telepítéskor rendelkeznek a távoli fókusz- és zoom-állítási funkciókkal. A megvilágítástól függetlenül folyamatosan jó minőségű felvételeket a rendkívüli fényérzékenységű F1.2 objektív, az automatikus infravörös szűrő, valamint a Canon Smart Shade Control (SSC) technológia biztosítja.

Könnyű telepítés

A telepítéskor elérhető motoros fókusz és zoom funkciók lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy automatikusan vagy manuálisan állítsák be a kívánt fókuszt. A megfigyelt terület beállításához az objektív fizikai állítása nélkül, egy távoli számítógépről vezérelhető a zoom mértéke, illetve a kamera pásztázása, döntése és forgatása. Telepítés után a kamerákat a böngésző alapú Admin Viewer alkalmazáson keresztül lehet elérni és vezérelni.

A kamerákban található beépített SD memóriakártya-hely a hálózati kapcsolat megszakadása esetén lehetővé teszi az élő felvételek biztonsági mentését2 és a feltöltött képek mentését.

Intelligens funkciók

A beépített Canon videotartalom-elemző funkcióknak köszönhetően a kamerák észlelik, ha illetéktelenek hozzányúlnak, valamint felismerik, ha a helyszínen tárgyakat mozgatnak, onnan eltávolítanak vagy otthagynak. A hangészlelő funkció lehetővé teszi a kamera használatát olyan környezetekben, ahol fontos a hangerő változásának észlelése. Az észlelési funkciók beállíthatók automatikus rögzítésre vagy kiszolgálóra történő feltöltés elindítására, illetve automatikus e-mail értesítés küldésére.

A kamerák egy úgynevezett Privacy Mask funkciót is tartalmaznak, amellyel bizonyos területeket ki lehet takarni a kamera látószögéből. A funkció lehetővé teszi például, hogy ne lehessen felvenni a PIN-kód megadását egy ATM-nél.

A vandalizmusnak ellenálló VB-M600VE

A VB-M600VE modell kiegészítő védelmi funkciókkal, valamint polikarbonát- és alumíniumborítással rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a kamerát vandalizmusnak kitett helyeken is használják. A védelmi funkciók között megtalálható a kamera ütéscsillapító mechanizmusa is, amely ütés esetén automatikusan visszahúzza az objektívet a burkolaton belül 15,0 mm-rel. A kamera ellenáll a kedvezőtlen időjárási viszonyoknak is. Beépített szellőztetőrendszere a kupola burkolatán belül egy porózus membránt és egy ventilátort használ a nyomtatott áramkörtől való hő elvezetéséhez, amely hidegben megakadályozza a párásodást.

Hálózati videorögzítő szoftvercsomag

Az RM-64/RM-25/RM-9 új Canon hálózati videorögzítő szoftvercsomag támogatja a H.264 szabványt, mely egy költséghatékony tömörítési módszer, és jelentősen lecsökkenti a nagyfelbontású mozgókép rögzítés tárhely igényét. Az RM szoftvercsomag új, innovatív kulcsszó címkézési és szűrési funkciókkal is rendelkezik, mellyel a felhasználók szabadon választott kulcsszavakkal címkézhetik fel a kamerákat, például „bejárat" vagy „A épületi kamerák". Így egy keresősáv segítségével gyorsan kikereshetik a felcímkézett kamerák által készített videókat, amely jelentősen leegyszerűsíti a nagyobb számú kamerát tartalmazó rendszerek használatát. A szoftver alkalmazások öt kiszolgálócsoporthoz tartozó kamerát tudnak kezelni, amely például egy maximum 320 darab, RM-64 szoftvert tartalmazó kamerából álló rendszer is lehet.

„Az új eszközök és szoftverek az eddiginél jelentősen szélesebb ügyfélkör számára teszik elérhetővé a Canon modern objektív-technológiáját és nagyfelbontású videorögzítési módszerét" – mondta Floris Oranje, a Canon Europe hálózati kamera megoldásokért felelős üzletfejlesztési vezetője.

A VB-M600D és a VB-M600VE 2011 júliusától, a VB-M700F 2011 augusztusától lesz elérhető Európában

Az RM-9, az RM-25 és az RM-64 2011 decemberétől elérhető a felhasználók számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük