Újabb, a munkatársak széles köre számára elérhető együttműködési megoldásokat mutatott be a Cisco. A három új személyes videokonferencia megoldás közül kettő közvetlenül a felhasználók íróasztalán kaphat helyet, egy pedig felhő alapú szolgáltatásként elérhető.

 

Újabb, a munkatársak széles köre számára elérhető együttműködési megoldásokat mutatott be a Cisco. A három új személyes videokonferencia megoldás közül kettő közvetlenül a felhasználók íróasztalán kaphat helyet, egy pedig felhő alapú szolgáltatásként elérhető.

 

Az egy csapatban vagy közös feladaton dolgozó munkatársak nem feltétlenül tartózkodnak egy irodában, városban vagy akár ugyanabban az országban. Ahhoz azonban, hogy a lehető legjobb minőségben végezzék el – közös – feladataikat, virtuálisan mégis „közös teret" kell számukra teremteni. Ebben segíthetnek azok a korszerű együttműködési eszközök, amelyekkel különösebb technológiai nehézségek nélkül, pár pillanat alatt megszervezhető például egy online találkozó. A jó minőségű, együttműködést támogató megoldások, köztük a videokonferencia ma már nem a vezetőség privilégiumai, hanem bárki számára elérhető, mindennapi munkaeszközök.

 

„Az elmúlt években az íróasztalokon a papírhalmokat folyamatosan felváltották a technológiai eszközök, ezek többsége ugyanakkor csupán egy-egy adott célt szolgál (pl. csak beszédhívásra alkalmas telefon, webkamera, monitor). Ezek üzemeltetése a vállalatoknak komoly anyagi terhet, az informatikai osztályoknak pedig összetett feladatot jelent. A felhasználók szempontjából sem ideális, ha a különféle feladatok megoldásához folyamatosan váltogatni kell az eszközöket és együttműködési módokat. A Cisco Android-alapú DX70 és DX80 típusú új asztali kommunikációs termináljai egy eszközben teszik hozzáférhetővé a hatékony együttműködéshez szükséges legfontosabb készülékeket és alkalmazásokat" – mondta Bedő Norbert, a Cisco Magyarország kommunikációs technológiákért felelős üzletfejlesztési vezetője.

 


A megoldások legfontosabb jellemzői:

 

  • Kimagasló felhasználói élmény. Az Android-alapú, érintőképernyős DX70 és DX80 egy készülékben egyesítik a HD videókommunikációt, a csúcsminőségű hangátvitelt, illetve a webes konferenciamegoldásokat, emellett webes böngészésre is alkalmas és elérhetők róla az integrált üzleti alkalmazások.
  • Testre szabható munkafelület. Az Android operációs rendszer bevált architektúrát és jól dokumentált API-kat biztosít, így a vállalati, vagy a külső fejlesztők konkrét igényeket kiszolgáló alkalmazásokat fejleszthetnek – például interaktív falitáblát, amin a megbeszélés résztvevői rögzíthetik a javaslataikat, illetve integrálhatják a készülék funkcióit a vállalat CRM weboldalába vagy más alkalmazásokba is.
  • Intelligens technológia. A DX80 tartalmazza az Intelligent Audio nevű új funkciót, amely biztosítja, hogy amit látunk, azt halljuk is. A hívott fél a hívó személyt látja és hallja, nem pedig a háttérzajt (például otthoni munka esetén az ugató kutyát, vagy munkahelyen a szomszédos asztalnál beszélgetőket).A készülék a Cisco nemrégiben bejelentett Intelligent Proximity technológiájával is rendelkezik, így összepárosítható a felhasználó mobiltelefonjával, hozzáférést biztosítva a névjegyzékhez és hívásnaplóhoz. A folyamatban lévő hívások is átirányíthatók az asztali készülékekre, hasonlóan az autóban használt kihangosító megoldásokhoz.
  • Felhasználói profilok. A készülék olyan munkahelyen is használható, ahol több ember dolgozik felváltva ugyanannál az íróasztalnál. Az aktuális felhasználó bejelentkezik az eszközre, amely „emlékszik" rá, és betölti eltárolt beállításait, névjegyzékét, híváslistáját és egyéb adatait.
  • Lenyűgöző formaterv. A DX70 és DX80 amellett, hogy csökkenti az íróasztal zsúfoltságát, karcsú és vonzó vonalaival kiváló példája a Cisco legújabb, díjnyertes „skandiforniai" (Skandináv-kaliforniai) formaterveinek.

 

A felhőben: CMR, a mindig nyitott tárgyaló

A Cisco az elmúlt 8 évben komoly tapasztalatokat szerzett Telepresence megoldásaival a minőségi videokonferencia-megoldások terén, és kiépítette a világ legnagyobb valós idejű felhőalapú webes konferencia-szolgáltatását, a Cisco WebEx platformot. A két megoldást ötvözték a cég fejlesztői a Collaboration Meeting Room (CMR) virtuális tárgyalóban. A CMR megoldás mindenkinek személyes, egyedi, bármikor elérhető videós együttműködési teret biztosít a felhőben. A virtuális tárgyalóban olyan találkozók szervezésére nyílik lehetőség, amelyekhez a résztvevők tetszésük szerinti eszközről csatlakozhatnak – Cisco videós végpontokról, más szabványokon alapuló videós végpontokról, asztali vagy mobil kliensekről (mint a WebEx), de akár olyan szoftveres kliensekről is, mint a Microsoft Lync. A felhő alapú tárgyaló kulcsa az egyetlen kattintással elérhető egyedi egységes erőforrás-azonosító (Uniform Resource Identifier – URI).

 


 

 

További újdonságok a  Cisco együttműködési portfóliójában:

  • Új 8800-as sorozatú IP-telefonok és 15 évnyi innováció az IP-telefóniában. A Cisco immár 15 éve fejleszt IP telefonokat. Az évfordulóhoz kapcsolódva mutatták be a 8800-as sorozatot. Egyes modellek a mobil eszközök kényelmes töltésére szolgáló USB-portot, valamint a Cisco Intelligent Proximity for Mobile Voice megoldást is kínálnak, amelynek segítségével az IP telefonunkon is elérhetőek mobilkészülékünk névjegyzékei és hívásnaplói, illetve a folyamatban lévő mobil hívások is átvehetőek a 8800-as sorozatú asztali telefonokra, amikor megérkezünk az irodánkba.
  • Infrastruktúra: Általában a végponti készülékek és a felhasználói élmény kerülnek a figyelem középpontjába, azonban a Cisco együttműködést támogató infrastruktúrája az, ami az egész rendszert a háttérben működteti. Ez teszi lehetővé a piacvezető hangátviteli, video- és konferenciaszolgáltatásokat, amelyek hatékony üzleti kommunikációt biztosítanak bármely eszközről, bárhonnan és bárhova. A Cisco most infrastruktúra funkcióiban is fontos frissítéseket jelentett be, többek között a webes önkiszolgáló funkciók (self-care portal) és egységesített felhasználói bejelentkezés (Single Sign On), a mobilhívások biztonsága, alkalmazásintegráció és videós együttműködés területén.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük