A Cisco és a NetApp közös globális partnerprogramot jelentett be, amely a FlexPod konvergens adatközponti infrastruktúra további piaci terjedésének ad lendületet. A FlexPod Premium Partner Framework névre keresztelt program átfogó  üzleti, oktatási, műszaki és marketing támogatási rendszert foglal magában.

A Cisco és a NetApp közös globális partnerprogramot jelentett be, amely a FlexPod konvergens adatközponti infrastruktúra további piaci terjedésének ad lendületet. A FlexPod Premium Partner Framework névre keresztelt program átfogó  üzleti, oktatási, műszaki és marketing támogatási rendszert foglal magában.

A FlexPod architektúra a Cisco és a NetApp számítási-, hálózati- és tárolási erőforrásait foglalja egy egységes, rugalmas, könnyen skálázható, megosztott adatközponti rendszerbe. A két cég eddig több mint 20 előre tesztelt megoldást („validated designs") hozott létre, amelyek többek között támogatják a VMware, a Red Hat, a Microsoft és a Citrix hypervisorokat. A 2010. novemberi bevezetés óta már több mint 1000 ügyfél választotta a FlexPodot.

A globális programhoz az EMEAR régióból eddig 14 viszonteladó partner csatlakozott, köztük a közép-kelet európai térségből elsőként az S&T Consulting Hungary Kft.

„Vezető rendszerintegrátorként fontos számunkra, hogy a folyamatosan megújuló adatközponti technológiákból elsőként szerezzünk mélyreható ismereteket és tapasztalatokat. Így ügyfeleink számára mindig képesek vagyunk a legújabb megoldásokat felvonultató, a lehető leghatékonyabb, jövőbe mutató és ugyanakkor értékálló integrált rendszereket kínálni. Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon és a közép-kelet európai régióban elsőként és eddig egyedüliként sikerült teljesítenünk a Cisco és NetApp FlexPod Premium Partner minősítéshez szükséges feltételrendszert, amely jelzi szakértőink szakmai felkészültségét, valamint a vállalat rugalmasságát és innovatív megoldásokba való befektetési hajlandóságát." – hangsúlyozta Szabó Péter, az S&T Consulting Hungary Kft ügyvezetője.

„A FlexPod architektúra egy olyan dinamikus adatközponti megoldás, amely Cisco szerverek és hálózati eszközök valamint NetApp tároló rendszerek hatékonyan együttműködő rendszerére épül. Az S&T tapasztalata szerint nagy előnye a piacon szereplő más megoldásokkal szemben, hogy nem hordozza a túlintegrált rendszerek hátrányait, amelyek jellemzően rugalmatlanságuk miatt nem biztosítják az ügyfélnek a teljes konfigurációs szabadságot. Magyarországon többször szembesülünk olyan helyzettel, hogy szükség lenne a gyártók által integrált, bevizsgált, bizonyított technológián alapuló összetett megoldás bevezetésére, de a nagy gyártók kis- és középvállalatoknak tervezett megoldásai túl nagyok egy magyar vállalat számára." – mutatott rá Tóth Sándor, az S&T Consulting Hungary vezető rendszermérnöke,

A FlexPod koncepció lényege, hogy referencia-megoldásokra épül, és nincsenek méretbeli korlátai, azaz lehetőség van kisebb rendszerek létrehozására is – természetesen a referencia kézikönyvben leírtak szigorú betartásával. További előnye, hogy nem előre definiált integrált építőkockákból építkezik, hanem részegységenként, kapacitásban és teljesítményben is rugalmasan skálázható.

A FlexPod megoldás ideális olyan dinamikus adatközponti megoldás kialakításához, amely kötöttségek nélkül, maximális rugalmasság  és minimális üzemeltetési erőforrásigény mellett is megbízható működést nyújt, gyorsan reagálva az üzlet által megkövetelt igényekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük