2023.október.04. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A csődbiztos jelenti

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/102280"><img class="image image-preview" src="/files/images/aaaa_50.jpg" border="0" width="238" height="371" /></a></span>Hivatalvezető úrnak tisztelettel jelentem, hogy elfoglaltam helyemet a Magyar Dominó Művek ZRT. csődbiztosaként. A helyettes vezérigazgató volt olyan kedves, és irodáját, valamint titkárságát a rendelkezésemre bocsátotta. Mindenekelőtt elkoboztam az összes cégbélyegzőt és megvontam a vállalat irányítóinak aláírási jogát. Nélkülem egyetlen gombostűt sem szerezhet be a mai naptól a csődeljárás alatt álló vállalat.

aaaa 50Hivatalvezető úrnak tisztelettel jelentem, hogy elfoglaltam helyemet a Magyar Dominó Művek ZRT. csődbiztosaként. A helyettes vezérigazgató volt olyan kedves, és irodáját, valamint titkárságát a rendelkezésemre bocsátotta. Mindenekelőtt elkoboztam az összes cégbélyegzőt és megvontam a vállalat irányítóinak aláírási jogát. Nélkülem egyetlen gombostűt sem szerezhet be a mai naptól a csődeljárás alatt álló vállalat.

aaaa 50Hivatalvezető úrnak tisztelettel jelentem, hogy elfoglaltam helyemet a Magyar Dominó Művek ZRT. csődbiztosaként. A helyettes vezérigazgató volt olyan kedves, és irodáját, valamint titkárságát a rendelkezésemre bocsátotta. Mindenekelőtt elkoboztam az összes cégbélyegzőt és megvontam a vállalat irányítóinak aláírási jogát. Nélkülem egyetlen gombostűt sem szerezhet be a mai naptól a csődeljárás alatt álló vállalat.

   A cég különböző anyagú és nagyságú dominó játékot készít elsőosztályú kivitelben. A hazai kereslethez és a világpiaci árakhoz képest magas önköltséggel. A gyárnak hét telephelye, országos üzlethálózata, tízmilliárd forint vagyona és ugyanennyi adóssága van. A csődeljárást a hitelezők kérték.

   Az első napon leépítettem a felesleges létszámot, nagyjából ötszáz főt. Mert minden fizikai munkásra négy adminisztrátor jutott plusz egy felírólány. A végkielégítésekre elment egymilliárd forint. Sajnos nem vettem észre, hogy az adminisztrátorok hatvan százaléka másodállásban a műanyag fröccsöntő gépek mellett dolgozik. Ezért a termelés leállt. Viszont  tárgyalásokat kezdtem a hitelezőkkel. Értekezletre hívtam őket a városi sportcsarnokba. Nem értettünk szói, mert mindenki készpénzt akart és pedig részvényekkel akartam törleszteni.

   Négyhónapos kemény munka után nagyot léptem előre. Két milliárdért eladtam a dominók készítéséhez szükséges szerszámokat, anyagokat, ötvenezer köbméter első osztályú fenyőlécet, tíz tonna kartonpapírt, különleges festékeket Sajnos mire a vevő eljött volna az árúért, ellopták az egészet. Feljelentést tettem a rendőrségen. Óriási erőkkel megkezdték a nyomozást, kiküldtek egy törzsőrmestert, aki megpróbált DNS-mintákat gyűjteni. Tanácsára szerződtettem az „Ön Nyugodtan Alhat" őrző-védő céget a telephelyek őrzésére. Háromszáz millióért vállalták egy éven át. De előre kérték a pénzt.

   Két hónap múlva kerekasztal-konferenciát rendeztem a hitelezőkkel. A háromnapos  szimpózium végére az Elektromos Művek mindenütt kikapcsolta az áramot. Ezt kihasználva éjjel ellopták a cég valamennyi járművét, tíz személygépkocsit, tizenöt kamiont, harminc kerékpárt Új leltárt és vagyonmérleget készítettem. Ötmilliárd forint vagyont találtam, tízmilliárd adóssággal szemben.

   Üldöz a balszerencse. Ismét betörtek, most a pöttyöző üzembe, elvitték a szerszámgépeket, a mérőműszereket. Törzsőrmesterünk csóválta a fejét. Két hónap múlva lezárták a nyomozást. Ekkor érkezett egy külföldi befektető, érdeklődött az irodaházunk iránt. Türelemre intettem. Kár volt. Másnap ellopták a négymilliárdot érő nyolcemeletes irodaházat tokkal-vonóval, a legutolsó tégláig, a betört ablakokat is elvitték, a központi fűtés berendezést, légkondicionálót, szociális helyiségeket, mindent.

   Hivatalvezető úrnak tisztelettel jelentem, itt már további munkám nincsen. A Magyar Dominó Művek ZRT. jogutód nélkül megszűnt, bankszámlái üresek. Kérem szíves intézkedését a megbízólevelemben megjelölt havi ötszázezer forint és közterheinek átutalását a csatolt bankszámla számokra.

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.