A Dentons globális ügyvédi iroda holnap nyitja meg Münchenben közel 20 ügyvédet foglalkoztató irodáját. Berlin és Frankfurt után a müncheni lesz a Dentons harmadik irodája Németországban.

 

A Dentons globális ügyvédi iroda holnap nyitja meg Münchenben közel 20 ügyvédet foglalkoztató irodáját. Berlin és Frankfurt után a müncheni lesz a Dentons harmadik irodája Németországban.

 

A céghez három új partner csatlakozik: Florian Breitreiner, Matthias Nordmann és Christoph Zieger. Alexander von Bergwelt, Michael Malterer és Igsaan Varachia partnerek felvételét a csapatba már májusban bejelentették. Az iroda egész csapata a Norton Rose Fulbright-tól igazol át a Dentonshoz.

 

Florian Breitreiner a technológiai és gyártóiparban nyújt társasági jogi, fúziós-akvizíciós (M&A) és kereskedelmi tanácsokat közepes méretű cégeknek. Emellett több alkalommal segítette tanácsaival kiemelt sportesemények megszervezését és lebonyolítását. Matthias Nordmann a versenyjog szakértőjeként a fúziós ellenőrzési, valamint a versenytilalmi és jogi eljárások terén támogatja az ügyfeleket. Továbbá tanácsadást nyújt az állami támogatásokkal kapcsolatban, és képviseli az ügyfeleket az Európai Unió Bizottsága és az európai bíróságok előtt – legutóbb például a németországi Nürburgring motorsport-komplexum eladása ügyében járt el. Christoph Zieger bírósági és peres ügyekben képviseli ügyfeleit, illetve tanácsadással segíti őket többek között a nemperes kereskedelmi és informatikai joggal kapcsolatos kérdések rendezésében. Ügyfelei többnyire a technológiai és a biztosítási szektorból kerülnek ki.

 

A Dentons folytatja az új munkatársak toborozását és bővíteni kívánja szolgáltatásainak körét a müncheni irodában, ahol két éven belül várhatóan 40 ügyvéd fog dolgozni.

 

„Szerencsések vagyunk, mert sikerült erős vezetőket és nagyszerű csapatot toboroznunk az új müncheni irodába. Mindannyian a piac által elismert szakemberek, akik hasznos képességekkel gazdagítják a cégünk számára stratégiai fontosságú szakterületeket: a társasági jogi, a fúziós és akvizíciós (M&A), a peres, az adó- és értékpapírügyi, valamint a versenyjogi ügyek szakterületeit" – mondta Andreas Ziegenhagen, németországi ügyvezető partner.

 

„Nagyon örülök, hogy ilyen kiváló csapat tagjaként csatlakozhatok a Dentonshoz. Az integrációval a müncheni ügyfelek Németország egész területén és globális szinten is élvezhetik majd szakértelmünk előnyeit, míg a Münchenen kívüli ügyfelek számára a müncheni piac és az általa kínált növekedési lehetőségek alapos ismerete lesz különösen hasznos" – tette hozzá Alexander von Bergwelt, müncheni ügyvezető partner.

 

„Németország központi szerepet játszik a Dentons globális és európai stratégiájában. A müncheni iroda megnyitása fontos mérföldkő ennek a stratégiának a megvalósításában. Többközpontú működési modellünknek köszönhetően a világon mindenütt az iparág legtehetségesebb szakembereit tudjuk megnyerni ügyfeleink igényeinek kiszolgálására" – hangsúlyozta Tomasz Dabrowski, a Dentons Europe vezérigazgatója.

„A müncheni iroda megnyitása kétféle módon is jelentősen bővíti kínálatunkat ügyfeleink számára. Egyrészt összekapcsolja Európa és a világ más részein működő ügyfeleket a fontos német pénzügyi és gyártóipari központban mélyreható tapasztalattal rendelkező ügyvédek tehetséges csapatával, másrészt megkönnyíti a müncheni ügyfelek számára a Dentons globális szakértelmének igénybevételét" – jelentette ki Elliott Portnoy, a Dentons globális vezérigazgatója.

„A Dentons müncheni irodájának létrehozása a cég által az elmúlt egy évben megvalósított lendületes európai fejlődés szerves része. Új irodáinkkal és kibővített csapatunkkal most már Luxemburgban, Milánóban és Budapesten is támogatjuk ügyfeleinket. Tovább keressük a lehetőségeket azoknak a piacoknak a kiszolgálására, amelyek ügyfeleink szerint a legfontosabbak sikerük szempontjából" – összegezte Joe Andrew, a Dentons globális elnöke.

Az új csapattal együtt a Dentons már három irodával, és több mint 120 szakemberrel rendelkezik Németországban. 2015 januárja óta 12 partner csatlakozott a Dentons berlini és frankfurti irodáihoz. A 6 új müncheni partnerrel együtt így a Dentons összesen már 40 partnerrel rendelkezik Németországban.

 

A Dentons a világ első többközpontú, globálisan működő ügyvédi irodája. A nemzetközi vezető ügyvédi irodákat rangsoroló 2015-ös Acritas Global Elite Brand Index szerint az első 20 cég közé tartozó Dentons a kialakult „status quo" kihívások elé állítása iránti elkötelezettsége jegyében folyamatosan új és innovatív, ugyanakkor következetesen magas minőségű szolgáltatásokat kínál. A Dentons versenyelőnyt biztosít ügyfeleinek azáltal, hogy érti a helyi kultúrákat, ami elengedhetetlen a sikeres üzletkötéshez, egy jogvita elrendezéséhez vagy egy üzleti kihívás megoldásához, így részévé válik azon közösségeknek, amelyekben az ügyfelei üzleti tevékenységet folytatnak. A világ legnagyobb ügyvédi irodájaként a Dentons globális csapata hatékony, testreszabott megoldásokat dolgoz ki annak érdekében, hogy széles skálán szolgálja ki a magán- és közszférába tartozó ügyfelek helyi, regionális és globális jogi igényeit több mint 50 ország több mint 125 városában.

www.dentons.com

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük