2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Design Terminál mentoráltjai

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97549"><img class="image image-preview" src="/files/images/mentor_1.preview.jpg" border="0" width="465" height="314" /></a></span>Drón, divatcég és írásfejlesztő toll a Design Terminál legújabb mentoráltjai között, 130 csapatból választották ki a legígéretesebbeket. 130 startup jelentkezett a Design Terminál tavaszi mentorprogramjára. A szakértők tizenöt ígéretes csapatot választottak ki, akikből pár éven belül új magyar sikertörténet válhat.</p> <p> 

Drón, divatcég és írásfejlesztő toll a Design Terminál legújabb mentoráltjai között, 130 csapatból választották ki a legígéretesebbeket. 130 startup jelentkezett a Design Terminál tavaszi mentorprogramjára. A szakértők tizenöt ígéretes csapatot választottak ki, akikből pár éven belül új magyar sikertörténet válhat.

 

Drón, divatcég és írásfejlesztő toll a Design Terminál legújabb mentoráltjai között, 130 csapatból választották ki a legígéretesebbeket. 130 startup jelentkezett a Design Terminál tavaszi mentorprogramjára. A szakértők tizenöt ígéretes csapatot választottak ki, akikből pár éven belül új magyar sikertörténet válhat.

 

A Design Terminál 2015 őszén bővítette vállalkozásfejlesztő tevékenységét.

Az intézmény eddig csak designcégek számára nyitott mentorprogramjára ezúttal már digitális technológiákkal és városfejlesztéssel foglalkozó csapatok is jelentkezhettek – felismerve, hogy napjainkban e területek együttműködéséből születnek a legsikeresebb termékek. A januárban kezdődő szemeszterre közel 130 innovatív vállalkozás jelentkezett, akik közül több lépcsőben választották ki a 15 legígéretesebbet.

 

Januártól a Design Terminál mentoráltja lesz többek között a Drone IQ szoftver, mely a katasztrófavédelem és a kutatás-mentés területén segíti a robotrepülők irányítását, a Kata Szegedi feltörekvő magyar divatmárka, a gyógyászati segédeszközként és designtermékként is működő UO írásfejlesztő toll és a szóbeli szerződések rögzítésére és biztonságos tárolására szolgáló BlackBox mobilalkalmazás, mely alkotói szerint forradalmasíthatja az üzleti életet.

 

A kiválasztott cégek januártól intenzív, hat hónapos vállalkozásfejlesztő programban vesznek részt, mely számukra teljesen ingyenes. Egyedülálló, százötven fős nemzetközi mentorgárda segíti majd őket üzleti modelljük, szervezeti és jogi hátterük, valamint márkastratégiájuk kialakításában, de irodai elhelyezést és ösztöndíjat is kapnak majd.

A Design Terminál mentorprogramjának célja, hogy a részt vevő vállalkozások felkészüljenek egy befektető fogadására, sikeresen lépjenek ki a globális piacra és pár éven belül hazánk új sikertörténeteivé váljanak.

 

A Design Terminál mentorprogramjának 2016-os tavaszi szemeszterében részt vevő vállalkozások:

 

YKRA

A '60-as '70-es évek és a túrázás vizuális világából inspirálódó, hátizsákokat és kiegészítőket gyártó márka.

Kata Szegedi

Innovatív, kortárs női divatmárka.

UO

írásfejlesztő toll / Developen

Írásfejlesztő toll, mely egyszerre gyógysegédeszköz és designtermék.

Industreal

Egyedi világítások és bútorok előállításával foglalkozó formatervező, belsőépítészeti designstúdió.

Route4U

Mozgásukban korlátozott közlekedőket segítő, akadálymentes útvonaltervező alkalmazás.

MagikMe

Játszótéri eszközökre specializálódott vállalkozás, melyeken sérült és ép gyerekek együtt tudnak játszani.

FUTI

Energiatermelő térburkolat, mely napfényből, a földhő és a meleg levegő különbségéből, valamint a városlakók lépteiből is energiát termel.

DRONE IQ

Katasztrófavédelmi és kutató-mentő csapatok által használt drón-szoftvert fejlesztő vállalkozás.

BarzBox

Feliratkozás alapú, személyre szabott táplálék kiegészítő csomagokat összeállító és azok egyedi szállításával foglalkozó vállalkozás.

BlackBox

Szóbeli szerződések rögzítésére és aláírására fejlesztett applikáció.

Edukado

A tankönyvipar digitalizálásáért fejlesztett szolgáltatás

Fruit Dashboard

Alkalmazás, mely lehetővé teszi, hogy bármikor és bárhol orvost hívhassunk.

Roomie Hunter

Külföldi diákokat segítő alkalmazás, mely segít tökéletes lakást és lakótársat találni.

Webrecruit.me

A szolgáltatás azonnali videó-interjú lehetőséget biztosít felhasználóinak.

XHealth Laborom

Orvosi ellátásra szorulókat segítő, orvosi adat rendező eszköz

 

http://designterminal.hu/mentorprogram

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.