A Forrester Research a Fujitsut is felkérte, hogy vegyen részt a globális IT infrastruktúra-outsourcing szolgáltatások piacáról 2011 márciusában készült Forrester Wave™ felmérésben.  Az infrastruktúra-outsourcing terén nyújtott teljesítménye alapján a kutatócég a „Strong Performer” kategóriába sorolta a Fujitsut.

A Forrester Research a Fujitsut is felkérte, hogy vegyen részt a globális IT infrastruktúra-outsourcing szolgáltatások piacáról 2011 márciusában készült Forrester Wave™ felmérésben.  Az infrastruktúra-outsourcing terén nyújtott teljesítménye alapján a kutatócég a „Strong Performer” kategóriába sorolta a Fujitsut.

 

A Forrester 19 szállítót értékelt, és 86 referencia-ügyfelet kérdezett ki a globális IT infrastruktúra-felügyeleti szállítókról a 36 szempontot vizsgáló jelentés elkészítéséhez. Az eredmények alapján a szervezeteket négy kategóriába sorolták (Leader, Strong Performer, Contender, Risky Bet) és piaci jelenlét alapján is sorrendbe állították.

 

A jelentésben a Forrester megállapította, hogy a Fujitsu „stabil piaci jelenléttel és meggyőző tanácsadási képességekkel rendelkezik.” Majd hozzátette: „a vállalat ütőképes globális szolgáltatásnyújtási modellt alkalmaz, ügyfélköre egyenletes eloszlású.”

 

A vizsgálatban azonosított fő trendek egyike a felhőalapú infrastruktúra-szolgáltatások terjedése volt. A jelentés szerint: „a felhőszolgáltatások – például a szolgáltatásként nyújtott infrastruktúra – a piac legfelkapottabb szolgáltatásai közé tartoznak, de jelenleg a tevékenység főként az egy-egy ügyfelet dedikáltan kiszolgáló privát felhőmegoldások megvalósítására korlátozódik.” A felhő stratégiák mindenképpen „ugrásszerű fejlődési lehetőséget” kínálnak az IT infrastruktúra-felügyeleti szolgáltatók számára.

 

Andre Kiehne, a Fujitsu kontinentális Európát, Közel-Keletet, Közép-Kelet-Afrikát és Indiát lefedő CEMEA&I szervezetének szolgáltatásokért felelős alelnöke szerint „az IT-infrastruktúra kiszervezésének piaca kétségkívül izgalmas terület, ahol jelenleg rendkívül éles a verseny. A Forrester 7,1 százalékos növekedésre számít az IT infrastruktúra-üzemeltetési szolgáltatások piacán 2011-ben, és biztos vagyok benne, hogy ebben a felhő is fontos szerepet fog játszani. A felhő-technológia az idén kezd beérni, és üdvözöljük, hogy hozzánk hasonlóan a Forrester is ekkora jelentőséget tulajdonít jelentésében a felhő-alapú infrastruktúra szolgáltatásoknak. Fontos szegmens ez számunkra, hiszen 1,2 milliárd dollárt fektetünk globális szinten felhő-szolgáltatásokba a Fujitsunál.”

 

A jelentés külön kiemeli a Fujitsu felhő-alapú szolgáltatási képességeit: „…a vállalat ígéretes pozícióval rendelkezik a szolgáltatásként nyújtott infrastruktúra szegmensében …[és] sokféle szolgáltatási kategóriában erős szereplő, így például az asztali gépek, a deskside eszközök, a help desk és az adatközpont-felügyelet területén is.”

 

Andre Kiehne így folytatta: „Úgy gondoljuk, hogy a Strong Performer besorolás visszaigazolja cégünk beruházási és stratégiai irányának helyességét. Az IT infrastruktúra-outsourcing piaca tág teret kínál az innovatív, dinamikus vállalatoknak a növekedésre.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük