Az átfogó, új biztonsági portfólió a kibertámadások elleni fokozott védelemmel járul hozzá az ügyfelek üzletmenetének folytonosságához.

Az átfogó, új biztonsági portfólió a kibertámadások elleni fokozott védelemmel járul hozzá az ügyfelek üzletmenetének folytonosságához.

 A holisztikus védelmi rendszerek működését hat globális operatív biztonsági központ (Global Security Operations Center) és két új, fejlett kiberfenyegetésekre szakosodott központ (Advanced Cyber Threat Center) hangolja össze az Egyesült Királyságban és Németországban A kibertámadások által veszélyeztetett ügyfelek zavartalan üzletmenetét szem előtt tartva a Fujitsu új kiberbiztonsági üzletágat hoz létre az európai, közel-keleti és afrikai országokat és Indiát átfogó EMEIA-régióban. A szervezet új, globálisan integrált biztonsági kínálattal segít a vállalatoknak hatásosabban védekezni az online támadások ellen.

 

A Fujitsu globális szinten fokozott figyelmet fordít a kibertámadásokkal kapcsolatos korai figyelmeztetésre, megelőzésre és védekezésre ügyfeleinél. Ezzel összhangban a vállalat további új globális biztonsági szolgáltatásokat vezet be az EMEIA-régió területén. Megvédi ügyfelei erőforrásait, folyamatos rendszerfigyeléssel igyekszik meggátolni az online fenyegetések és támadások minden formáját, és őrködik ügyfelei zavartalan működése felett.

 

„Soha nem volt még ennyire kritikus ügyfeleink számára a biztonság. Bár a kibertámadásokat soha nem fogjuk tudni teljes biztonsággal megelőzni, tisztában vagyunk vele, hogy egyetlen vállalat sem engedheti meg magának a leállást, ha esetleg támadás éri. Az online támadás bármely formája képes megbénítani a szervezetet, ami hírnévvesztést okozhat, sőt legrosszabb eseten teljesen meggátolhatja a vállalatot napi működése folytatásában. Fejlett kiberbiztonsági üzletágunk mindent megtesz annak érdekében, hogy ügyfelei fenntarthassák üzletmenetük folytonosságát" – nyilatkozta Duncan Tait, a Fujitsu alelnöke és EMEIA- és amerikai régióért felelős vezetője.

 

Fujitsu már ma is nyújt ügyfeleinek menedzselt biztonsági szolgáltatásokat az Egyesült Királyság, Németország, Finnország és Spanyolország területén működő operatív biztonsági központjaiból (Security Operation Center, SOC). A globális kiberbiztonsági kínálat EMEIA-régióbeli bővítése részeként a vállalat a jelenleg csak Japánban elérhető biztonsági megoldások szélesebb körét kívánja bevezetni az EMEIA-piacon, az Egyesült Királyságban és a Németországban működő operatív biztonsági központokat pedig fejlett kiberfenyegetésekre szakosodott központokká (Advanced Cyber Threat Center) fejleszti.

 

A Fujitsu az adatközpontok fizikai biztonságát növelő, nemrég bevezetett SURIENT-megoldásai választékát is bővíteni kívánja az EMEIA-régióban. Az első ilyen megoldás, a SURIENT MRS már kapható. Ez egy olyan biztonságos menedzselt rackmegoldás, amely a Fujitsu PalmSecure biometrikus azonosítási technológiája segítségével nyújt védelmet, és naplózza a kényes, titkos vagy üzleti szempontból kritikus folyamatokat futtató, zárt rackek hozzáférési műveleteit az adatközpontban.

 

Globális szinten a Fujitsu úgy látja, hogy a biztonsági szolgáltatások kiemelten fontos szerepet töltenek be három fő üzleti alappillérre: a digitális szolgáltatások, a szolgáltatási platformok és az integráció támogatásában. Mivel a Fujitsu elkötelezetten törekszik ügyfelei üzletmenet-folytonosságának fenntartására, mindent megtesz azért, hogy minél fejlettebb biztonság termékekkel és szolgáltatásokkal tudja segíteni őket a védekezésben.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük