Akár egy népmese címe is lehetne, a Hagyományok Háza nőnapi koncertjének címe, amelyben a furfangos észjárású székely hosszú vándorútja során különböző nőkkel találkozva kalandokba keveredik és túljár az eszükön.

 

Akár egy népmese címe is lehetne, a Hagyományok Háza nőnapi koncertjének címe, amelyben a furfangos észjárású székely hosszú vándorútja során különböző nőkkel találkozva kalandokba keveredik és túljár az eszükön.

 

Március 6-án 19 órától a Mindenütt Nő rendezvénysorozathoz csatlakozva a fenti cím alatt egy különleges koncertre számíthat a közönség, amelyen egy férfizenekar kalauzol el minket a világzene és az autentikus népzene világba szebbnél szebb hangú énekesnőket állítva a figyelem fókuszába.

 

A Góbé zenekar vendégei Herczku Ágnes a Magyar Állami Népi Együttes énekes szólistája, valamint a Fölszállott a páva tehetségkutatóból jól ismert Kubinyi Júlia és Tintér Gabriella lesznek, a különleges alkalomra saját repertoár anyaggal valamint egy meglepetés közös feldolgozás produkcióval készülnek.

 

Herczu Ágnes moldvai, gyimesi és felcsíki dalokat választott, nem nélkülözve a mindig bölcs népi humort sem a férfi-nő kapcsolattal és a házasság tematikája kapcsán.

Tintér Gabriella füzesi, Kubinyi Júlia kalotaszegi csokorral készül.

És hogy a zenekar tagjai nevükhöz hűek maradjanak, ezúttal is furfangosan keverik majd a különböző stílusokat a Kárpát-medence különböző szögleteiből érkező ifjú muzsikusok.

 

A Góbé zenészei klasszikus és népzenei oldalon egyaránt képzettek. Az elmúlt években zenekaruk, a Góbé a táncházak egyik legkedveltebb bandája lett. Számos hangszeren játszanak, elkötelezettséget éreznek a hagyományos népzene minél hűbb elsajátítása és megszólaltatása ügyében.

 

A Góbé zenekar tagjai:

Kiss B. Ádám – hegedű, brácsa, ének

Vizeli Máté – brácsák, hegedű, koboz, gitár, vokál

Egervári Mátyás – cimbalom, brácstambura, dudák, ír fuvola, ír furulya, davul

Csasznyi Imre – basszprímtambura, ének, brácsa

Timár Márton – nagybőgő

Czupi Áron – cajon, dob

 

2015. március 6. 19:00

A Góbé és a lányok

Hagyományok Háza

 

http://hagyomanyokhaza.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük