2022.05.20.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Goodyear tehergépkocsi-abroncsokat választotta a De Rooy csapata a 2016-os Dakar-ralira.

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97311"><img class="image image-preview" src="/files/images/dakar-.preview.jpg" border="0" width="503" height="640" /></a></span>A spanyolországi és marokkói alapos tesztelést követően a 2012-es Dakar nyertes csapatának, a De Rooynak a Goodyear terepre készült ORD tehergépkocsi-abroncsaira esett a választása.  </p> <p> 

A spanyolországi és marokkói alapos tesztelést követően a 2012-es Dakar nyertes csapatának, a De Rooynak a Goodyear terepre készült ORD tehergépkocsi-abroncsaira esett a választása. 

 

A spanyolországi és marokkói alapos tesztelést követően a 2012-es Dakar nyertes csapatának, a De Rooynak a Goodyear terepre készült ORD tehergépkocsi-abroncsaira esett a választása. 

 

A 375/90R22.5 méretű abroncsokat három Iveco kamionra szerelik fel, amelyekkel az „Odüsszeia" elnevezésű 2016-os Dakaron indul a csapat.  A Dakar a világ legnagyobb tereprali összecsapása autósok, motorosok és kamionosok számára, amelyet 2016-ban január 3. és 16. között rendeznek meg Argentínában és Bolíviában.

 

„Örömünkre szolgál, hogy a De Rooy csapat a Goodyear terepre készült, 375/90R22.5 méretű ORD tehergépkocsi-abroncsait választotta a 2016-os Dakarra.  Az intenzív tesztelés során bebizonyosodott, hogy a mi teherabroncsaink kitűnő teljesítményt nyújtanak a csapatnak tapadás, tartósság és erő terén.  Ezek az alapvető tulajdonságok elengedhetetlenül fontosak, ha győztes pozícióban szeretnének célba érni a nagy kihívást jelentő Dakaron.  Az, hogy részt vehetünk a De Rooy csapattal az egyik legkeményebb terepversenyen, remek lehetőség számunkra, hogy bemutathassuk terepre készült ORD tehergépkocsi-abroncsaink teljesítményét a legzordabb körülmények között is.  A projekt révén továbbá értékes adatokhoz és információhoz juthatunk a jövőbeni tehergépkocsi-abroncsok fejlesztéséhez.  Már nagyon várjuk a januárt, és sok sikert kívánunk a csapatnak a Dakarhoz", mondta Benjamin Willot, a Goodyear EMEA haszongépjármű-abroncsokért felelős marketing igazgatója.

 

A hollandiai székhelyű De Rooy csapat három kamiont nevezett a versenybe, amelyekre a Goodyear terepre készült, 375/90R22.5 méretű ORD tehergépkocsi-abroncsai kerülnek felszerelésre.  A fő versenykamiont Gerard de Rooy vezeti, aki a kamionosok kategóriájában megnyerte a 2012-es Dakart, a második járművet a De Rooy csapat tagja, Aleš Loprais irányítja, míg a harmadik, nagysebességű szervizkamionban Ton van Genugten ül majd a volán mögött.  A Goodyear ORD abroncsaira alapos tesztelés után esett a választás, amelyet 2015 júliusában a spanyolországi Baja-ralin, majd 2015 októberében a marokkói OiLibya-ralin végeztek. A tesztfutamok során a luxemburgi Goodyear Innovációs Központ mérnökei a csapattal együttműködve azon dolgoztak, hogy megalkossák az abroncs teljesítménye szempontjából a legjobb konfigurációt, és optimalizálják azokra a körülményre, amellyel a versenyzőknek szembe kell nézniük.

 

A tesztelt gumiabroncsok – amelyet majd a Dakaron is használnak – a Goodyear 375/90R22.5 méretű ORD tehergépkocsi-abroncsai voltak.  Ez a Goodyearnél alkalmazott egyedi méret váltja fel a csapat által korábban használt 14.00R20 méretű abroncsokat.  A 375/90R22.5 méretű Goodyear ORD abroncs megtartja a 14.00R20 méretre jellemző külső átmérőt és szélességet, de a nagyobb felniátmérő nagyobb fékhézagot, ezzel pedig jobb hőellenállást biztosít.

 

Henk van Leuven, a De Rooy csapatfőnöke hozzáteszi: „A Goodyearrel közösen végrehajtott tesztek során bebizonyosodott, hogy milyen egyedülálló teljesítményre képesek a Goodyear terepre készült ORD tehergépkocsi-abroncsai. Biztosan állíthatjuk, hogy ez a legjobb abroncs, amivel ringbe szállhatunk a Dakaron!  Az abroncs kulcsfontosságú tényezője azirányú célunknak, hogy januárban visszahódítsuk a dobogó legfelső fokát, és biztosak vagyunk benne, hogy a Goodyear abroncsaival ez sikerülni is fog."

 

Az „Odüsszeia" elnevezésű Dakar 2016. január 3-tól 16-ig zajlik Argentínában és Bolíviában. A 2016-os versenyen várhatóan több mint 50 ország több mint 660 versenyzője vesz részt, több mint 400 motor, quad, autó vagy kamion kormánya mögött.

A 2016-os Dakar útvonala az alábbiak szerint alakul:

01/03: Buenos Aires – Villa Carlos Paz

01/04: Villa Carlos Paz – Termas de Río Hondo

01/05: Termas de Río Hondo – Jujuy

01/06: Jujuy – Jujuy

01/07: Jujuy – Uyuni

01/08: Uyuni – Uyuni

01/09: Uyuni – Salta

01/10: Pihenőnap Saltában

01/11: Salta – Belén

01/12: Belén – Belén

01/13: Belén – La Rioja

01/14: La Rioja – San Juan

01/15: San Juan – Villa Carlos Paz

01/16: Villa Carlos Paz – Rosario

 

www.goodyear.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.