2022.01.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Google által működtetett, webhelyen belüli keresés már nemzetközileg, több nyelven is elérhető

3 min read
 <span class="inline left"><a href="/node/7526"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Image3.thumbnail_2.jpg" border="0" alt="www.google.hu" title="www.google.hu" width="100" height="32" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.google.hu/">www.google.hu</a> </strong></span></span><p>A Google bejelentette , hogy nemzetközileg elérhetővé tette Egyéni kereső platformját, amely egyszerű és költséghatékony módszer a kisvállalkozások és egyéb szervezetek számára, hogy Google keresési opcióval gazdagítsák honlapjukat. 

 www.google.huwww.google.hu

A Google bejelentette , hogy nemzetközileg elérhetővé tette Egyéni kereső platformját, amely egyszerű és költséghatékony módszer a kisvállalkozások és egyéb szervezetek számára, hogy Google keresési opcióval gazdagítsák honlapjukat. 

 www.google.huwww.google.hu

A Google bejelentette , hogy nemzetközileg elérhetővé tette Egyéni kereső platformját, amely egyszerű és költséghatékony módszer a kisvállalkozások és egyéb szervezetek számára, hogy Google keresési opcióval gazdagítsák honlapjukat. 

 A releváns keresőtalálatokra vágyók három egyszerű lépésben jelentkezhetnek a Google keresőtechnológiája által működtetett szolgáltatásra, amit oldaluk látogatói már 10 percen belül használhatnak is.

"Sok szervezet számára egy honlap ablak a világra, ezért jelentős erőfeszítéseket foganatosítanak annak érdekében, hogy ügyfeleket csábítsanak oda," mondta Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselője. "Annak megakadályozása, hogy az oldalra érkezők azonnal elhagyják azt, nagy kihívás – egy hatékony kereső nagy segítség lehet ebben. Ha a felhasználók könnyen, gyorsan és pontosan megtalálják, amire szükségük van, a cégek joggal bízhatnak abban, hogy a honlapra fordított befektetéseik megtérülnek."

Az Egyéni kereső alapverziója ingyenes és reklámokat is tartalmaz, míg az üzleti változat azoknak készült, akiknek nagyobb fokú testreszabhatóságra és támogatásra van szükségük.

A Google Egyéni kereső telepítéséhez a cégeknek mindössze a következőket kell tenniük:

1.      Meghatározni az oldal(aka)t 

2.      Hozzáadni a logo-val vagy más módon testreszabott keresőablakot a honlaphoz

3.      Testre szabni a keresési eredményeket olyan opciókkal, amelyek figyelembe veszik az oldal tartalmát (pl. kategóriák)

Az Egyesült Királyság Parlamentje a Google Egyéni kereső üzleti változatát használja a http://www.parliament.uk/ weboldalon annak érdekében, hogy kilencmillió dokumentumát mindenki számára könnyen elérhetővé tegye. A hatékony keresőmegoldásokra irányuló növekvő igény fényében a Google egy gyors és megbízható keresőplatformot vezetett be minden fennakadás nélkül. A vállalat szorosan együttműködött a Parlament elektronikus kiadásának szerződött partnerével, a Stationery Office-szal, hogy az új keresőmegoldás telepítését még a képviselők októberi visszatérése előtt sikeresen befejezze.

A Google Egyéni kereső platformja lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a keresést személyes és közösségi oldalakba és blogokba is integrálják, a fejlesztők pedig az Egyéni kereső API-jának (Application Programming Interface – programozási kezelőfelület) segítségével szövegkörnyezethez kötődő kereséseket végezhetnek alkalmazásaikon belül.

A Google Egyéni kereső a következő szolgáltatásokat nyújtja:

  • Releváns találatok a másodperc törtrésze alatt
  • A Google által működtetett, webhelyen belüli keresésnek köszönhetően a cégeknek nem kell időt pazarolniuk keresőtechnológiájuk telepítésére és karbantartására
  • A Google infrastruktúrájának megbízhatósága
  • A telepítés és az eredmények kezelése az interneten egyszerűen megoldható
  • Jelentések, amelyek bepillantást adnak a látogatók keresési szokásaiba

A Google Egyéni kereső üzleti változata további előnyös tulajdonságokkal bír:

  • A keresőtalálatok teljes testreszabása az XML API segítségével
  • A Google Enterprise csoportja által nyújtott email-es és telefonos segítségnyújtás lehetősége
  • Opcionálisan választható reklámok

A Google Egyéni kereső üzleti változatának ára évente 100 USD 5 000, míg 2250 USD 300 000 keresett oldalig. Ennél nagyobb mennyiségek ügyében a Google Enterprise értékesítési csoportja az illetékes.

http://www.google.hu/coop/cse/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük