A január 9-i amerikai munkaerőpiaci adatok nem voltak igazán lenyűgözőek. A kifejezetten halvány bérjövedelem-növekedés és a gyenge aktivitási ráta láttán a piac azt gondolhatja, hogy a Federal Reserve elodázhatja a kamatemelést.

 

A január 9-i amerikai munkaerőpiaci adatok nem voltak igazán lenyűgözőek. A kifejezetten halvány bérjövedelem-növekedés és a gyenge aktivitási ráta láttán a piac azt gondolhatja, hogy a Federal Reserve elodázhatja a kamatemelést.

 

Az eheti makronaptár nem ígér sok izgalmat, a legfőbb központi bankok döntései a jövő héttől jönnek – ezek közül is elsősorban az Európai Központi Bank, és egy héttel rá, január 28-án a Fed Nyíltpiaci Bizottságának döntéseit kell kiemelni.

 

USD: Egy rövid időre újra sebezhető lett, azután, hogy a január 9-i munkaerőpiaci adatok miatt a piac a korábbinál későbbre várja a Fed kamatemelését. Az USDJPY visszakerült a 118,00-as támasz szint közelébe, az EURUSD pedig először mutatott értékelhető emelkedést december közepe óta.

 

EUR: Emlékezzünk arra, hogy több hírt is hallottunk a közelgő mennyiségi könnyítésről, tehát az euró sebezhető marad a fontosabb devizakeresztekben. Még akkor is így van ez, ha sikerül egy kicsit feljebb kapaszkodnia az USD-vel szemben, amennyiben ez utóbbi nyomás alá kerül ezen a héten. Az első komolyabb ellenállási szint 1,2000.

 

GBP: Meglepő módon nem tud erősödni a gyengélkedő euróval szemben. A piacnak nem tetszik, hogy gyakorlatilag elpárologtak a kamatemelésről szóló várakozások. Egy jelentősebb GBP rallyhoz jó gazdasági adatok kellenének az Egyesült Királyságból. Január 13-án jönnek ki a brit fogyasztói árindex adatok.

 

John J. Hardy

John Hardy az austini University of Texas-on végzett kitűnő eredménnyel, 2002 óta lát el a Saxo Banknál különböző feladatokat. Jelenleg devizapiaci stratégiai igazgatóként dolgozik a Saxo Bank koppenhágai központjában. John naponta publikál elemzéseket, amelyeket a Saxo Bank ügyfelei, továbbá újságírók és kereskedők kapnak meg. Gyakori vendége és szakértője többek között a CNBC, a CNBC Arabia és a Bloomberg üzleti TV-programjainak. Az állandó rovatai és média-megjelenései mellett John rendszeres és ad-hoc kommentárokat ír a fő devizákkal, a központi bankok politikájával, makrogazdasági folyamatokkal és más fejleményekkel kapcsolatban. John Hardy szívesen ad szakértői véleményt a devizapiac és más fő eszközosztályok piacainak alakulásával kapcsolatban, makrogazdasági perspektívából megközelítve.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük