2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Home Network Defender már a routeren képes kiszűrni a rosszindulatú weboldalakat és tartalmakat, mielőtt az a Netre kerülne

4 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/3824"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/CiscoSystems.thumbnail.gif" border="0" width="100" height="63" /></a></span> <p>A Cisco és a Trend Micro összefogása révén a Linksys by Cisco vezeték nélküli útválasztókra a Cisco gyárilag telepíti a Trend Micro <em>Home Network Defender </em>nevű<em> </em>internetbiztonsági szoftverét. A Nagy Testvér módust kedvelő szülőknek külön kedvence lesz, hiszen ezzel is ellenőrizhetik gyerekeiket(míg azok nem kezdenek el szerelni). Ugy tűnik az USA a nevelés helyett továbbra is a cenzúrtát részesíti előnyben a gyerekeknél: amirol nem tud az bizony nincsen...</p><p> 

 ciscosystems.thumbnail

A Cisco és a Trend Micro összefogása révén a Linksys by Cisco vezeték nélküli útválasztókra a Cisco gyárilag telepíti a Trend Micro Home Network Defender nevű internetbiztonsági szoftverét. A Nagy Testvér módust kedvelő szülőknek külön kedvence lesz, hiszen ezzel is ellenőrizhetik gyerekeiket(míg azok nem kezdenek el szerelni). Ugy tűnik az USA a nevelés helyett továbbra is a cenzúrtát részesíti előnyben a gyerekeknél: amirol nem tud az bizony nincsen…

 

 ciscosystems.thumbnail

A Cisco és a Trend Micro összefogása révén a Linksys by Cisco vezeték nélküli útválasztókra a Cisco gyárilag telepíti a Trend Micro Home Network Defender nevű internetbiztonsági szoftverét. A Nagy Testvér módust kedvelő szülőknek külön kedvence lesz, hiszen ezzel is ellenőrizhetik gyerekeiket(míg azok nem kezdenek el szerelni). Ugy tűnik az USA a nevelés helyett továbbra is a cenzúrtát részesíti előnyben a gyerekeknél: amirol nem tud az bizony nincsen…

 

 Ezzel az új megoldással a router észleli és semlegesíti az olyan interneten keresztül érkező veszélyforrásokat, mint az adathalászat, az online csalás, a betolakodó programok és a vírusok, így hatékony védelmet nyújt az asztali számítógépek valamint egyéb otthoni hálózati eszközök – például az online játékkonzolok, a Wi-Fi hálózatokon használható telefonok és médialejátszók – számára.

A most bemutatott szoftver biztonságos internetböngészést, a szülők által beállítható tartalomszűrést valamint biztonsági eseményjelentéseket kínál egyes Linksys by Cisco wireless-N rendszerű otthoni útválasztókon.

A Home Network Defender szolgáltatásai:

  • Biztonságos webböngészés – A weben keresztül érkező veszélyek biztonsági kockázatát valós időben méri fel, és blokkolja az olyan oldalakat illetve hivatkozásokat, amelyeket rosszindulatúnak ítél meg. A felhasználók a Home Network Defender három biztonsági szintje közül választva kivédhetik a hitelkártya- és bankszámlaszámok eltulajdonításáért felelős online adathalászatot. A folyamatos frissítéseknek köszönhetően a program felismeri a legújabb kockázatot jelentő webhelyeket is, sőt, még az ilyen veszélyeket tartalmazó legitim oldalakat is kiszűri. Ez különösen a webböngészővel felszerelt játékkonzolok esetében jelent hatékony megoldást, amelyek nem feltétlenül rendelkeznek saját, megfelelő szintű internetbiztonsággal.
  • Szülői tartalomszűrés – A családtagok csak a szülők által beállított egyedi szabályoknak megfelelő tartalmakat tekinthetik meg, továbbá lehetőség van arra is, hogy bizonyos tartalmak csak adott időpontokban legyenek elérhetők. A hasonló funkciókat kínáló többi termékkel ellentétben a Home Network Defender már az útválasztó szintjén akcióba lép, így még a programozásban jártas csemeték sem tudják módosítani számítógépükön a tartalomszűrési beállításokat. A szoftver használatával egyben az is megakadályozható, hogy az internetet használók véletlenül nem kívánatos oldalakra látogassanak vagy az interneten keresztül működő betolakodóknak személyes adatokat szolgáltassanak.
  • Hálózati eseményriportolás – A szülők vagy a rendszergazdák figyelemmel kísérhetik a hálózati eszközöket és a hálózaton folyó tevékenységeket, emellett a rendszer azonnal észleli és megakadályozza az otthoni vagy kisvállalati hálózatba behatolni próbáló eszközöket. Mindemellett a szoftver jelenti a szülői tartalomszűrési szabályokat megsértő felhasználói tevékenységeket is. A hálózati riportok saját jelszóval a világ bármely pontjáról megtekinthetők.
  • Vírusvédelem – A csomag négy licencet tartalmaz a Trend Micro Antivirus és AntiSpyware programjaihoz, és így az útválasztókon meglévő biztonsági védelmet kiegészítve valóban többrétegű védelmi megoldást kínál.
  • Egyszerűbb használat – Mivel az internetbiztonsági program közvetlenül az útválasztón található, ezért azt nem kell külön minden számítógépre telepíteni. A Linksys Easy Link Advisor (LELA) alkalmazás a szülői tartalomszűrés konfigurálását is nagyban megkönnyíti, hiszen elég csak a készüléket jelző ikonra kattintani és megadni a kívánt beállításokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.