www.hp.huwww.hp.hu A HP a 2009 november 4-én bemutatta egyesített infrastruktúráját (Converged Infrastructure), valamint azokat a kapcsolódó szolgáltatásokat és partneri ajánlatokat, amelyek együttesen növelik a vállalatok által alkalmazott informatikai megoldások rugalmasságát.

www.hp.huwww.hp.hu A HP a 2009 november 4-én bemutatta egyesített infrastruktúráját (Converged Infrastructure), valamint azokat a kapcsolódó szolgáltatásokat és partneri ajánlatokat, amelyek együttesen növelik a vállalatok által alkalmazott informatikai megoldások rugalmasságát.

Egy, a HP megbízásából végzett új kutatás eredménye szerint a felső szintű üzleti döntéshozók több mint 90 százaléka szerint az elkövetkező néhány év során továbbra is kiszámíthatatlan üzleti ciklusok várhatók. Éppen ezért 80 százalékuk úgy látja, hogy az üzleti tevékenységük és a munkájuk során alkalmazott technológia terén rugalmasabb megközelítést kell alkalmazni.(1) A megkérdezettek 84%-a szerint a szervezetek sikere az innováción múlik, 71 százalékuk pedig többet költene a technológiai beruházásokra, ha látnák, hogy ezek a beruházások képesek felgyorsítani a piacra lépést, illetve segítségükkel hatékonyabban kiaknázhatóvá válnak az üzleti lehetőségek. (1)

Napjainkban egy átlagos informatikai költségvetésnek alig 34 százalékát fordítják üzleti innovációra. Ennek az oka az, hogy az informatika burjánzásával olyan technológiai szigetek jöttek létre az adatközpontokban, amelyek fenntartása és üzemeltetése a technológiai költségvetés akár 66 százalékát is elvonja.(1) Az informatikai eszközök számának növekedésére gyógyírt jelentő megoldások 2012-re várhatóan 35 milliárd dolláros piaci lehetőséget jelentenek az egyesített infrastruktúrát alkalmazó megoldások számára.(2)

A HP egyesített infrastruktúrájával az adatközpontokban olyan környezet alakítható ki, amely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy az innovációra összpontosítsanak, és a technológiát a versenytársakhoz képest megkülönböztető tényezővé tegyék. Az architektúra a feldolgozási, adattárolási, hálózati és létesítményi erőforrások meglévő szigeteit integrált módon kezeli, és egységes felügyelhetőséget valósít meg egy virtualizált, magas fokú automatizáltsággal működő technológiai környezetben. Az azonnal felhasználható megosztott szolgáltatások együtteseivel a vállalkozások rugalmasabb környezetet teremthetnek meg, és gyorsabban hasznot láthatnak az alkalmazásokból.

A HP a BladeSystem megoldásépítő program kiterjesztésével további független szoftvergyártók számára teszi lehetővé, hogy az ügyfelek számára az egyesített infrastruktúrában gyorsan rendszerbe állítható és egyszerűen felügyelhető megoldásokat alakítsanak ki.

A HP egyesített infrastruktúrája megszünteti az egymástól elszigetelt technológiákat, és egyszerűsíti az adatközpontok felépítését, ugyanakkor a meglévő technológiai eszközöket, megoldásokat is felhasználja. Az egységes felügyeleten keresztül az összes eszköz egy olyan erőforráskészlet részévé válik, amely dinamikusan felosztható, skálázható, egyesíthető és módosítható bármilyen üzleti, feldolgozási vagy alkalmazási igény kezeléséhez. Az erőforrások optimalizálása az infrastruktúra egészében megvalósul, így a vállalatok jobb kihasználtságot, kisebb energiafogyasztást és költségcsökkentéseket érhetnek el.

Az új HP egyesített infrastruktúra számos technológiai újítást hordoz magában, amelyek a következő előnyöket nyújtják:

Fokozott üzleti agilitás a megosztott szolgáltatások azonnali használhatóságával

Az új HP infrastruktúra-üzemeltetési környezet egyszerűbbé teszi a rendszereket: az alkalmazásspecifikus folyamatokat és eszközöket egységes, közös környezetbe integrálja. A házirend alapú felügyelettel és az automatikus, sablonokkal működő alkalmazástelepítéssel megvalósított rendszerirányítás nagy mértékben lerövidíti a hasznosíthatóvá váláshoz szükséges időt. A kiegészítő termékek között megtalálható a továbbfejlesztett HP Insight Dynamics, a HP Insight Control, valamint szerepelnek a HP Business Technology Optimization megoldásai is.

A költségek és a rendszerek összetettségének jelentős csökkenése állandó kábelezésű hálózati struktúra mellett

A HP FlexFabric technológiája szerverek és adattárolási erőforrásaik ezreit képes egyetlen virtualizált, nagy teljesítményű hálózati infrastruktúrában integrálni. Az ágazati szabványokra épülő FlexFabric nagy mértékben skálázható, és több protokoll  együttes kezelésére képes. A hálózati kapcsolatok és kapacitás most először virtualizálható teljes egészében, a hálózat peremétől a közepéig.

Optimalizált erőforrás-használat bármely alkalmazás vagy terhelés esetén

A HP virtuális erőforráskészletei a megosztott szerver-, adattárolási és hálózati erőforrások virtualizálásval könnyen felügyelhető, költséghatékony megosztott hálózati környezetet biztosítanak. Így a rendszergazdák bármelyik technológiai szolgáltatásra egyszerűen valós időben támaszkodhatnak a változó üzleti igények kiszolgálása érdekében. A HP virtuális erőforráskészleteivel az ügyfelek maximálisan kihasználhatják az erőforrásokat, eközben a teljes infrastruktúrában nagyobb a skálázhatóság, a rugalmasság és jobb a technológiai eszközök kihasználtsága.

Hatékonyabb energiafogyasztás és jobb energiagazdálkodás a teljes adatközpontban

A HP Data Center Smart Grid technológiája intelligens, energiatudatos környezetet valósít meg a teljes technológiai infrastruktúrában és az adatközponti létesítményekben. A vállalkozások most első alkalommal képesek arra, hogy valós időben megjelenítsék, figyelemmel kísérjék és szabályozzák az energiafelhasználást. A HP Data Center Smart Grid technológiával a vállalatok pontos adatok alapján állíthatnak be energiafelhasználási szabályokat, és a belső, környezetvédelmi vagy kormányzati szabályozások és célok teljesítése érdekében azok folyamatos megvalósulását figyelemmel kísérhetik.

A HP egyesített infrastruktúra összes jellemzőjét megtestesítő HP BladeSystem Matrix-ot használja a dubai repülőtér (Egyesült Arab Emirátusok) – http://www.dubaiairports.ae/ – a világ egyik leggyorsabban fejlődő repülőtere is, a Nissan North America, a Sony Ericsson Mobile Communications és a Telstra pedig több évre szóló szolgáltatási szerződést kötött a HP Enterprise Solutions részlegével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük