www.hp.huwww.hp.hu

A HP 2009. november 18.-án bemutatott adatmentési és visszaálllítási megoldásával a vállalatok akár a céges hálózaton kívül is védhetik az asztali és noteszgépek helyi merevlemezén tárolt növekvő mennyiségű információt.

 www.hp.huwww.hp.hu

A HP 2009. november 18.-án bemutatott adatmentési és visszaálllítási megoldásával a vállalatok akár a céges hálózaton kívül is védhetik az asztali és noteszgépek helyi merevlemezén tárolt növekvő mennyiségű információt.

A HP Data Protector Notebook Extension az offline módban dolgozó és mobil munkatársak adatainak megóvásával csökkenti a produktív munkavégzés és a technológia költségeit, valamint a jogi és megfelelési kockázatokat.

Ágazati szakértők szerint jelenleg a munkaerő 25 százaléka tekinthető mobilnak, a noteszgépeladások volumene pedig most először lépte túl az asztali gépekét. Ráadásul a felhasználók egyre gyakrabban tárolnak fontos vállalati információkat a hálózaton kívül – egy átlagos PC merevlemeze több mint 4000 üzzleti fájlt tartalmaz. A szervezetek számára óriási üzleti kockázatot jelent, ha ezek a kritikus adatok merevlemezhiba vagy véletlen fájltörlés következtében elvesznek. Egy globális viszonylatban átlagos méretű, 5000 felhasználós vállalatnál az adatvesztés költsége éves szinten a 400 ezer dollárt is elérheti.

A HP Data Protector Notebook Extension erre a kihívásra reagálva úgy terjeszti ki a mentési szabályokat, hogy a helyben tárolt adatok védelme mindig biztosítva legyen, még akkor is, ha a felhasználó a hálózaton kívül dolgozik. A fájlok megváltoztatásakor, létrehozásakor vagy fogadásakor a felhasználó azonnal rögzítheti az adatokat, és biztonsági másolatot készíthet róluk. Az adatok átmenetileg a gép helyi adattárában kapnak helyet, és később innen kerülnek át a teljes körű mentési és helyreállítási képességeket nyújtó, hálózati adattárba.

A megoldás által biztosított folyamatos fájlvédelem mindenkor átláthatóan és automatikusan megóvja a helyben létrehozott adatokat – ezzel csökkentve a technológiai kültségeket, és fokozva a dolgozói produktivitást. A felhasználó így helpdesk-hívás – tehát a technoológiai erőforrások pazarlása – nélkül állíthatja helyre saját fájljait.

A HP Data Protector Notebook Extension deduplikációs, adattitkosítási és tömörítési technológiával az ügyfelek nemcsak a sávszélesség kihasználásának hatékonyságát növelhetik, hanem információikat is hatásosabban védhetik.

A HP szintén a 2009. november 18.-án mutatta be Backup & Recovery Fast Track Services nevű skálázható szolgáltatáscsomagját, amelynek elemeivel a cégek felgyorsíthatják a HP mentési, illetve helyreállítási megoldásainak telepítését és sikeres üzembe állítását. A HP Data Protector és HP Data Protector Notebook Extension megoldásokhoz nyújtott szolgáltatások támogatják a sikeres szoftverbevezetést, növelik az informatikusok produktivitását, illetve lehetővé teszik számukra, hogy minden energiájukkal az igazán fontos feladatokra és az üzleti prioritásokra összpontosítsanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük