Az MNB visszavonta a KÉZIZÁLOG Zrt. engedélyét, s kezdeményezte annak felszámolását. A társaság ügyfélpénzeket, betéteket nem kezelt.

Az MNB visszavonta a KÉZIZÁLOG Zrt. engedélyét, s kezdeményezte annak felszámolását. A társaság ügyfélpénzeket, betéteket nem kezelt.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a társaság pénzügyi és működési helyzete miatt a mai nappal visszavonta a KÉZIZÁLOG Pénzügyi Szolgáltató Zrt. pénzügyi szolgáltatási tevékenységre vonatkozó tevékenységi engedélyét. A jegybank egyúttal kezdeményezte a társaság felszámolását, illetve – a törvény előírása szerint – a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló (PSFN) Nkft. felszámolóként való kirendelését.

Mint ismert (Sajtóközlemény: Felügyeleti biztosok a KÉZIZÁLOG Zrt.-nél) az MNB 2015. január 22-én felügyeleti biztost rendelt ki a KÉZIZÁLOG Zrt.-hez a pénzügyi vállalkozás helytelen hitelezési és refinanszírozási gyakorlata miatt, a PSFN felügyeleti biztosa pedig ismeretlen tettes ellen csalás bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett egy, a KÉZIZÁLOG Zrt.-hez és leányvállalatához kötődő ügy kapcsán (Sajtóközlemény: Csak a refinanszírozó intézményeknek okozhatnak kisebb veszteséget a Lombard Kft.-nél és a KÉZIZÁLOG Zrt.-nél történtek).

A KÉZIZÁLOG Zrt. ügyfélpénzeket, betéteket nem kezelt. Sem a társaság mérete, tevékenysége, sem az érintett refinanszírozó intézmények által esetlegesen elszenvedendő veszteség nem jelent kockázatot a hazai pénzügyi rendszerre vonatkozóan.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük