2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A jövő gitárzenekarai már a barlangban vannak – Twentees, Headbengs és Jáde Nyúl a ShowBarlangban

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97142"><img class="image image-preview" src="/files/images/twentees%20_headbengs_j%C3%A1deny%C3%BAl.preview.jpg" border="0" width="470" height="173" /></a></span>Egy este áll színpadra a hazai gitárzenei színtér három ígéretes, feltörekvő zenekara: a lendületes indie-rockban utazó Twentees, a karcos, agyalós rockzenét játszó Jáde Nyúl és a piszkos rock and roll zászlóshajósai, a Headbengs december 10-én, a ShowBarlangban.

Egy este áll színpadra a hazai gitárzenei színtér három ígéretes, feltörekvő zenekara: a lendületes indie-rockban utazó Twentees, a karcos, agyalós rockzenét játszó Jáde Nyúl és a piszkos rock and roll zászlóshajósai, a Headbengs december 10-én, a ShowBarlangban.

Egy este áll színpadra a hazai gitárzenei színtér három ígéretes, feltörekvő zenekara: a lendületes indie-rockban utazó Twentees, a karcos, agyalós rockzenét játszó Jáde Nyúl és a piszkos rock and roll zászlóshajósai, a Headbengs december 10-én, a ShowBarlangban.

A Headbengs igazi nyers rock and rollt játszik, ami a rákosszentmihályi garázsok mélyéről kúszott elő, hogy jól eső mocskosságával és féktelen energiáival felrázzák a zenerajongókat. A trió zenéje a '70-es évek rock zenéjéből táplálkozik, kompromisszummentes, mégis dallamos muzsikájukkal pedig idén bekerültek a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató kiválasztottjai közé is, ősszel pedig megjelent legújabb, Bele az éjszakába című kislemezük is.

Utánuk az űrnyúlpopot játszó Jáde Nyúl veszi át a színpadot, akik karcos dalaikkal és izgalmas szövegeikkel rántják be a bulimotort. Tavasszal megjelent, Rozsdaváros című bemutatkozó kislemezük után egyre több budapesti klub színpadján bizonyíthattak, de felkerültek a Dunai Regatta zenei versenyének dobogójára és a Ki Mit Tube középdöntőjébe is. A holdbéli rock banda jelenleg vadiúj EP-jén dolgozik.

Az estet az energikus Twentees zárja, vagány indie-rock dalaival. A megállíthatatlan négyes pár hete mutatatta be Fussunk tovább című friss szerzeményét, melyhez látványos szövegvideó is készült, a decemberi esten pedig máris egy még újabb dallal kényeztetik a rajongókat, mellyel az idei Dalra is jelentkeztek. A Twentees nem semmi évet zár idén: tavasszal megjelentették debütáló Sing, Danc, Cry című lemezüket, megnyerték a Sound of The Universityt, Boldogság Kht. című daluk bekerült a Petőfi Rádió napi rotációjába, játszottak az A38-on és a Campus fesztiválon és bekerültek a Cseh Tamás Program támogatottjai közé is, így az év lezárásaként igazi örömkoncertre számíthatunk a srácoktól.

 

 • Twentees, Jáde Nyúl, Headbengs
 • Időpont: 2015. december 10.
 • Helyszín: ShowBarlang, Budapest 1095, Soroksári út 58.
 • Belépés: 800 HUF
 • Menetrend:
  20:30 – Headbengs
  21:30 – Jáde Nyúl
  22:30 – Twentees
 • Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/907371656006316/

 

Headbengs:
https://www.facebook.com/headbengsmusic/
https://www.youtube.com/watch?v=NZJOj5pq74o
https://www.youtube.com/watch?v=D0Uc3-AGf6k

Jáde Nyúl:
https://www.facebook.com/jadenyul
https://www.youtube.com/watch?v=25QHe9AOyKQ
https://www.youtube.com/watch?v=oTJ8lbv5Rt8

Twentees:
https://youtu.be/nhlJ8ebmcNI
https://youtu.be/ePG_g04JaSk
https://youtu.be/Zp78n8SV_Ug
https://www.facebook.com/twenteesmusic

Sing, Dance, Cry
Spotify: http://spoti.fi/1GJGqin
iTunes: http://apple.co/1F4cqeV
Deezer: http://bit.ly/1wZQlxq
Google Play: http://bit.ly/1wZQkcK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.