Úgy tűnik, mindenki szeretne magának egy kis darabot a BMW Motorrad K 1200 R-éből. A mozi, a videójátékok és a divat világának kulcsjátékosai sorban állnak azért, hogy összekapcsolhassák termékeiket a világ egyik legerősebb sorozatgyártású naked roadsterével.

 

Úgy tűnik, mindenki szeretne magának egy kis darabot a BMW Motorrad K 1200 R-éből. A mozi, a videójátékok és a divat világának kulcsjátékosai sorban állnak azért, hogy összekapcsolhassák termékeiket a világ egyik legerősebb sorozatgyártású naked roadsterével.

Nem csoda: a K 1200 S superbike páratlan, 163 lóerős, burkolatlan változatának aggresszív megjelenése, kiváló kezelhetősége és persze rendkívül erős motorja óriási rajongótábort szerzett a K-sorozat legfejlettebb tagjának.

K 1200 R1K 1200 R1Amikor a BMW Motorrad Power Cup véget ért, mindenki azt hitte, hogy el fog csendesedni a „nagy K-t" körülvevő lelkesedés. A „meztelen" roadster viszont azóta is a címlapokon szerepel és megveti lábát a divatmagazinok oldalain, például az EVEN-ben, a legendás suzuka-i nyolcórás és az írországi Bandon Drag Race-en elért kategóriagyőzelmét követően a sportmagazinokban, az 507 lóerős BMW M5-ös legyorsulása óta pedig az autósmagazinokban is.

Legutoljára a Kaptár című sci-fi triológia nézői találkozhattak a BMW K 1200 R-rel, Milla Jovovich-csal a főszerepben. A K 1200 R Nicolas Cage készülő filmjében, a „Bangkok Dangerous-ben" is szerepet kapott, melyben egy bérgyilkos bangkoki küldetésén beleszeret egy helyi süket-néma nőbe.

A videójátékok kedvelői sem maradnak ki a mókából – a K 1200 R szerepel a Project Gotham Racing 4-ben, az októberben kiadott XBox játékban.

Pár évvel ezelőtt kevesen gondoltak volna egy BMW motorra egy számítógépes játék megalkotásakor. A könnyebb, gyorsabb és erősebb BMW motorkerékpárok – mint például a K 1200 R – érkezése azonban a szoftverfejlesztők mellett sem tudott elsuhanni észrevétlenül. A 163 lóerős naked roadster kitűnik a műanyaggal borított versenymotor-koppintások tömegéből: izmos kinézete és nyers ereje a Bizarre Creations fejlesztőinek figyelmét is felkeltette, akik úgy döntöttek, kiemelt szerepet adnak neki az Xbox-on futó PGR4-es videojátékban.

A 120 autócsoda mellett a PGR sorozatban most először motorok is szerepelnek a kínálatban, sőt, lehet versenyezni motorral autó ellen és autóval motor ellen is. A játékos olyan négykerekű legendákon próbálhatja ki ügyességét, mint a BMW M1 pro car, a BMW M5, vagy az 1978-as Lamborghini Countach LP400. A játék egyedülálló virtuális fizikájának köszönhetően életszerűbben ábrázolja a járművek extrém szituációban jelentkező viselkedését, mint bármely más versenyszimulátor. Az új „weather system" (szabadon: időjárási viszontagságszimulátor) tovább növeli a virtuális motorozás izgalmát, hisz dinamikus, sebességfüggő időjárási körülményeknek teszi ki a vezetőt. Ráadásul a továbbfejlesztett „Kudos" jutalomrendszernek köszönhetően a versenyek eredményét nem csupán a gyorsaság dönti el: a versenyzők plusz pontokat gyűjthetnek vezetési technikájukkal. Guruljon át a célvonalon egykerekezve, hogy lezárt pályákat és garázsokat oldjon fel későbbi versenyihez.

A Microsoft elnöke, Bill Gates állítólag kijelentette, hogy az eredeti Project Gotham Racing a kedvenc videójátéka. A PGR legújabb változata pedig a jól bevált alapokra építve még magasabbra tornázza a versenyzők adrenalinszintjét.

Apropó adrenalin: a BMW Motorrad mindeddig nem közölt hivatalos információt a K 1200 R végsebességéről. Az amerikai Brian Parriott 2005-ben Bonneville-ben azonban elérte vele a 263 km/órás átlagsebességet. A PGR4 megjelenése óta szerencsére egyszerűbb (és biztonságosabb) módja van arra, hogy jól kihúzasson egy K 1200 R-t.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük