2023.június.05. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A keleti reláció biztosítja az intermodális szállítás növekedését a GEFCO Magyarországnál

7 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80617"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image17_33.jpg" border="0" width="471" height="352" /></a></span>A GEFCO Magyarország 2013-ban vette fel szolgáltatásai közé az intermodális szállítást - elsőként a keleti országokba irányuló szállítmányozásban. A vállalat a szolgáltatás volumenének jelentős bővülésére számít az idén, amely során nagymértékben épít a nemzetközi GEFCO csoport többéves tapasztalatára </p> <p> 

image17 33A GEFCO Magyarország 2013-ban vette fel szolgáltatásai közé az intermodális szállítást – elsőként a keleti országokba irányuló szállítmányozásban. A vállalat a szolgáltatás volumenének jelentős bővülésére számít az idén, amely során nagymértékben épít a nemzetközi GEFCO csoport többéves tapasztalatára

 

image17 33A GEFCO Magyarország 2013-ban vette fel szolgáltatásai közé az intermodális szállítást – elsőként a keleti országokba irányuló szállítmányozásban. A vállalat a szolgáltatás volumenének jelentős bővülésére számít az idén, amely során nagymértékben épít a nemzetközi GEFCO csoport többéves tapasztalatára

 

A GEFCO csoport néhány évvel ezelőtt bővítette ki szállítmányozási szolgáltatásainak körét az intermodális szállítással, válaszul az egyre hatékonyabb, gazdaságosabb és környezettudatosabb logisztikai szolgáltatások iránti növekvő igényre. Az intermodális áruszállítás során az áru a szállítási távolság nagyobb részét a környezetkímélő vasúti vagy vízi szállítóeszközön teszi meg, s csak az elő- és utófuvarozás rövidebb szakaszain kerül sor közúti szállításra, jelentősen mérsékelve a teljes útra vetített károsanyag-kibocsátást.

A GEFCO csoport mára jelentős tapasztalattal rendelkezik az intermodális szállítás területén, és képes finomra hangolt kombinációkat és hatékony logisztikai megoldásokat kínálni, a már meglévő infrastruktúrához igazítva ajánlatát.

 

Intermodális szállítás a Gefconál

 

A GEFCO Magyarország által kínált intermodális szállítás jelenleg elsősorban a Magyarországtól Fehéroroszországon és Oroszországon át Kínáig terjedő relációt fedi le. Az intermodális szállítás tranzitideje a tengeri szállítás 40-45 napos tranzitidejével szemben 20-25 napra tehető. A költségek a tengeri konténeres szállításhoz képest magasabbak, a légi szállítás költségénél azonban lényegesen alacsonyabbak.

Az intermodális közúti-vasúti szállítás gyors és kiszámítható, az időjárási tényezőktől független, kevesebb kockázattal jár. Ezen tulajdonságai miatt jellemzően elsősorban az időérzékeny áruk szállításánál jelenthet optimális megoldást, így például az autóiparban, a gyártó cégeknél, ahol nem kockáztatható a folyamatos termelés egy-egy alkatrész hiánya vagy késedelmes beérkezése miatt. A szállítás kiszámíthatósága teszi lehetővé, hogy a gyártók a költségek csökkentése érdekében minimalizálják a raktárkészletüket – de ebben az esetben a termelés biztonsága nagymértékben függ a logisztikai szolgáltató megbízhatóságától.

 

A Just In Time elv szerint működő rendszerek szigorú követelményeket támasztanak a távolsági szállítás pontosságával, megbízhatóságával, rugalmasságával, a rakományokat megelőző és követő információk hozzáférésével, kezelésével kapcsolatban. Elvárják továbbá olyan – szükség szerint sajátos kialakítású – járművek alkalmazását, amelyekről – megfelelő rakományhordozók alkalmazásával – gyorsan és lehetőség szerint automatikusan lerakhatók, akár közvetlenül a gyártósorra továbbíthatók a rakományok.

 

A GEFCO számára jelentős versenyelőnyt jelent, hogy az Oroszországi Vasutak – amely a GEFCO Csoport többségi tulajdonosa – üzemelteti Oroszország vasúthálózatát, többek között az országot átszelő Transz-szibériai vasutat, amely a világ leghosszabb vasútvonala. A jó együttműködésnek köszönhetőn a GEFCO Magyarország teljes körű logisztikai szolgáltatást (átrakás, árukezelés stb.) kínál a végpontokon is.

 

A térségben továbbhaladva kelet felé, a GEFCO Kína iparosodott területeit is képes lefedni intermodális szolgáltatásaival, legyen az bármelyik ipari nagyváros, Sanghaj, Peking, stb.

Folyamatosan erősödnek a magyar gazdaság gazdasági kapcsolatai Oroszországgal és több ázsiai országgal, kiemelten Kínával. Sok magyar gazdasági szereplőhöz hasonlóan a GEFCO Magyarország számára is fontos növekedési forrás a keleti országok irányába történő forgalom. A GEFCO csoport jelenleg több országban, köztük Kína, Oroszország és Törökország viszonylatában folytat intermodális szállítmányozást.

 

A GEFCO csoport meghatározó szerepet játszik az ipari logisztikai szolgáltatások területén. Öt fő szakterületén keresztül – szárazföldi szállítás, tengerentúli szállítás, raktározás és újrafelhasználható csomagolás, kész járművek logisztikája és vám- és adóügyi képviselet – a GEFCO globális és innovatív megoldásokat kínál a belföldi és nemzetközi bejövő és kimenő logisztika területén a legkülönfélébb iparágak számára. A 150 országban jelen lévő GEFCO 4 milliárd eurós forgalmával és 11.500 alkalmazottjával (2013-es adatok) Európa tíz vezető logisztikai vállalatcsoportja közé tartozik. A világszerte több mint 350 telephellyel rendelkező GEFCO folyamatosan bővíti tevékenységét Közép-Ázsiában, Közép- és Kelet-Európában, a Közel-Keleten, Kelet-Ázsiában, valamint Dél-Amerikában.

 

A GEFCO Magyarország 2013 évi pénzügyi eredményei

A GEFCO csoport magyarországi leányvállalatának 2013-as pénzügyi eredményei arról tanúskodnak, hogy nem tört meg az évek óta tartó növekedés lendülete. A jó eredmények a szolgáltatások folyamatos fejlesztésének és az átgondolt piaci stratégiának köszönhetők. A GEFCO Magyarország 2013. évi árbevétele 7,75 milliárd forint volt, amely a vállalat fennállásának eddigi legmagasabb éves árbevétele. Az árbevétel-növekedés legfőbb forrásai a közúti szállítmányozás és a kész jármű logisztika voltak.

 

2013-ban Európa vezető gazdaságaiban stabilizálódott a növekedés, és Magyarországon is a lassú növekedés jelei mutatkoztak. A GEFCO Magyarország növekedésének forrása – a legtöbb hazai logisztikai vállalathoz hasonlóan – 2013-ban is a nemzetközi szállítmányozás volt. A magyar vállalat a nemzetközi GEFCO csoport stratégiáját valósítja meg, amely a világ 150 országában van jelen, 350 telephellyel rendelkezik, és kiemelkedő pénzügyi stabilitás jellemzi. A GEFCO Magyarország teljes egészében illeszkedik a csoport nemzetközi tevékenyégébe, és minden olyan előnyt tud az ügyfeleinek biztosítani, amely ebből a nemzetközi háttérből ered.

A magyar leányvállalat 2013-ban 7,75 milliárd forint árbevételt könyvelhetett el, ami a 2012-es eredményhez képest közel 14%-os növekedést jelent, és egyben a 2005-ben alapított vállalat eddigi legmagasabb éves árbevétele.

„A GEFCO Magyarország 2013-ban megerősítette pozícióit a vevőinél, fontos új vevőket szerzett, és több olyan szolgáltatást indított el magyarországi ügyfelei számára, amelyek a logisztikai szolgáltatások legfejlettebb, leginnovatívabb kategóriáját képviselik", – mondta el Vecsera Zsolt ügyvezető igazgató. „Ilyen például az intermodális szállítmányozás, amely elsősorban a keleti országok felé irányul, és biztosítja ügyfeleink versenyképességét és részvételét a világ leggyorsabban fejlődő területein, vagy a 4PL szolgáltatás, amely során cégünk részt vesz ügyfeleink nemzetközi ellátási láncának tervezésében és irányításában."

Az intermodális szállítmányozást 2013-ban kezdte el a magyar leányvállalat, és a tavalyi évben még nem származott ebből számottevő bevétel. Figyelembe véve a távol-keleti gazdaságok növekedési potenciálját (elsősorban ide irányul az intermodális szállítmányozás), valamint a GEFCO Magyarország ügyfeleinek igényét arra, hogy kihasználják ezt a növekedést, az intermodális szállítmányozás erőteljes fejlődése várható középtávon.

A magyar leányvállalat alkalmazotti létszáma 2013 év végén 62 fő volt.

www.gefco.net  

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.