Egyik kollegám egyszer büszkén, boldogságban úszva mesélte, hogy feleségének megvan a tökéletes karácsonyi ajándék: egy álomszép Klimt-váza, benne elrejtve két jegy André Rieu egyik németországi koncertjére. Később kiderült, hogy jól gondolta: ennél jobb ajándékot nem is adhatott volna kedvesének.

 

Egyik kollegám egyszer büszkén, boldogságban úszva mesélte, hogy feleségének megvan a tökéletes karácsonyi ajándék: egy álomszép Klimt-váza, benne elrejtve két jegy André Rieu egyik németországi koncertjére. Később kiderült, hogy jól gondolta: ennél jobb ajándékot nem is adhatott volna kedvesének.

 

A klasszikus zenei környezetben felnőtt holland származású André Rieu  neve fogalom. Mindegy, hogy az ember élete delején, előtte vagy utána jár, nem számít, hogy magyar, német, brazil, kínai vagy éppen ausztráliai. Egy ugyanis közös mindegyikőjükben. Az, hogy minden egyes est, legyen az a világ bármely részén,  igazi partival zárul:  amikor az egymás mellett ülő idegenek nem ismeretlenek többé egymásnak, mert eggyé válnak a zenében. André azért is fantasztikus, mert akinek a szívét eddig még nem érintette meg igazán a klasszikus zene, az most ezt nem fogja megúszni. Hacsak le nem késik a jegyvételről…

 

Májusi koncertkörútját André a téli németországi után két svédországi hangversennyel kezdi,  folytatja három dániaival, két svájcival, mígnem  elér Budapestre, ahonnan Csehországon át  Lengyelországba érve három estet tölt el három városban a rajongóival.

 

Egy biztos: aki szereti a humort, nem zárkózik el az operától, kedveli a filmzenéket, szereti az operetteket, szívesen hallgatja a népszerű, közismert népdalokat, és hajlandó alkalomadtán kitárni szíve kapuit, hogy befogadja a zenét, annak 2015. május 20-án 20 órakor a Papp László Budapest Sportarénában van a helye.  André rajongói és leendő kedvelői egy teljesen új programot láthatnak a tőle megszokott ünnepélyes, emlékezetes, egyszóval fantasztikus műsorral. Itt azt is megérti ­ ha eddig talán nem ­, miért tartják Andrét az egyik legnépszerűbb előadónak: színpadra született.

A mérlege: több mint 35 millió eladott DVD, CD, 411 platina- és 171 aranylemez, több, mint 1,2 millió Facebook rajongója van, és évente kb. 1 millió koncert látogatója. Az elmúlt tíz esztendőben a Billboard Chart TOP10 kihagyhatatlan  helyezettje.

 

André az 1990-es évek közepétől kezdve utazza be a világot http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Johann_Strauss_Orchestra&action=edit&redlink=1 zenekarával. " A zenekar és én gyakorlatilag házasságban élünk" ­ szól zenekaráról, a Johann Strauss Zenekarról a művész. Az 1987-ben alakult zenekar hat hónapnyi próbát követően már koncertezett is 1988. január 1-én. A kezdeti tizenkét tagról ötvenre nőtt, ami időnként hatvanra is földuzzad. "A zenekar nélkül nem tudok csinálni semmit, a zenekar meg nélkülem. Utazásunk közben hihetelenül sokat szórakozunk. Ráadásul amikor profi módon dolgozunk együtt, akkor is jól érezzük magunkat. Ez rendkívül fontos a számomra. Végül is ha nem tudnál együtt élni vidámságban és harmóniában a másikkal, hogyan tudnál gyönyörű koncertet adni? "

Igaza van.

Bodrog Beáta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük