2022.június.27. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A KÖVET Egyesület 2011-ben is díjazta az év legzöldebb és legtöbbet zöldülő irodáit!

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51426"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/img_248.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>Ötödik alkalommal rendezte meg a KÖVET Egyesület a Zöld Iroda versenyt. A verseny célja az volt, hogy feltárják és csökkentsék az irodai működéssel járó környezeti terheléseket, valamint növeljék a munkatársak környezettudatosságát. A 2011-es Zöld Iroda verseny során 22 szervezet 2700 alkalmazottal vett rész, és közel 41.000 m<sup>2</sup> irodaterület zöldült. A háromtagú szakmai zsűri, három kategóriában hat díjat és négy különdíjat ítélt oda a legjobb eredményt elérő versenyzőknek. A díjakat az immár hagyományosan a budapesti Kinnarps Irodaházban megrendezett Zöld Iroda napon adták át 2011. június 23-án.

img 248.thumbnailÖtödik alkalommal rendezte meg a KÖVET Egyesület a Zöld Iroda versenyt. A verseny célja az volt, hogy feltárják és csökkentsék az irodai működéssel járó környezeti terheléseket, valamint növeljék a munkatársak környezettudatosságát. A 2011-es Zöld Iroda verseny során 22 szervezet 2700 alkalmazottal vett rész, és közel 41.000 m2 irodaterület zöldült. A háromtagú szakmai zsűri, három kategóriában hat díjat és négy különdíjat ítélt oda a legjobb eredményt elérő versenyzőknek. A díjakat az immár hagyományosan a budapesti Kinnarps Irodaházban megrendezett Zöld Iroda napon adták át 2011. június 23-án.

img 248.thumbnailÖtödik alkalommal rendezte meg a KÖVET Egyesület a Zöld Iroda versenyt. A verseny célja az volt, hogy feltárják és csökkentsék az irodai működéssel járó környezeti terheléseket, valamint növeljék a munkatársak környezettudatosságát. A 2011-es Zöld Iroda verseny során 22 szervezet 2700 alkalmazottal vett rész, és közel 41.000 m2 irodaterület zöldült. A háromtagú szakmai zsűri, három kategóriában hat díjat és négy különdíjat ítélt oda a legjobb eredményt elérő versenyzőknek. A díjakat az immár hagyományosan a budapesti Kinnarps Irodaházban megrendezett Zöld Iroda napon adták át 2011. június 23-án.

A díjakat a következő szervezetek érdemelték ki:

 

Nagyvállalat kategóriában:

  • 2011 Legzöldebb irodája a Tata Consultancy Services Ltd. Magyarországi Fióktelepe;
  • 2011 Legtöbbet zöldült irodája a sanofi-aventis/Chinoin.

 

Kisvállalat kategóriában:

  • 2011 Legzöldebb irodája a Yokogawa Hungária Kft.
  • 2011 Legtöbbet zöldült irodája a Soldat Kft.

 

Intézmény, non-profit kategóriában:

  • 2011 Legzöldebb irodája az Újbuda Önkormányzata Polgármesteri Hivatal;
  • 2011 Legtöbbet zöldült irodája az Egészségügyi Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete.

 

A háromtagú zsűri különdíjjal jutalmazta az egy-egy területen kiemelkedően jól teljesítő versenyzőket:

  • Depónia Hulladékkezelő és Településtisztasági Kft. – A Zöld Iroda Nagykövete különdíj;
  • Dreher Sörgyárak Zrt. – Zöld Ötletgyár különdíj;
  • VELUX Magyarország Fertődi Építőkomponens Kft. – Együtt Zöldülés különdíj;
  • WWF Világ Természeti Alap Magyarország Alapítvány – Zöldek Zöldje különdíj.

 

img 142.thumbnailA zöldülésre vállalkozó irodáknak két és fél hónap állt rendelkezésükre (2011. februártól áprilisig), hogy a lehető legtöbbet fejlesztve az iroda működésén és a dolgozók szokásain, zöld irodává válhassanak. A versenyzők számára a KÖVET Egyesület eszköztárat, módszert és szaktudást biztosított a javulási lehetőségek azonosításához és a fejlődés nyomon követéséhez, ötletek gyűjtéséhez és végrehajtásához.

 

A legjobbakat szakmai zsűri választotta ki, amelynek tagjai a KÖVET Egyesület külsős Zöld Iroda szakértői csapata. Minden kategóriában két nyertest választottak ki. Az irodák, amelyek a legtöbbet tudtak változtatni a kiindulási állapothoz képest a verseny ideje alatt a „Legtöbbet zöldült iroda" díjban részesültek, amelyek pedig leginkább megfeleltek a KÖVET Zöld Iroda szempontrendszerének, a „Legzöldebb iroda" díjat kapták.

 

Az idei kiállításon összesen 25 kiállító mutatkozott be a környezet- és emberbarát irodai működéshez kapcsolható termékével vagy szolgáltatásával. A látogatók szakmai előadásokat hallhattak, ahol többek között a hulladékkezelési lehetőségekkel, környezetbarát tisztítószerekkel, a Zöld Iroda jelenével és jövőjével, a nyomtatás optimalizálásával, illetve a zöldbeszerzés eszközével és módszertanával ismerkedhettek meg. Az érdeklődőknek lehetősége volt, angol nyelvű előadásokon is részt venni, melyek témái – az irodazöldítési trendek, és a zöldülés adta pénzspórolási lehetőségek voltak. Az kiállítás látogatói emellett színes programokon is részt vehettek, mint irodai masszázs, csontkovács, áramtermelés bringaerőmű megtekerésével, Fair Trade kávé, és rétes kóstolás, valamint részt vehettek egy nyereményjátékban is.

 

 

1.       A Zöld Iroda verseny menete:

A verseny az irodai működés alábbi területeire koncentrál:

1. A Zöld Iroda Program koordinálása

2. Az irodai levegőminőség

3. Bútorok, berendezések, irodai ergonómia

4. Papírfelhasználás

5. Irodaszerek

6. Irodatechnikai berendezések

7. Energia- és víztakarékosság

8. Takarítás

9. Utazás és közlekedés

10. Étkezés az irodában

11. Rendezvények és tárgyalások

12. Hulladékkezelés

13. Menedzsment, tudatformálás, képzések

 

A verseny kezdetekor a jelentkezők egy állapotfelmérő- és egy munkatársi kérdőív, valamint az iroda feltérképezése segítségével mérték fel irodájuk kiindulási állapotát és a leginkább fejlesztésre szoruló területeket. A kapott eredmények alapján dolgozták ki saját akciótervüket, mely vezérfonalként segítette őket a verseny során. A verseny az iroda állapotának ismételt felmérésével és egy helyszíni bejárással zárul, amikor a KÖVET szakértői vizsgálták meg, hogy az adott versenyző mennyit fejlődött, milyen mértékben tudott megfelelni a Zöld Iroda kritériumrendszernek.

 

A KÖVET kiemelkedően közhasznú, nem nyereségorientált szervezet 1995-ben alakult, azzal a céllal, hogy a vállalatok körében lehetővé tegye a környezettudatos vállalatirányítás terén szerzett tapasztalatok cseréjét. Az Egyesület az International Network for Environmental Management (INEM) magyarországi tagszervezete, a CSR Europe és a Global Footprint Network tagja. Hosszú távú célja a szervezetek segítése a fenntarthatóság útján, így a környezetvédelem mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektet a cégek társadalmi és helyi gazdasági felelősségére is. Az Egyesület munkájában több mint 113 különböző méretű és ágazatban tevékenykedő cég, valamint társult tagszervezetek (egyetemek, állami intézmények, civil szervezetek) vesznek részt. A KÖVET főtitkára Dr. Tóth Gergely, elnöke Vagdalt László, az AUDI Hungária Motor Kft. multiprojektmenedzsmentjének vezetője, az INEM alelnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.