A Cityfood ételfutár szeptember végétől népszerű nemzetközi ételekkel gyarapítja kínálatát, így a következő hetekben európai, dél-amerikai és ázsiai különlegességeket is megtalálhatunk majd az étlapján. A hét éves múltra visszatekintő vállalkozás ezzel tovább erősíti az egészséges és változatos étkezés iránti elkötelezettségét. Nemcsak az ételsorok összeállításában, hanem a főzési technológiákban is az egészséges étkezés a fő szempont.

 

A Cityfood ételfutár szeptember végétől népszerű nemzetközi ételekkel gyarapítja kínálatát, így a következő hetekben európai, dél-amerikai és ázsiai különlegességeket is megtalálhatunk majd az étlapján. A hét éves múltra visszatekintő vállalkozás ezzel tovább erősíti az egészséges és változatos étkezés iránti elkötelezettségét. Nemcsak az ételsorok összeállításában, hanem a főzési technológiákban is az egészséges étkezés a fő szempont.

 

A Cityfood „nemzeti hetei" alatt több ország konyhaművészetének sajátosságait is megismerhetjük, hiszen minden héten más és más nemzeti specialitást mutat be a vállalat. Így az elkövetkező hetekben tányérunkra kerülhetnek olasz, görög és francia finomságok is. A Cityfood azonban nem áll meg Európa határainál, a későbbiekben mexikói ételeket és ázsiai jellegzetességeket is bemutatnak majd, így például kínai, indiai, thai és indonéz ételkülönlegességeket is végigkóstolhatunk.

 

A Cityfood indulásától kezdve elkötelezett híve az egészséges táplálkozásnak. Ezért étlapjain nemcsak a változatosság az egyik fő szempont, hanem az is, hogy minden héten olyan menüsorokat állíthassunk össze, amelyek biztosítják a megfelelő, vitamindús étrendet. A hagyományos ételek mellett nagy hangsúlyt fektetnek a különböző diétát követőkre, így kínálatukban megtalálhatóak az alacsony szénhidrát-tartalmú ételek, a vércsoport diéta szerinti étrendek valamint a fitnesz ételsorok is. Mindemellett külön gondoltak a cukorbetegekre is: számukra is kínálnak kétfajta ételsort valamint diabetikus desszertet.

 

A Cityfood a főzés során adalékokat, színezőanyagokat illetve tartósítószert egyáltalán nem alkalmaz, a „cook&chill" technológiának köszönhetően az ebéd nem veszít zamatából és biztonsággal szállítható még a legnagyobb nyári melegben is. A cook&chill („főzz és hűts") technológia lényege, hogy az ételeket közvetlenül a főzést követően tálalják, majd 90 percen belül +3°C-ra hűtik le, és gondoskodnak róla, hogy zárt hűtőláncon keresztül ezen a hőmérsékleten tartva jusson el ügyfelekhez.

 

A szeptember végétől elérhető nemzeti ételek sora jól illeszkedik a Cityfood egészséges életmód iránti elkötelezettségéhez, hiszen mind a mediterrán, mind az ázsiai konyháról azt tartják, hogy jótékony hatással van egészségünkre. Mindkét régió konyhájának alapját a halak, zöldségek és gyümölcsök képezik. Emellett a mediterrán ételek elkészítéséhez egyszeresen telítetlen zsiradékot, például olívaolajat használnak fel, a zsírszegény ázsiai konyhára pedig jellemző a szójával készült ételek készítése. Bár mindkét konyha ízvilága eltér a magyaros ételekétől, érdemes kipróbálni a különlegesen fűszerezett és eltérő alapanyagokat használó nemzeti ételsorokat is, hiszen nemcsak egészségünkre gyakorolhatnak kedvező hatást, hanem még ebédjeinket is változatosabbá varázsolhatják.

 

Hujber Mónika, a Cityfood táplálkozási szakértője elmondta, hogy a nemzeti ételsorok kialakításánál a Cityfood szakemberei külön figyeltek arra, hogy minél nagyobb arányban használjanak szezonális, növényi eredetű alapanyagokat, ideértve a gyümölcsöket, zöldségeket, rizst, főtt tésztát, babot, dióféléket és egyéb magvakat. Az ételek olívaolajjal készülnek, kiemelve ezzel az ételek ízét. Fontos szempont volt az is, hogy az egyes fogásokban a zsírok aránya nem haladhatja meg a harminc százalékot, amelyből maximum nyolc százalék lehet telített zsír.

 

„Azzal, hogy a Cityfood más nemzetek ételeit is felvette a kínálatába, segítséget is nyújt az egészséges életmód kialakításában, hiszen minél változatosabban válogatjuk össze ételeinket, annál inkább érezhetjük, hogy egy lépést már megtettünk az egészségünkért. Mivel a magyarok táplálkozása viszonylag egyhangúnak mondható, mindenképpen javaslom, hogy az étlapon kínált nemzeti ételekkel is bővítsék a napi menüt, amelynek jótékony hatása lehet közérzetünkre. Hiszem azt, hogy más kultúrák ételei, és azok minél változatosabb fogyasztása kedvezően hat az emberek életmódjának javulásához" – mondta el Hujber Mónika.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük