A frankfurti és müncheni járatok több mint 85 százaléka pontosan indult. A csatlakozások és a csomagszállítás megbízhatósága is tovább javult

 

A frankfurti és müncheni járatok több mint 85 százaléka pontosan indult. A csatlakozások és a csomagszállítás megbízhatósága is tovább javult

 

A Lufthansa pontosság terén 2013-ban érte el története eddigi legjobb eredményét. A Frankfurtból és Münchenből induló járatok több mint 85 százaléka a menetrend szerinti időt követő 15 percen belül felszállt. Ez a 15 perces időintervallum a pontosság mérésének iparági szabványa a légi közlekedésben. A csatlakozások és a csomagszállítás megbízhatósága is tovább javult. A csatlakozó járatukat lekéső és a leszállás után a csomagjukat hiába kereső utasok aránya kevéssel egy százalék felett volt. Az utasok kiemelten elvárják pontosságot és a megbízhatóságot a nemzetközi hálózati légitársaságként működő Lufthansától.

 

Ezt a teljesítményt úgy sikerült elérni, hogy közben a müncheni repülőtér kiszolgáló épületének betonkifutóján – Európa egyik legnagyobb építési területén – munkálatok zajlottak és érvényben volt a rendkívül szigorú frankfurti éjszakai repülési tilalom. A jó eredményhez a 2011-ben átadott frankfurti északnyugati kifutópálya is hozzájárult.

 

A két Lufthansa csomópont tavalyi számai nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedőek. Az Európai Légitársaságok Szövetsége (AEA) 2013. január-novemberi időszakra vonatkozó, novemberben közzétett elemzése alapján a légitársaság arra számít, hogy Frankfurt és München is bekerül Európa legjobb repülőterei közé.

 

A Germanwingsnél is pontosan indultak a járatok. Tavaly decemberben a légitársaság 90 százalék feletti pontossági arányt ért el, megerősítve ezzel vezető pozícióját az európai diszkont légitársaságok között.