A Közép- és Kelet-Európában integrált telekommunikációs és adatközponti szolgáltatásokat nyújtó, GTS Central Europe (GTS) vállalat hosszú távú megállapodást kötött a függőlegesen integrált, nemzetközi olaj- és gázipari társasággal, a LUKOIL Poland -lal. A megállapodás célja hálózati szolgáltatások nyújtása a LUKOIL 116 lengyelországi benzinkútján.

 

A Közép- és Kelet-Európában integrált telekommunikációs és adatközponti szolgáltatásokat nyújtó, GTS Central Europe (GTS) vállalat hosszú távú megállapodást kötött a függőlegesen integrált, nemzetközi olaj- és gázipari társasággal, a LUKOIL Poland -lal. A megállapodás célja hálózati szolgáltatások nyújtása a LUKOIL 116 lengyelországi benzinkútján.

 

A GTS egy új többszolgáltatásos hálózati infrastruktúrát tervezett és valósított meg, amellyel a LUKOIL fő üzleti folyamatait kívánja támogatni a cég 116 lengyelországi benzinkútján. A testre szabott megoldás a GTS következő generációs IP alapú hang- és adathálózati platformjaira épül, amely így nem csak a LUKOIL összes belső üzleti alkalmazását, hanem az értékesítési pontokat (POS), valamint a benzinkutak, az adatközpontok és a bankok között zajló fizetési folyamatokhoz kapcsolódó flottakártyás rendszereket is képes támogatni. A GTS az üzleti folytonosság érdekében egy teljesen védett megoldást készített, amelynek biztonsági mentési és helyreállítási szolgáltatásai – a fokozott rugalmasság jegyében – egy teljesen más technológiára épülnek.

 

A GTS a megoldás részeként a 116 teljes körű szolgáltatást nyújtó benzinkúttal, illetve a hozzájuk tartozó étteremmel és kisbolttal IP-kapcsolatot biztosító WiFi hálózatokat is telepített. A WiFi hálózatokat a LUKOIL fogja üzemeltetni, aki azt tervezi, hogy a hálózatokat internethasználat céljából a benzinkutakra betérő ügyfelek számára is elérhetővé teszi.

 

„Izgatottak vagyunk, hogy a LUKOIL Poland minket választott előnyben részesített üzleti partnerként lengyelországi ellátási hálózatukhoz. Átfogó megoldásunkban számos olyan ICT szolgáltatáskomponens szerepel, amelyet kifejezetten az ő üzleti igényeikre szabtunk" – nyilatkozta Piotr Sieluk, a GTS Poland ügyvezető igazgatója. „A mostani eset is bizonyítja a GTS kompetenciáját és versenyképességét a nagyvállalatok számára tervezett egyedi ICT megoldások terén."

 

„Az ügyféladatok és fizetési folyamatok kezelése során az információbiztonság és a hálózati megbízhatóság kiemelt fontosságú tényező. Kritikus fontosságú lépés volt, hogy olyan megbízható üzleti partnert találjunk, aki megérti üzleti igényeinket és képes egy személyben kezelni teljes lengyelországi hálózati infrastruktúránkat" – mondta Audrius Stropus, a LUKOIL Poland lengyel elnök. „Biztosak vagyunk benne, hogy munkavállalóink és ügyfeleink egyaránt profitálni fognak a GTS vállalattal folytatott együttműködésből."

A LUKOIL egy iparágvezető olaj- és gázkitermelő és -feldolgozó vállalat. Habár legtöbb tevékenységüket (beleértve a kutatás+fejlesztést és az olajkitermelést) Oroszországban végzik, a cég világszerte számos csúcstechnológiájú finomító- és feldolgozóüzemmel rendelkezik. Termékeik nagy részét Oroszországon kívül értékesítik. A LUKOIL termékei a világ 24 nemzetközi piacán vannak jelen, ideértve Oroszországot, a Balti országokat a FÁK régiót, Európát és az Amerikai Egyesült Államokat. A dokumentált szénhidrogén-tárolók számának tekintetében a LUKOIL a második helyet foglalja el a tőzsdén jegyzett magánvállalatok listáján. 107 milliárd USD-t meghaladó éves bevételével és több mint 9,1 milliárd USD nettó profitjával a LUKOIL Oroszország legnagyobb olajkitermelő és -feldolgozó vállalatának számít. Bővebb információk: www.lukoil.pl.