2013. szeptember 21-én a Magyar Dráma Napján rendhagyó születésnap helyszíne lesz az Átrium Film-Színház. Akit ünnepelünk, az Pintér Béla.

 

2013. szeptember 21-én a Magyar Dráma Napján rendhagyó születésnap helyszíne lesz az Átrium Film-Színház. Akit ünnepelünk, az Pintér Béla.

 

A MA SZÜLETETT.

Születésnapi beszélgetés Pintér Bélával a Magyar Dráma Napján. Pintér Béla beszélgetőtársa Till Attila lesz, a zenéről Kovács Márton, Zságer-Varga Ákos, Wágner Puskás Péter, Némedi Árpád gondoskodik majd.

 

Az egyedülállóan sokoldalú színházi alkotó, Pintér Béla az egyik legsikeresebb alternatív „színházcsináló" ma. Célja, hogy társulatával együtt, a társadalom és saját személyének kritikus-ironikus megfigyelései alapján, a klasszikus drámai hagyományra épülő, eredeti, kortárs, a mai magyar társadalmat érintő, egyszerre megrázó és szórakoztató színpadi műveket hozzon létre. Sajátos szürreális világa és nyelvezete a valóság és az álom, az autentikus és a giccs elegyéből, valamint a magyar népi kultúra egyes elemeiből épül fel. Sikereiknek köszönhetően társulatát ma az egyik legjelentősebb és leginvenciózusabb színházi alkotóműhelyként tartják számon Magyarországon és külföldön is.

 

Születésnapja alkalmából, amely emblematikusan szeptember 21-ére, a Magyar Dráma Napjára esik, az Átrium Film-Színház rendhagyó ünnepséget rendez.

 

A színházi élet fenegyerekét a népszerű televíziós műsorvezető és rendező, Till Attila fogja faggatni, aki maga is nagy rajongója Pintér Béla munkásságának. A beszélgetés alatt megismerhetjük az író véleményét a tavasszal megjelent, fordulópontot jelentő Drámák című, első gyűjteményes kötetéről, amely nyolc színdarabot tartalmaz, illetve hallhatunk az idén fennállásának 15. évfordulóját ünneplő társulat múltjáról és jövőjéről.

 

A zenéről a legjobb színházi zenéért többször díjat kapott Kovács Márton és a jeles ünnep alkalmából verbuválódott csapata gondoskodik.

 

Részletes információ és jegyvásárlás az Átrium Film-Színház honlapján.

 

2013. szeptember 21. 19:00

A ma született

Átrium Film-Színház

1024 Budapest, Margit körút 55

 

www.atriumfilmszinhaz.hu

https://www.facebook.com/atriumfilmszinhaz

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük