Itt a tavasz és a népszerű vonat 2012. április 20-án ismét elindul. Látogatást tehetünk a Márai Expressz Élményvonattal Kassára, Európa Kulturális Fővárosába.

 

Itt a tavasz és a népszerű vonat 2012. április 20-án ismét elindul. Látogatást tehetünk a Márai Expressz Élményvonattal Kassára, Európa Kulturális Fővárosába.

 

2013-ban Kassára figyel Európa. Kassa 2008-ban nyerte el az Európa Kulturális Fővárosa címet, így a város 2013-ban Marseille mellett viselheti az Európai Kulturális Főváros megtisztelő címet. A város különleges szépségének és hangulatának megtapasztalása mellett a Márai Expresszel való utazás bőséges és tartalmas programkínálatával remélhetőleg még emlékezetesebbé teszi a hétvégi kassai látogatást. A Márai Sándor nevét viselő Élményvonat különleges kulturális kalandozásra csábítja a gazdag történelmi és művészeti értékekre fogékony utazókat.

 

Kassa híres vasúti parádéja idén is várja az Élményvonat utasait. A kassai fűtőházban megrendezésre kerülő nemzetközi járműkiállítás mellett a város történelmi főutcája, látnivalói, hangulatos éttermei gondoskodnak egy tartalmas és kellemes napról. Természetesen javasolnám Kassa város történelmi főutcájának bebarangolását, ahol valamely hangulatos kisvendéglőbe betérve a helyi ízekkel és a szívélyes vendéglátással is megismerkedhetünk.

 

Kassára érkezvén opcionális kirándulási és program ajánlatokból mazsolázhatunk, de egyedül vagy párosan is elindulhatunk a város felfedezésére. Ha magányosan indulnának el, semmiképpen ne hagyják ki sétájukból a Szent Erzsébet székesegyház, és a Rákóczi Kripta, valamint a „Rodostói" ház megtekintését.

 

Három programból válszthatunk, ha a csoportos barangolás a szimpatikusabb. Márai Sándor nyomában sétálgathatunk, magunkba szívhatjuk, megízlelhetjük szülővárosa az óváros légkörét és elmegyünk a házba, ahol Márai gyermekként élt.

 

A második lehetőség csak a séta és nézelődés. Megtekinthetjük a régi városházát, Szlovákia legszebb gótikus katedrálisát, a Szent Erzsébet katedrálist, a Szent Miklós kápolnát, a Szent Orbán harangtornyot, a városi parkot, a Hárfa Színházat és a Pestis szobrot – hogy néhányat említsek.

 

Színházi előadást is választhatunk, mégpedig a megújult kassai Magyar Színházban, a Tháliában, ahol Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek c. darabját tekinthetjük meg Pozsgai Zsolt színpadra alkalmazásában. Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája. Két fiatal katona, két testi-lelki jó barát negyven évvel ezelőtt – és két gyanakvó, megkeseredett, lelkiismeretfurdalásokkal teli öregember most. 

 

Az Élményvonaton nem fogunk unatkozni, hiszen az oda úton welcome drinkkel és reggeli üdvözlő falatkákkal fogadják a vendégeket, a visszaúton pedig apró meglepetések várnak ránk, pl. a „13+1 totó" segítségével egyéb utakra nyerhetünk ajándék jegyeket, és az Orfeum kocsiban  zenés produkció mellett szórakozhatunk, sőt táncolhatunk.

Az utazás teljes időtartama alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható a Pullman Club osztály ülőhelyeken. Ha valakinek ez is kevés lenne, akkor az étterem teljes ital és étel kínálata a rendelkezésére áll – természetesen ez térítés ellenében vehető igénybe. 

 

http://www.mavnosztalgia.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük