2024.április.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Microsoft kiadta a Windows Live Essentials 2011 végleges verzióját magyarul is

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/43905"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/live.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>Már nyilvánosan elérhető a Windows Live Essentials 2011-es verziója, többek között magyar nyelven is. </p><p> 

live.thumbnailMár nyilvánosan elérhető a Windows Live Essentials 2011-es verziója, többek között magyar nyelven is.

 

live.thumbnailMár nyilvánosan elérhető a Windows Live Essentials 2011-es verziója, többek között magyar nyelven is.

 

A Windows 7 képességeit kiegészítő szoftvercsomag alkalmazásai között egyebek mellett található képszerkesztő, videoszerkesztő, azonnali üzenetküldő vagy blogszerkesztő is. Segítségükkel a felhasználók kapcsolatba léphetnek barátaikkal, megoszthatják velük dokumentumaikat és multimédiás anyagaikat, valamint szinkronizálhatják a különböző gépeken található tartalmaikat.

A végleges Windows Live Essentials a béta verzió megjelenése után három hónappal került a piacra. A csomag az alábbi alkalmazásokat tartalmazza: Messenger, Fotótár, Movie Maker, Mail, Szerkesztő, Családbiztonság szűrő és Windows Live Mesh. Az új verzió számos frissítést tartalmaz:

 • Integrált Facebook Chat a Windows Live Messengerben: A felhasználók most egy helyen cseveghetnek összes barátjukkal. A Messenger kívánság szerint értesíti őket, ha valamelyik ismerősük bejelentkezik a Facebookra vagy a Messengerbe.
 • Galéria keresése előnézet: A többszörös szűrő lehetővé teszi, hogy a felhasználók jobban rendszerezzék fotóikat és könnyebben megtalálják az éppen keresetteket.
 • Bing Maps integráció: A Fotótár magába foglalja a Bing Mapset, a Microsoft térképszolgáltatását is, így mostantól a térképen könnyen megjelölhető, hogy az adott fotó hol készült.
 • Flickr Video integráció: A flickr felhasználói mostantól videókat is feltölthetnek fiókjukra.
 • Gyorsabb Messenger: A bejelentkezéshez szükséges idő, a kontaktok frissítése és az animációk megjelenítése sokkal gyorsabb, mint a Messenger előző verziójánál.
 • Hatékonyabb videocsevegés: Azzal, hogy a videokártyát is munkába állítja, a videocsevegés funkció mostantól 30%-kal kisebb mértékben veszi igénybe a processzort, mint a korábbi verzió.
 • Fejlett arcfelismerés: A Fotógaléria arcfelismerője fejlettebb és gyorsabb lett.
 • Nagyobb felbontású és jobb minőségű filmek feltöltése: A korábbi 480×320 mellett most már 640×480 képpont felbontású videók is feltölthetők a SkyDrive-ra, ráadásul a korábbinál nagyobb bitrátában.
 • Jobb integráció a különböző Office alkalmazásokkal: A Szerkesztő pontosabban megőrzi a Word-ből vagy más Office-alkalmazásokból kimásolt tartalmak formátumát.
 • A Gmail jobb kezelhetősége: A Mail automatikusan megfelelően kezeli a Gmail 'Spam' és 'Kuka' mappáit.
 • Hotmail.hu: A Mail teljes mértékben kompatibilis a hotmail.hu webes levelezővel is.
 • Gyorsabb webes szűrés: a Családbiztonság szűrő 35%-kal gyorsabb lett, mint az előző verziója.

Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: „Úgy terveztük meg a Windows Live Essentials 2011-et, hogy az felhasználóink számára még egyszerűbbé tegye azokat a dolgokat, amelyekkel számítógépükön leggyakrabban foglalkoznak. A Windows és a Windows Live kombinációja – az Internet Explorer 9 béta verziójával kiegészülve – teljes felhasználói élményt ad, olyan online szolgáltatásokkal köti össze a Windowst, amelyeket ügyfeleink előszeretettel használnak. Elsődleges célunk, hogy az 500 millió Windows Live felhasználó számára a legjobb megoldásokat nyújtsuk. Odafigyeltünk arra, hogy mik azok, amelyeket a felhasználóink szeretnének, és ezek alapján fejlesztettük ki a Windows Live Essentials 2011-es verzióját."

A Windows Live Essentials 2011 végleges, immáron magyar nyelven is elérhető verziója a http://www.explore.live.com/ oldalról tölthető le.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.