2022.december.05. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Nokia vezeték nélküli indukciós hurok jobb mobilkommunikációt nyújt T-tekercses hallókészüléket viselőknek

4 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/14777"><img class="image thumbnail" src="/files/images/HS-67WL_01_lowres.thumbnail.jpg" border="0" alt="Nokia HS-67WL" title="Nokia HS-67WL" width="61" height="100" /></a><span style="width: 59px" class="caption"><strong>Nokia HS-67WL</strong></span></span>A Nokia bemutatta a Nokia Vezeték Nélküli Indukciós Hurkot (Nokia Wireless Loopset), egy kimondottan hallókészüléket viselő emberek mobilkommunikációjának javítására tervezett tartozékot. Ez a praktikus eszköz T-tekercses hallókészülékkel vagy cochleáris implantátummal használva segíthet a hallókészüléket viselőknek abban, hogy élvezhessék a kiváló audio minőséget és mobilkészülékeik kezeket szabadon hagyó működését, valamint más kompatibilis audio eszközöket.</p><p> 

nokia hs-67wlNokia HS-67WLA Nokia bemutatta a Nokia Vezeték Nélküli Indukciós Hurkot (Nokia Wireless Loopset), egy kimondottan hallókészüléket viselő emberek mobilkommunikációjának javítására tervezett tartozékot. Ez a praktikus eszköz T-tekercses hallókészülékkel vagy cochleáris implantátummal használva segíthet a hallókészüléket viselőknek abban, hogy élvezhessék a kiváló audio minőséget és mobilkészülékeik kezeket szabadon hagyó működését, valamint más kompatibilis audio eszközöket.

 

nokia hs-67wlNokia HS-67WLA Nokia bemutatta a Nokia Vezeték Nélküli Indukciós Hurkot (Nokia Wireless Loopset), egy kimondottan hallókészüléket viselő emberek mobilkommunikációjának javítására tervezett tartozékot. Ez a praktikus eszköz T-tekercses hallókészülékkel vagy cochleáris implantátummal használva segíthet a hallókészüléket viselőknek abban, hogy élvezhessék a kiváló audio minőséget és mobilkészülékeik kezeket szabadon hagyó működését, valamint más kompatibilis audio eszközöket.

 

 Az indukciós hurok szállítása várhatóan 2009 I. negyedévében kezdődik világszerte, kevesebb mint 200 eurós adók és illetékek nélküli becsült áron.

„A Nokia indukciós hurok problémamentes és kezeket szabadon hagyó kapcsolatot nyújt a hallókészüléket viselőknek mobiltelefonjaikhoz – mondta Peeta Piiparinen, a Nokia kutatás-fejlesztési szakértője. – A hanghullámokat hatékonyabban erősítjük fel, míg a telefon és a hallókészülék közötti távolság miatt az interferencia lehetősége nagyban csökken. Az indukciós hurok kiszűri a háttérzajt, ami növeli a beszédfelismerést, és kitűnő audio minőséget nyújt számos környezetben, mint például az autóban, irodában, sőt még szeles kültéri körülmények között is."

Az indukciós hurok, amely kompatibilis a Bluetooth csatlakozást használó mobilkészülékekkel, lehetővé teszi a mobilhívások vezeték nélküli, hallókészüléken keresztüli kezelését. A Nokia indukciós hurok fő jellemzői között találjuk a rezgő figyelmeztetést, a felhasználó által beállítható mellékszűrőt a nagyobb hangtisztaságért és a saját hang jobb irányításáért, valamint optimalizált hangerő-terjedelmet és frekvenciaválaszt. Mivel a Nokia az egyszerű használatra is gondolt, a tartozékot kényelmes nyakpánttal és egyetlen, a hívások kezelésére szolgáló gombbal látták el.

www.nokiaaccessibility.comwww.nokiaaccessibility.com Minden Nokia indukciós hurok tervezését nagyothalló Nokia alkalmazottak ihlették, és a fejlesztést is ők végezték. A Nokia az első indukciós hurkot, a Nokia LPS-1-et, több mint egy évtizede mutatta be. Azt megelőzően a hallókészüléket viselő emberek nehézségekkel küzdöttek digitális mobiltelefonjaik használata közben zajos környezetben vagy a telefonjuk által okozott interferencia miatt. A Nokia LPS-1 indukciós hurok a maga kategóriájában az első termék volt a világon, és lehetővé tette a T-tekercses hallókészüléket viselők számára, hogy digitális mobilkészüléket használjanak.

„A Nokiánál folyamatosan tanulmányozzuk, hogy hogyan felelhetnénk meg jobban a testi, érzékszervi vagy értelmi károsodással élő emberek igényeinek, hogy a mobiltechnológia számukra is teljes mértékben elérhető legyen – mondta el Mikko Haho, a Nokia indukciós hurkot tervező mérnökcsapat vezetője, aki maga is nagyothalló. – Kedvenc történetem az első időkből származik – 1998-at vagy 1999-et írhattunk. Egy konferencián éppen az első Nokia indukciós hurkot mutattuk be. Odajött hozzám egy hölgy, aki egy kicsit szkeptikus volt a készülékkel kapcsolatban, de mi azért felszereltük neki. A következő dolog, amit láttunk, az az volt, hogy könnyes a szeme miközben a lányával beszélget. Amikor letette, elmondta, hogy három éve az volt az első alkalom, hogy a lányával telefonon tudott beszélni. Az ilyesfajta reakció az, ami igazán motivál bennünket arra, hogy továbbra is arra koncentráljunk, hogy a mobiltechnológiát mindenki számára elérhetővé tegyük."

A Nokiának számos olyan terméke és kapcsolódó tartozéka van, amely a csökkent képességű emberek számára biztosít jobb hozzáférhetőséget. 

www.nokiaaccessibility.com 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.