2023.szeptember.26. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A pápa a házasságok semmissé tételének megkönnyítése ellen

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/36468"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/kep_118.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="66" /></a></span>XVI. Benedek pápa a házasság felbonthatatlanságát hangsúlyozta, és kifejezte: ellenzi a házasságok „minden áron való" semmissé tételének laza gyakorlatát.</p><p> 

kep 118.thumbnailXVI. Benedek pápa a házasság felbonthatatlanságát hangsúlyozta, és kifejezte: ellenzi a házasságok „minden áron való" semmissé tételének laza gyakorlatát.

 

kep 118.thumbnailXVI. Benedek pápa a házasság felbonthatatlanságát hangsúlyozta, és kifejezte: ellenzi a házasságok „minden áron való" semmissé tételének laza gyakorlatát.

 

 Az egyházjog, nem pedig az érintettek személyes hangulata kell, hogy mérvadó legyen a férfi és nő házassági kötelékének egyházi érvénytelenítésekor. A Szentatya a Rota Romana dolgozóinak tartott kihallgatás alkalmával pénteken beszélt e témáról. A kihallgatást az új bírósági évad megnyitása alkalmából tartották.

Az érvénytelenítési eljárás során a személy javát nem lehet egyházjogi állapotától függetlenül szemlélni – hangsúlyozta a pápa. Ez a szempont érvényesül az áldozás engedélyezésénél is. Látszólagos, igazságosságot és szeretetet nélkülöző megoldás lenne egy katolikust egyházjogi helyzetétől függetlenül a szentáldozáshoz engedni. Az egyházjog szerint az elvált és újraházasodott személyek nem járulhatnak szentáldozáshoz. Ebben az esetben fennállna a veszély, hogy az érintettek az igazsággal „objektív ellentétben" élnék meg személyes helyzetüket.

Magyar Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.