A Pick Up Drive nemcsak egy fesztivál. A Pick Up Drive egy életérzés, egy álom, ami valóra vált. Az amerikai autók szerelmesi szép számmal találnak rendezvényeket Magyarországon, de olyan, mint ez, még egyetlen egy sem volt.

 

A Pick Up Drive nemcsak egy fesztivál. A Pick Up Drive egy életérzés, egy álom, ami valóra vált. Az amerikai autók szerelmesi szép számmal találnak rendezvényeket Magyarországon, de olyan, mint ez, még egyetlen egy sem volt.

 

A Nógrád megyei Romhányban tartandó Pick Up Drive egy hétvégén keresztül várja az amerikai csodaautók szerelmeseit, a bulizni és szórakozni vágyókat.

Romhány 2016-ban három napra bizonyosan felírja magát a Rock'n Roll térképre!

 

A fesztivál fellépői is stílusosak lesznek: a három nap alatt olyan zenekarok varázsolják az ötvenes-hatvanas évek Amerikáját a helyszínre, mint a Pedrofon, az Ed Phillips and the Memphis Patrol, a Leonard Pick Up Trio, a Danny Rockabilly, a Naked Truckers, a Fantom feat Danics Dóra, a B15 Rockabilly Band, a Thunder Jack, Kökény Ági és zenekara, valamint Elvis By Tom.

 

A három napot a fellépőkön kívül az amerikai autócsodák teszik még látványosabbá.

De lesz tetováló sarok, amerikai típusú rockabilly frizurákat készítő fodrász, sőt, hogy az élmény igazán élő és teljes legyen, egy rodeo bika is megdolgoztatja az izmokat és próbára teszi az ügyességet. Külön jó hír, hogy a programok ingyenesek lesznek! Sőt! Ha valaki egy amerikai autó boldog tulajdonosa, az ingyenes programokon túl még az ebédért sem kell fizetnie, ha regisztrál a pickupdriveromhany@gmail.com email címen.

 

Csaknem negyven éve már annak, hogy egy romhányi fiatalember, Tóth Sándor az Egyesült Államokba szakadt nagybátyjától kapott egy képeslapot, ami egy ízig-vérig amerikai autót, egy Ford Pick Up-ot ábrázolt. Akkoriban ez a kép egyet jelentett neki a Rock'n Roll-lal, egy érzéssel, amit nem is értett pontosan, csak megsejtette, hogy valami nagyon más, mint ami őt körül veszi. Aztán az élet fordult kettőt-hármat, és Sándor, aki vendéglátásból szerezte kenyerét, ott találta magát a Rock'n Roll kellős közepén. Az elhatározás egyre erősödött benne, hogy fiatal korának képeslapjáról az érzés egy igazi fesztivál képében manifesztálódva jelenjen meg a valóságban is. Így született meg egy ötlet, amiből aztán évek múlva igazi három napos Rock'n Roll lett: a PICK UP DRIVE.

 

Pick Up. Mindenkinek mást jelent.

A gazdának, aki hajnalban a nappal kel fel, a szántóföldek ködpárás hajnalait.

A vadásznak a les izgalmát, vagy a téli etetés kötelességét.

Az erdésznek az erdőt, a mesterembernek a jövés-menés fáradalmait.

És – a szabadságot.

Mert aki pick up-ot vezet, az a szabadság egy szeletét vezeti.

Annak nincsenek évszakok, nincsenek rossz utak, sőt utak sincsenek.

A pick up az mindenhol elmegy.

Ahány félék vagyunk, annyi pick up élményünk van tehát.

Egyben mégis mind közös: a szabadság szeretetében.

 

A nógrádiak egyike csaknem másfél évszázada Görbeországnak nevezte el ezt a vidéket. Mikszáth Kálmán tolla nyomán azóta is rajzolódik és íródik ennek a vidéknek a görbe története. Amerikáról azt mesélik, a lehetőségek hazája. A nógrádiak abban hisznek, hogy itt és most Nógrádban meg tudják mutatni, hogy szeretik annyira szülőföldjüket, szabadságukat és barátaikat, hogy bebizonyítsák: a lehetőség nem csak Amerikáé.

 

2016. június 17-19.

Pick Up Drive – Szabadság, Út, Élmény

Romhány

 

http://www.pickupdrive.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük