2022.05.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A PRYSMIAN GROUP „MAKE IT” PROGRAMOT INDÍT TAPASZTALATTAL RENDELKEZŐ MÉRNÖKÖK TOBORZÁSA CÉLJÁBÓL

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97535"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image18_45.preview.jpg" border="0" width="469" height="162" /></a></span>A hazánkban két gyárral jelen lévő Prysmian Group, mely világelső a magasan fejlett technológiájú energia- és hírközlő kábelek és rendszerek iparágában, elindítja a "Make It" toborzó programját, mely a gyártás területén tapasztalattal rendelkező mérnököket és szakembereket célozza meg. 2014-ben a cégcsoport 163 millió eurót fordított fejlesztésre, a kisteleki gyárba idén 15 millió eurót invesztáltak.</p>

A hazánkban két gyárral jelen lévő Prysmian Group, mely világelső a magasan fejlett technológiájú energia- és hírközlő kábelek és rendszerek iparágában, elindítja a "Make It" toborzó programját, mely a gyártás területén tapasztalattal rendelkező mérnököket és szakembereket célozza meg. 2014-ben a cégcsoport 163 millió eurót fordított fejlesztésre, a kisteleki gyárba idén 15 millió eurót invesztáltak.

A hazánkban két gyárral jelen lévő Prysmian Group, mely világelső a magasan fejlett technológiájú energia- és hírközlő kábelek és rendszerek iparágában, elindítja a "Make It" toborzó programját, mely a gyártás területén tapasztalattal rendelkező mérnököket és szakembereket célozza meg. 2014-ben a cégcsoport 163 millió eurót fordított fejlesztésre, a kisteleki gyárba idén 15 millió eurót invesztáltak.

A Prysmin Group a „Make It" programba a gyártás, a karbantartás, a tervezés és a minőségellenőrzés területén képzett mérnököket, valamint jól képzett műszaki szakembereket keres kulcsfontosságú pozíciók betöltésére a gyártási folyamatban, a csoport világszerte elterjedt kiválósági központjainak egyikében. A jelentkezőnek mérnöki vagy azzal egyenértékű végzettséget igazoló oklevéllel, 3/5 év hasonló beosztásban szerzett tapasztalattal, megfelelő angol nyelvtudással és vezetői képességekkel kell rendelkeznie.

 

A csoport a gyártási ágazat kiemelkedő tehetségeit kívánja megtalálni és foglalkoztatni, lehetőséget biztosítva tapasztalataik kamatoztatására és képességeik fejlesztésére. A „Make It" egy négyéves felsőszintű képzési programot biztosít a Prysmian Group Academy-n, amely a kiválasztott jelentkezők karrierjéhez szükséges készségeket kívánja továbbfejleszteni. A program magában foglal egy kéthetes képzést a milánói székhelyen, és egy kéthetes képzést az új mudanyai (Törökország) Manufacturing Academy-n is. Ez utóbbit 2016 januárjában avatják fel a csoport egyik fontos gyárában, amely így lehetőséget nyújt a magasan képzett személyzet továbbképzésére.

 

A Prysmian sikere és irányítása szorosan összefügg humán erőforrásainak szakértelmével és képzettségével. A folyamatos tanulás, képzés, a konkrét és valódi szakmai fejlődés lehetősége tartozik azon kulcsfontosságú tényezők közé, melyek a vállalati filozófia és a humántőke széleskörű fejlesztési stratégiájának alapját képezik. "A "Make It" egy korábbi kezdeményezést, a "Build the Future-t" követi, mely egy elhelyezkedési program fiatal okleveles mérnökök számára. Ez is azt mutatja, hogy a Prysmian hisz a humántőke értékében és a fiatalokra fordított befektetések fontosságában. Jövőnk a fiatalok fejlődésétől függ." – állítja Fabrizio Rutschmann, a Prysmian Group Humán Erőforrás és Szervezeti igazgatója.

A Prysmian Group 33 országban, 89 gyárral van jelen a piacon és folyamatosan pénzt fordít ipari befektetésekre, a 2014-es évben a befektetések összege 163 millió euró volt. Ennek eredményeképpen világvezető szerepet tölt be az ágazatban, elsősorban a tenger alatti kábelek és optikai szálak terén.

 

Magyarországon a csoport az erősáramú vezetékeket gyártó balassagyarmati és kisteleki gyárakkal van jelen. A kisteleki gyárral kapcsolatban nemrég elfogadtak egy 15 millió eurós befektetést a gumivezetékek gyártásának növelésére, azzal a céllal, hogy ki tudják elégíteni az ipari piac széleskörű felhasználási igényeit (5000 tonna hagyományos vezeték és 2000 tonna tűzálló vezeték gyártásáig), valamint a rugalmas PVC vezetékek gyártását megnöveljék, melyeket az építési piacon és az irányítástechnikai vezetékek piacán kívánnak értékesíteni a gyártási részlegen belül (évente kb. 8000 tonna) a teljes közép-európai piacion.

 További információk a „Make It" programról a www.prysmiangroup.com oldalon, a people & careers résznél találhatók. 

A Prysmian Csoport az energia- és hírközlő kábelek és rendszerek iparágágának világelső vállalata. A több mint 130 éves tapasztalattal rendelkező csoport, közel 7 milliárd EUR értékesítéssel 2014-ben, 50 országban 89 gyárral, majdnem 19 000 alkalmazottal, erős pozíciót foglal el a csúcstechnológiai piacokon, és a termékek, szolgáltatások, technológiák és know-how legszélesebb skáláját kínálja. Az energiaszektorban, a Prysmian Csoport föld- és tengeralatti erőátviteli kábeleket és rendszereket, a különféle iparágakban alkalmazott speciális kábeleket, valamint az építőipar és az infrastruktúra-ágazat számára közepes és alacsonyfeszültségű kábeleket gyárt. A távközlési szektoron belül, a csoport a hang-, kép- és adatátviteli ágazat számára gyárt kábeleket és tartozékokat, és optikai szálak, optikai és rézkábelek, valamint hálózatos rendszerek teljes skáláját kínálja. A Prysmian-t a milánói tőzsdén a Blue Chip indexben jegyzik.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.