2023.január.28. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A PSZAF tájékoztatása a BSA legújabb (APEH fenyegetős) kampányával kapcsolatban

2 perc olvasás
<p><strong><span class="inline left"><a href="/node/7069"><img class="image thumbnail" src="/files/images/pszaf.jpg" border="0" alt="www.pszaf.hu" title="www.pszaf.hu" width="87" height="54" /></a><span style="width: 85px" class="caption"><strong><a href="http://www.pszaf.hu/">www.pszaf.hu</a> </strong></span></span>A PSZÁF az alábbi tájékoztatást adta a BSa legújabb APEH-fenyegetős kampányával kapcsolatban, amit szószerint az alábbiakban közlünk:</strong></p><p><strong> 

www.pszaf.huwww.pszaf.hu A PSZÁF az alábbi tájékoztatást adta a BSa legújabb APEH-fenyegetős kampányával kapcsolatban, amit szószerint az alábbiakban közlünk:

 

www.pszaf.huwww.pszaf.hu A PSZÁF az alábbi tájékoztatást adta a BSa legújabb APEH-fenyegetős kampányával kapcsolatban, amit szószerint az alábbiakban közlünk:

 

Tájékoztatás a Business Software Alliance legújabb kampányával kapcsolatban

Több pénzügyi szervezet megkereste a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét (PSZÁF) a Business Software Alliance – röviden: BSA – legújabb kampányával kapcsolatban a helyes fellépés iránt érdeklődve (figyelembe véve, hogy a BSA tavaly is hasonló akciót folytatott).

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a PSZÁF felügyelete alá tartozó pénzügyi szervezeteket, hogy a BSA nem felügyeleti hatáskörű szervezet, hanem egy vállalkozások által alapított társaság, amelynek Magyarországon semmilyen felügyeleti, vizsgálati joga nincs. A BSA megkeresésére történő válaszadás kizárólag önkéntes. A PSZÁF az általa felügyelt intézményeknél – egyetértve a BSA céljával – tiltja az illegális szoftverhasználatot.

Mivel a pénzügyi szervezetek minősített adatokat is kezelnek (személyes adatok, banktitok, pénztártitok, biztosítási titok, stb.) és ezen adatok védelme törvényben előírt kötelességük, ezért az adatokhoz történő hozzáférést minden felhatalmazás nélküli harmadik személy esetében meg kell előzniük, illetve meg kell akadályozniuk. Mivel a minősített adatok a pénzügyi szervezeteknél jellemzően a számítógépeken is megtalálhatók, így ezen eszközök vizsgálatát minden esetben meg kell tagadni. Az informatikai eszközökön vizsgálatot csak a magyar jogszabályok által felhatalmazással rendelkező hatóságok (Rendőrség, Ügyészség, PSZÁF, APEH stb.) folytathatnak. Javasoljuk, hogy a pénzügyi szervezet minden esetben ellenőrizze a vizsgálatra kiérkező jogosultságát, kétely esetén segítséget kérhet a PSZÁF Engedélyezési és Jogérvényesítési Igazgatóságától.

http://external.pszaf.hu/infohu/uj/kozlemeny/bsa.htm

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.