2023.február.02. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A reklámzabálók éjszakája avagy amikor a reklám a kultúra részévé válik

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/20826"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Clipboard01[1].thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="68" /></a></span>  <p>Néhány éve magam sem gondoltam volna, hogy órákon keresztül kizárólag reklámokat fogok nézni, és ezt még élvezni is fogom. Pedig a 2008-as Reklámzabálók Éjszakáján (<a href="/node/19805">http://www.euroastra.info/node/19805</a>) -melynek idei mottója: a nemzetközi reklám üdvözli a magyart- ez történt. </p><p>

clipboard01[1].thumbnail 

Néhány éve magam sem gondoltam volna, hogy órákon keresztül kizárólag reklámokat fogok nézni, és ezt még élvezni is fogom. Pedig a 2008-as Reklámzabálók Éjszakáján (http://www.euroastra.info/node/19805) -melynek idei mottója: a nemzetközi reklám üdvözli a magyart- ez történt.

clipboard01[1].thumbnail 

Néhány éve magam sem gondoltam volna, hogy órákon keresztül kizárólag reklámokat fogok nézni, és ezt még élvezni is fogom. Pedig a 2008-as Reklámzabálók Éjszakáján (http://www.euroastra.info/node/19805) -melynek idei mottója: a nemzetközi reklám üdvözli a magyart- ez történt.

Gyermekkoromban mindig is szerettem volna elkésni a moziból. Ennek igen triviális oka volt, nagyon utáltam a filmek előtti reklámokat. Aztán később, mikor már szülői kíséret nélkül is mehettem moziba, el is késtem rendszeresen. Jó néhány éve viszont teljesen máshogy látom a reklámok világát. Máshogy nézem, szemlélem, igyekszem a mélyreható mondanivalóját is megismerni. Fontosnak tartom, hogy legyen köze ahhoz a termékhez, szolgáltatáshoz, amit el szeretne adni. Fontosnak tartom a szereplők játékát, és nem bánom -persze a témához igazodva-, ha az a reklám szórakoztat is. De szerencsére, egyre többen gondolják így.

clipboard02[1].thumbnailA Reklámzabálók Éjszakájára már megérkezni is élmény volt. Tökéletes fénytechnika, csalogató, hangulatot adó zene, majd a Budapesti Kongresszusi Központba beérkezve a színes konfettik köszöntötték a reklámzabálókat. Persze itt még nem ért véget a fogadtatás, hisz a ruhatárig számos reklámtárgyat-, ajándékot osztogató hostess között kellett végigmenni, és persze üres kézzel kiérni ebből a rengetegből, lehetetlen lett volna. Aztán a folyosókon egyre nehezebben lehetett mozogni, hiszem a rengeteg reklámra éhes ember, és a még mindig osztogató fiatal lányok, fiúk vidáman beszélgettek reklámokról, termékekről, szolgáltatásokról, és persze csak úgy, a rendezvényről. 

 

1.1. 2.2.
3.3. 4.4.
5.5. 6.6.
7.7. 8.8.
9.9. 10.10.

 

A reklámfilmeket elnézve elégedetten megjegyeztem magamban, hogy igen szépen halad -ha már el nem érte- a reklámkészítés a művészet felé. Kár lenne most itt reklámokat felsorolni, bár válogatni sem tudnék közülük, de annyit még hozzáfűznék, hogy a humorral-, vagy éppen érzelmekkel teli reklámoknak nagy sikereik voltak. Hogy honnan tudom? A bejáratnál osztogatott síp hangjaiból ezt könnyedén le lehetett szűrni, de elég volt kicsit körülnézni, és a reklámzabálók arcára tekinteni.

Összességében megjegyezném, sajnálom, hogy ez még csak az első reklámzabálós éjszakám volt, de remélem, hogy nem az utolsó.

Németh Krisztina

http://www.reklamzabalok.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.