Magyarországról a Sárik Péter Trió és a Budapest Bár kapott meghívást a világ egyik legrangosabb jazz eseményére idén novemberben. A London Jazz fesztiválon a trió az egyik kiemelt helyszínen a Pizza Express Club Pheasantry-ban léphet színpadra. Sárikék még a londoni koncert előtt Budapesten is fellépnek, hiszen bemutatják új lemezüket, amelyen egy amerikai sikerük, a „The Stroppy" is szerepel.

 

Magyarországról a Sárik Péter Trió és a Budapest Bár kapott meghívást a világ egyik legrangosabb jazz eseményére idén novemberben. A London Jazz fesztiválon a trió az egyik kiemelt helyszínen a Pizza Express Club Pheasantry-ban léphet színpadra. Sárikék még a londoni koncert előtt Budapesten is fellépnek, hiszen bemutatják új lemezüket, amelyen egy amerikai sikerük, a „The Stroppy" is szerepel.

A London Jazz Fesztivált 1992-ben rendezték meg először, azóta a világ egyik legjelentősebb nemzetközi jazz fesztiválja lett, melynek célja, hogy vegyítse a hagyományosat az újjal, a tradíciókat a tapasztalatokkal, egyik kultúrát a másikkal. A szervezők minden évben más jellegzetességre helyezik a hangsúlyt, a jazzmuzsika gazdag választékban jelenik meg a fesztivál 10 napja alatt mind a kisebb klubokban, mind a hatalmas koncerttermekben. Idén november 12. és 21. között többek között Herbie Hancock is fellép, de magyar előadókkal is találkozhat a hallgatóság, hiszen játszani fog a Sárik Péter Trió és a Budapest Bár is. Sárikék a fesztivál egyik legnépszerűbb klubjában, a Pizza Express Club Pheasantry-ban léphetnek színpadra, a jegyértékesítési információk szerint teltház előtt.

A Sárik Péter Trió a londoni fellépés előtt pár nappal Magyarországon mutatja be új lemezüket, a „Pieces"-t, melyen megtalálható a „The Stroppy" című dal is, ami tavaly az amerikai International Songwriting Competition dalszerző versenyen harmadik helyezést ért el. Az új albumon ezúttal is a tagok saját szerzeményi hallhatóak: „Az egyik kedvencem Frey György (basszusgitár): Spring fever című szerzeménye. Gyuri igazi jazz slágereket ír, olyanokat, amiket másnap már fütyülnek az utcán; ez a dal is nagyszerű, gyönyörű és hatalmas energia van benne, igazi tavaszhívó kompozíció.""- mondta Sárik Péter zongoraművész.

Az új lemezt „élőben" is meghallgathatják a budapestiek és a békéscsabaiak, ugyanis a  Sárik Péter Trió 2010. november 12-én Békéscsabán, november 13-án pedig Budapesten koncertezik. A koncerten elhangzik majd Sárik Péter saját szerzeménye is, a híres The Stroppy (A kekec) című szám, ami egy igazi vérbeli jazz blues, de felcsendül majd Berdisz Tamás (dob) műve is, a Behind the mask (Az álarc mögött), mely a lemez zárószáma lett.

A trió új lemezének különlegessége, hogy két grafikusművész, Arnon Blaid és Okina Sorob készített minden zeneszámhoz egy-egy grafikát. A képeket közvetlenül a koncert előtt egy kiállítás keretében tekintheti  meg a közönség.

Lemezbemutatók

Helyszín:        Békési Úti közösségi Házak (Békéscsaba, Békési út 15-17.)

Időpont:         2010. november 12. péntek, 19.00 óra.

Helyszín:        Budapest Jazz Club (Budapest, Múzeum u. 7.)

Időpont:         2010. november 13. szombat, 21.00 óra.

Sárik Péter jazz zongoraművész, zeneszerző

Sárik Péter zeneszerző, jazz zongoraművészSárik Péter zeneszerző, jazz zongoraművészSárik Péter zeneszerző, jazz zongoraművész 1972-ben született Cegléden. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott 1997-ben. Az évek során szinte minden zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott klasszikus-, könnyű-, pop-, latin- és világzenét. Évekig játszott a Jazzpression zenekarban. Rendszeresen fellép a világ nagyvárosaiban, a következő fél évben koncertet ad Londonban, Párizsban, Tokióban, Varsóban, Bécsben és Pozsonyban.

Sárik Péter szerzeményei több alkalommal döntőbe jutottak az USA és az Egyesült Királyság legnagyobb dalszerző versenyein, 2007-ben pedig a Jazzy rádió dalversenyén elnyerte a „Legjobb szólista" elismerést.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük