A Saxo Bank és a vezető független befektetési elemző Morningstar Investment Management Europe Ltd., a Morningstar Inc. befektetési csoport tagja, a mai napon bejelentették, hogy együttműködésre lépnek annak érdekében, hogy a Saxo Bank ügyfelei által elérhető befektetési stratégiák körét együttes erővel bővítsék ki.

 

A Saxo Bank és a vezető független befektetési elemző Morningstar Investment Management Europe Ltd., a Morningstar Inc. befektetési csoport tagja, a mai napon bejelentették, hogy együttműködésre lépnek annak érdekében, hogy a Saxo Bank ügyfelei által elérhető befektetési stratégiák körét együttes erővel bővítsék ki.

 

Az együttműködés eredményeképpen a Saxo Bank egyedülálló értékalapú befektetési stratégiával bővíti a SaxoSelect keretében elérhető portfólióinak körét. Az új portfólió, amely a Saxo Morningstar MOAT® Portfolio nevet viseli, költségkímélő és hatékony megoldást kínál arra, hogy a befektetők a Morningstar Economic MoatTM Rating minősítési és értékelési modelljén alapuló harminc, minőségi részvényből álló portfólióba fektessenek be – a Morningstar modellje azokat a részvényeket azonosítja, amelyeket a piac aktuálisan alulértékel.

 

A Saxo Morningstar MOAT® Portfolio az első olyan befektetési termék Európában, amely a Morningstar elemzőinek minősítése alapján a tágabb vagy szűkebb körben vett Moat minősítésű vállalatok papírjaiból válogat. A Saxo Bank ügyfelei teljes körű információval rendelkeznek a portfólió valamennyi részvényének vonatkozásában, pozíciójuk értékét pedig valós időben követhetik egy teljes átláthatóságot biztosító kereskedési környezetben, a Saxo TraderGO platformon.

 

A portfólióban szereplő részvényeket az elemzők harminchárom különböző értéktőzsdéről válogatják össze. Csak olyan vállalatok papírjai kerülhetnek a portfólióba, amelyek esetében a Morningstar úgy véli, hogy az adott társaság hosszabb távon is fenntartható versenyelőnnyel rendelkezik. Az ilyen jellegű társaságok jó pozíciókkal rendelkeznek ahhoz, hogy helytálljanak a piaci versenyben, és a tágabb Moat esetében legalább húsz, míg a szűkebb Moat esetében legalább tíz éven keresztül kiemelkedő tőkearányos jövedelmezőséget érjenek el. A részvények értékelésére fundamentális alapon kerül sor, ennek eredményeképpen áll elő az adott részvény fair üzleti értékére vonatkozó becslés – csak azok a részvények kerülhetnek be a portfólióba, amelyek komoly diszkonttal forognak a piacon a becsült fair üzleti értékhez képest.

 

A portfólió elemei induláskor azonos súlyozással rendelkeznek, azonban a portfólió összetételét a Morningstar Investment Management negyedévente felülvizsgálja, a szükséges kiigazításokat pedig a Saxo Bank végzi. Annak érdekében, hogy a részvények cseréjét, illetve az ilyen jellegű tranzakciókhoz kapcsolódó kereskedési költségeket a minimumra szorítsák, a portfólió csak abban az esetben cserél le egy adott részvényt, amennyiben annak javasolt alternatívája legalább huszonöt százalékkal kedvezőbb értéket mutat a piaci ár és a fair érték különbségét tekintve. A tranzakciós költségek minimalizálása érdekében a negyedéves kiigazítások esetében is bizonyos tűréshatárokat vesznek figyelembe.

 

Kim Fournais, a Saxo Bank vezérigazgatója és társ-alapítója a következőket nyilatkozta:

 

„Azzal, hogy ötvöztük a kereskedési technológiák területén fennálló piacvezető helyzetünket a Morningstar elemzési és vagyonkezelési tapasztalataival, vonzó befektetési stratégiát sikerült kialakítanunk a modern befektetők számára, ráadásul mindezt versenyképes áron. A piaci folyamatok modernizációjának elkötelezett híveként a Saxo Bank büszke arra, hogy a Morningstar minőségi elemzéseit valós befektetési lehetőségekbe ülteti át. A SaxoSelect platformon keresztül kínált termékeink mögött az a meggyőződésünk áll, hogy a technológia alapjaiban fogja megváltoztatni a vagyonkezelési üzletágat – a piacnak ez a szegmense már nagyon közel van az áttöréshez. Az elérhető modern technológiák, az átláthatóság iránti befektetői igény és a teljesítményorientáció alaposan át fogják alakítani a magánbefektetők vagyonkezelési szokásait."

 

Simon Ewan, a Morningstar Investment Management Europe Ltd. ügyvezető igazgatója a következőket nyilatkozta:

 

„A technológiai fejlődés tovább alakítja a befektetői környezetet, és ennek eredményeképpen az egyes piaci szereplők egymást kiegészítő erősségeit optimális módon kombinálhatják. A Saxo Bankkal kötött együttműködési megállapodás eredményeképpen a részvényelemzéseink tényleges és hatékony portfóliókká alakulnak át, amelyek széles befektetői réteg számára válnak elérhetővé."

 

Az idén januárban elindult SaxoSelect egy teljes mértékben digitalizált és automatizált kereskedési és befektetési környezet, amelynek segítségével a Saxo Bank ügyfelei közvetlenül a kereskedési platformon tudnak gondosan válogatott portfóliókba fektetni. A Saxo Morningstar MOAT® Portfolio mellett a SaxoSelect két másik befektetési portfólió típust is kínál az ügyfelek számára: az iShares ETF-eken alapuló kiegyensúlyozott portfóliókat, valamint a gyakorlott befektetők számára kialakított aktív kereskedési stratégiákat követő portfóliókat.

 

Első körben a Saxo Morningstar MOAT® Portfolio a Saxo Bank skandináv, holland, olasz, illetve közép- és kelet-európai ügyfelei számára lesz elérhető.

http://hu.saxobank.com/campaigns/equity-portfolios

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük