www.sun.comwww.sun.com

Az IDC vezető piacelemző szerint a Sun 29%-os bevétel-növekedést ért el a lemezes adattárolók dinamikusan bővülő piacán 2008 II. negyedévében, és ezzel valamennyi jelentős szállítót lekörözte.

 www.sun.comwww.sun.com

Az IDC vezető piacelemző szerint a Sun 29%-os bevétel-növekedést ért el a lemezes adattárolók dinamikusan bővülő piacán 2008 II. negyedévében, és ezzel valamennyi jelentős szállítót lekörözte.

Az IDC 2008. II. negyedéves jelentése alapján (IDC Worldwide Disk Storage Systems Quarterly Tracker) a Sun Microsystems kiváló eredményeket ért el a lemezes adattárolók piacán. A Sun a negyedév során elért 29%-os bevétel növekedéssel maga mögé utasította az összes jelentős szállítót, és a piaci átlaghoz képest háromszoros növekedést produkált.

Az előző év azonos időszakához képest az elmúlt két év során a mostani volt a legnagyobb mértékű növekedés a külsőlemezes tároló-rendszerek értékesítésében. A második negyedévben a lemezes tároló-rendszerek értékesítése világszerte továbbra is erőteljes növekedést mutatott, és a teljes piac bevétele elérte a 6,9 milliárd dollárt, ami 2007 II. negyedévével összehasonlítva 10,9%-os növekedést jelent.

A Sun lemezes adattároló értékesítései 2008 II. negyedévében csaknem minden fontosabb bevételi kategóriában lehagyták a piacot:

  • Az előző év azonos időszakához képest a Sun a teljes piaci spektrumban 29,2%-os növekedéssel 494 millió dolláros bevételt ért el 2008 II. negyedévében;
  • A vállalat immár 19 egymást követő negyedév óta őrzi első helyét a Unix egységek szállításában, egyúttal pedig a leszállított Unix terabájtok tekintetében is átvette a vezetést;
  • A középkategóriás termékek értékesítése is lendületes volt, így a Sun árbevétele, valamint a vállalat által szállított egységek és terabájtok száma egyaránt gyorsabban nőtt a piac egészénél.

„A mai eredmények ismét csak azt bizonyítják, hogy a Sun egyedülálló, nyílt megközelítésmódja az adattároló megoldások terén egyre elfogadottabbá válik a legfontosabb érintettek, vagyis az ügyfeleink körében" – mondta Jason Schaffer, a tároló-termékek részlegének főigazgatója. „Mivel egyre több nagyvállalat, illetve internetes cég a Suntól vár megoldást a fokozott megtakarítások és rugalmasság elérésére, így a Sun tárolótermék portfoliójának egyre gyorsabb elterjedésével számolhatunk."

Az IDC a lemezes tárolórendszert úgy definiálja, mint három vagy több lemezhez kapcsolódó tárolóelemek, többek között vezérlők, kábelek és – bizonyos esetekben – hosztbuszok együttesét. A rendszer lehet a szerverházon kívül vagy belül, a lemezes tárolórendszer átlagos költsége pedig nem foglalja magában az infrastrukturális tárolóhardverek (pl. kapcsolók), valamint a különálló tárolószoftverek költségét. A mennyiségi elemzésben közzétett információ a tárolórendszerek értékesítésének márkák szerinti vizsgálatán alapul. Az IDC Worldwide Disk Storage Systems Quarterly Tracker egy kvantitatív eszköz a nemzetközi, lemezes adattároló-piac negyedévenkénti elemzéséhez. A vizsgálat az ügyfélnél és a gyárban egyaránt jelentkező szállításokra és árbevételre, a szállított terabájtokra, a gigabájtonként dollárértékre, az egységenkénti gigabájtok számára, továbbá az átlagos eladásra terjed ki.

www.sun.com

www.idc.com

www.idc.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük